Celebrity

6. února 2023 16:55

Eliška Reiglová

Tomáš Jeřábek a Halka Třešňáková o seznámení: Milostné scény jsme zkoušeli individuálně

7 pádů Honzy Dědka (2) - upoutávka

Herec Tomáš Jeřábek (48) a jeho neméně slavná manželka Halka Třešňáková (50) tvoří pár už téměř dvacet let, vzali se ale až v roce 2015 po už jedenáctiletém vztahu. Svatbě navíc předcházely tři žádosti o ruku a jedna fiktivní veselka na natáčení.

Kolínský rodák Tomáš Jeřábek přišel na svět v září roku 1974. V mládí se vrhl na studia na katedře alternativního a loutkového divadla, ta ale nedokončil a absolvoval učební obor strojní zámečník. Dnes je uznávaným televizním i divadelním hercem a také komikem.

Halka Třešňáková se narodila v únoru 1972 v Praze do umělecké rodiny – tatínek je malíř a hudebník Vlastimil Třešňák, maminkou výtvarnice Marcela Třebická. Vystudovala Realschule v Německu a později katedru nonverbálního divadla a komedie. Dnes patří k uznávaným herečkám a choreografkám, v soukromém životě je pak především milovanou manželkou.

O seznámení

„Halka dělala taneční divadlo, pohybové divadlo. My s Vosto5 jsme dělali takový legrační divadlo. Ondřeje Cihláře napadlo, že bychom ji oslovili do jednoho představení. Halka to přijala, začali jsme zkoušet představení Zahrádkáři a tam přeskočila jiskra, pak druhá, třetí…“ uvedl Tomáš Jeřábek v rozhovoru v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou uvidíte v úterý ve 21:35 na Primě.

„Já jsem původně měla hrát cuketu na hnoji. Tak jsem si říkala, že to nebude moc práce, že budu jenom někde ležet a růst,“ doplnila svého manžela Halka Třešňáková. „Když jí Ondřej Cihlář říkal, že bude hrát člověka, tak se urazila a chtěla z toho projektu odejít, ale to už byla podle mě do mě trochu zamilovaná, tak zůstala,“ zasmál se Jeřábek.

„Je to tak. Chtěli jsme čím dál víc a víc individuální zkoušky. Brali jsme si klíčky od zkušebny a tu scénu, co jsme tam měli spolu, jsme zkoušeli dlouho vždycky,“ prozradila Halka, která měla v představení se svým tehdy nastávajícím milostnou scénu. „To byly časy…“ zavzpomínal herec.

„Tak nějak se to stalo, asi rok jsme si to neřekli. Ale tak nějak jsme byli spolu. Tajili jsme to,“ doplnila Halka Třešňáková, která se v roce 2015 za Tomáše Jeřábka vdala a v létě roku 2018 přivedla na svět jejich syna.

Z pankáčů manželé

Jsou to právě podobnosti, které lidi spojují ať už jako přátele, tak jako partnery. Pro Tomáše a Halku jde o jistou svobodomyslnost, která ale byla dříve považována za rebélii. Manželé dříve bývali takzvaní pankáči, oba ale trochu jinak.

„Já to o sobě tvrdím, ale nikdy jsem nebyl pankáč, který by nosil koženou bundu a číro. Já jsem byl pankáč myšlením. Dneska by se tomu řeklo, že jsem línej. Dělal jsem si, co jsem chtěl. A dost často jsem kašlal na společenskej řád, konvence, měl jsem z toho problémy. Rodiče ze mě byli nešťastný, ve škole ze mě byli nešťastný, všichni ze mě byli nešťastný, jenom mně to nevadilo,“ řekl Tomáš Jeřábek.

„Já jsem byla jednu dobu pankerka, v Heidelbergu. Byla jsem pro anarchii a určitý chaos, pro alternativu. To bylo parádní. Byli jsme emigranti z komunistický země a hodně pankáčů tam bylo levicově založených, vysvětlovala jsem jim, že takhle, jak vypadají, by to v komunistické zemi neprošlo. Četli Marxe. A vlastně se s nimi vídám furt a alternativní způsob života mi vyhovuje,“ vysvětlila svůj postoj Halka Třešňáková.

Svérázný tatínek

Když po nějaké době randění došlo na seznamování s rodinou, největší strach měl Tomáš Jeřábek z tatínka své milé. „Byl jsem hodně nervózní. Když zjistil, že jsem z Kolína, ne z německého, ale z českého, to zklamání bylo evidentní. Zatvářil se, neřekl slovo a vrátil se k malování,“ zavzpomínal herec na seznámení s tchánem.

„Vy jste se tam pak nějak opili. Tomina byl přes čáru. Myslím si, že jsi žádal o ruku a druhý den jsi to zrušil. To se stalo dvakrát,“ zasmála se Halka Třešňáková. „A jak se říká, do třetice všeho dobrého,“ dodal Jeřábek, který po třetích zásnubách na veselku už konečně opravdu pomyslel.

„To bylo v Turecku, kde je skoro prohibice. Tam to mělo svoji váhu, protože jsi nebyl opilej,“ zavzpomínala herečka a choreografka na třetí zásnuby, ze kterých už konečně opravdu vzešel sňatek. „Tam jsem byl nemocnej, měl jsem těžkou angínu, chřipku a covid ještě tenkrát nebyl, ale už jsem ho měl taky,“ řekl se smíchem Jeřábek.

Svatba a dítě

Generálku svatby měli Tomáš Jeřábek s Halkou Třešňákovou při natáčení filmu Mars v USA, kde si veselku vyzkoušeli ve skafandrech. O půl roku později se vzali doopravdy v Česku. „To je film Mars, který jsme točili v Utahu v Americe, v rámci toho filmu byla i svatba našich postav a za půl roku jsme si dali opravdovou svatbu,“ řekl herec.

V roce 2018 přivedla Halka Třešňáková na svět syna. Tou dobou už sama byla maminkou osmadvacetiletého Alana, pro Tomáše Jeřábka se nicméně jednalo o prvního potomka. Myslí si, že vzhledem k věku je benevolentnějším rodičem, než jakým by byl, kdyby měl dítě už krátce po třicítce.

„Já jsem hrozně měkkej táta a myslím si, že bych s tím měl začít něco dělat. Halka už má syna, měla ho už v sedmnácti a teď ve 44. Tím, jak jsme starší rodiče, tak to dítě… syndrom staršího rodiče, něco mezi rodičem a babičkou. Babičky rozmazlujou. Měl bych být víc důslednej, ale udělám, co mu na očích uvidím,“ přiznal. „Je výbornej táta,“ utěšila herce manželka.

Sdílejte článek
Štítky 7 pádů Honzy Dědka Tomáš Jeřábek Halka Třešňáková Vlastimil Třešňák

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.