Astročlánky

5. října 2024 06:30

Sára Částečková

Třetí oko: Tajemná šestá čakra, která nás činí mocnými, otevřít ji ale není snadné

Energetická role této čakry je poznat sám sebe na úrovni emocionální, mentální a duchovní. Třetí oko nedokáže otevřít lidskou vůlí žádný kurz ani léčitel, je to dlouhodobý proces a vývoj každé bytosti na této planetě. Pokud je v nerovnováze jakákoliv jiná čakra, tak třetí oko nemůže být otevřeno. Přijetím osudu a žitým optimismem se pomalu rozvazují základní čakry a teprve pak se může samo otevřít třetí oko. Co je šestá čakra a jak ovlivňuje naše vnímání světa?

Umístění a symbolika šesté čakry

Šestá čakra, známá také jako třetí oko, se nachází ve středu čela, mírně nad úrovní obočí. Toto energetické centrum hraje klíčovou roli v našem duchovním vývoji a schopnosti intuitivně vnímat svět kolem nás. Je spojena s intuicí, představivostí a schopností vidět věci z širší perspektivy. Září indigově modrou barvou, zbarvená může být do žluta a fialova. Je zobrazena jako lotos s 96 okvětními lístky. Třetí oko je symbolem duchovního vidění a moudrosti. Otevření této čakry nám umožňuje rozvíjet vnitřní vhled a propojit se s našimi hlubokými emocemi a myšlenkami.

Čtěte také: Křížová čakra: Ovlivňuje vaše vztahy, emoce, plodnost i schopnost čelit strachu

Jak vypadá život, pokud je čakra v harmonii?

Je velmi málo bytostí, které mají otevřené třetí oko. Vyzařuje z nich vnitřní moudrost, nikdy se neúčastní žádných sporů, hádek ani nevyvolávají konflikty. Žijí čistým morálním životem a jsou si vědomí toho, že svůj osud tvoří sami svými postoji, myšlenkami, skutky a činy, proto již nejsou schopni tvořit nic negativního. I když nemáte zcela otevřené třetí oko, přesto jsou lidé, kteří žijí podobným životem a vědí, že jediná cesta, která vede k osvícení, je pokora a soucit. Život si můžete vylepšit přijetím od první čakry až po pátou. Pokud tyto čakry máte v harmonii, pak se vám automaticky otevírá třetí oko. Jakmile máte, byť jednu čakru zablokovanou, nelze třetí oko otevřít. Pokud se někdo nabízí, že vám čakru odblokuje, raději rychle utíkejte pryč, není to možné.

Co brání proudění čisté energie?

Pokud je někdo příliš zvědavý a neustále nahlíží do budoucnosti, tak se jeho čakra smrští a energie nemůže volně proudit. Zvědavost a snaha vidět věci dopředu může způsobit bolesti hlavy, očí a ramen. Jakmile se otevře třetí oko, zastaví se karma. Stáváme se sami sobě léčiteli a dokážeme se uzdravit z jakékoliv nemoci. Léčit se musí každý sám, někdo vám může s láskou poradit, ukázat směr, ale nemoc z vás sejmout nemůže, vše je pouze dočasné.

Jak vypadá život, pokud je čakra v disharmonii?

Většinou jsou to bytosti, které nemají dostatečnou empatii a žijí velmi materiálním životem. Nedokážou pochopit souvislosti různých osudových událostí, často ostatní či sebe viní, posuzují, hodnotí a kritizují, tím si samozřejmě blokují i ostatní čakry. Myšlení bývá těžké, hmotné a myšlenky mohou doslova způsobovat zmatek, psychické potíže a nespavost. Záleží, jak jsou energie vedeny a jak proudí tělem. Pokud je vám emočně špatně, cítíte se slabí, můžete v klidu pozorovat noční oblohu a dýchat. Myšlenky nejdou zastavit, zkuste je přijmout, pozdravit a nechat být. Vy jste mnohem mocnější, než je mysl, jste duchem, který je čistou esencí bezpodmínečné lásky. Nezapomínejte, každá čakra má svou úlohu a vše je propojeno navzájem. Žijte jednoduše, čistě a mějte se rádi, tím prospějete sami sobě i celku.

Říjen podle horoskopu:

Sdílejte článek
Štítky třetí oko moudrost čakry Osvícení láska čakra šestá čakra

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 10. 2024

Dnešní den může být vyplněn vyřizováním spousty záležitostí na poslední chvíli. Můžete být vyzváni, abyste rozhodli spor mezi kolegy, příbuznými nebo sousedy. V závislosti na povaze hádky se vám možná podaří zprostředkovat dočasné příměří, ale nebuďte na sebe příliš přísní, pokud i přes vaši snahu nedojde k uvolnění nálady. Snažte se upřednostnit odpočinek.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.