Móda a krása

8. října 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Burgundy, olivově zelená i hnědá. Tyto barvy dominují letošnímu podzimu

Podzim patří především mezi milovníky módy k nejoblíbenějším ročním obdobím. I letošní sezona přinesla spoustu módních trendů. Při výběru podzimního outfitu hrají vůbec nejdůležitější roli barvy, které se každoročně obměňují. Jaké barvy vévodí letošnímu podzimu?

Nejen při výběru podzimního outfitu se vyplatí alespoň po očku sledovat týdny módy a přehlídky, během kterých načerpáte spoustu inspirace a již na první pohled si všimnete, jaké barvy oblečení a doplňků návrháři pro dané období zvolili. Pro každé roční období je tedy charakteristická určitá barevná škála. V podzimních měsících jsou to především barvy v zemitých odstínech.

Čtěte také: Týden módy v Paříži: Na mole zazářily Heidi Klum, Bella Hadid i Cara Delevingne

Elegantní vínová

Pokud letošnímu podzimu nějaká barva dominuje, je to bezpochyby vínová. Ta je někdy označována také jako burgundy a jedná se o odstín červené s jemným nádechem fialové až hnědé. Jde o barvu, která podobně jako červená symbolizuje vášeň, sílu a odhodlanost.

Namísto výrazné červené se jedná o odstín spíše tlumený, který lze snáze kombinovat s ostatními barvami vámi zvoleného outfitu. Skvěle lze sladit například s barvou šedou, béžovou i tmavě zelenou, která mimochodem patří k dalším barvám, jež ovládají letošní podzim.

Olivově zelená

Další barva, kterou už nyní můžete vídat v obchodech, je barva zelená. Letos však nevybírejte světle zelenou, ale koukejte po tmavších odstínech. Pozornost patří především olivovému odstínu, kdy se jedná o tlumený odstín zelené s lehce nažloutlým tónem.

Olivově zelený odstín se několikrát objevil na světových týdnech módy a nyní je k dostání v několika módních řetězcích. Do svých kolekcí ho zakomponovaly světové značky jako Balmain, Prada, Pierre Cardin či Giorgio Armani.

Přečtěte si: Barvy podle znamení zvěrokruhu: Beran miluje červenou, Lev zlatou a Panna bílou

Hnědá stálice

Hnědá barva patří už k takovým podzimním stálicím, v předchozích letech se pozornost upírala spíše na barvu béžovou, kterou však letošní podzim střídají odstíny tmavší. K vidění byly na týdnech módy odstíny karamelu až tmavé čokolády.

Sytě hnědá barva nejvíce frčí na semišových bundách, kožených kabátech a svetrech. Skvěle se hodí ale i pro doplňky. Ať už se rozhodnete pro kovbojské boty, kabelku s třásněmi či maxi šálu, neuděláte chybu.

Podívejte se na módní přehlídku návrháře Tomáše Němce:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 10. 2024

Ve vzduchu je spousta transformační energie, kterou byste měli využít. Možná jste příznivci diety, kterou zahájíte zítra. Když přijde zítřek a je tu obrovské jídlo v podobě pizzy, limonády a hranolků, najednou dieta opět začne zítra. Využijte silnou energii dnešního dne, abyste se tohoto návyku zbavili a provedli ve svém životě skutečnou změnu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.