U Pavla se začíná hrát tvrdá hra. Anetu znechutí vlas, Tomášovi vadí játra a vývar

Játra - Prostřeno! S29 (20)

Soutěž amatérských kuchařů z Ústeckého kraje se přesune koncem týdne k vodní nádrži Fláje, kde vyrůstal páteční hostitel Pavel. Ten bude bojovat nejen s vařením, ale i s kyselým Tomášem, který už ani neskrývá touhu po výhře. Chyby ale nebude hledat jen on.

Pátečního vaření se ujme benjamínek týdne Pavel. Ten pozve soupeře do domu, v němž vyrůstal a kam stále dojíždí za rodiči z Prahy, kde pracuje jako vedoucí ochranky. Soupeřům slibuje hovězí tatarák s topinkami, hovězí vývar s játrovými noky, vepřovou panenku se šťouchaným bramborem, fazolkami a houbovou omáčkou a na závěr bude podávat panna cottu. Nad menu se rozčílí především Tomáš. Vývar s játrovými knedlíčky nebo nočky nemá rád.

Jelikož bude na stole už potřetí, nechce tuto polévku dlouho vidět. „Celý týden játra, jako by byli domluvení. Je tolik jídel na světě a všude játra,“ diví se, proč neměli soupeři více fantazie při vymýšlení menu. Pavel to hodnotí tak, že vývar je jistota. Aneta pro změnu nemá chuť na tatarák. Syrové maso prý nejí.

Čtěte více: Anetin pláč považují soutěžící za taktickou hru. Tomáš se nedotkne předkrmu

Pavel soupeře upozornil, ať se na návštěvu pořádně oblečou. Jako zábava bude prohlídka hráze vodního díla. Přednáška Anetu ani Tomáše nezaujme. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, ani jeden výkladu příliš nerozumí. Pak ještě všechny čeká úkol týdne – opečou si venku buřty. Jenomže sněží, fouká vítr a soutěžící budou promrzlí.

Aneta zřejmě rozjíždí taktickou hru. Podívejte se na video:

O taktikovi už podle soutěžících není pochyb

K předkrmu hosté budou mít řadu výhrad. Štefan by měl raději tatarák a topinky zvlášť, Tomášovi chybí česnek. Aneta se omluví, že na takové jídlo není zvyklá. Polévka nebude špatná a soutěžící zaujme, že je v ní špenát. Pavlova rodina ho přidává do vývaru kvůli barvě. V hlavním chodu budou Tomášovi vadit fazolové lusky, které nejí. Pavel argumentuje tím, že v úterý je i on vařil a na talíř si je také naservíroval. Tomášovi nechutná ani houbová omáčka. Podle Štefana působí rezignovaně, Aneta si myslí, že se chová divně, protože chce peníze.

I ona ale působí jako hráčka. Vyloví totiž z talíře něco, co označí za vlas. Pak se opět pustí do jídla. Na kameru ale následně vypráví něco jiného. „Zkazilo mi to úplně chuť k jídlu. Nechtěla bych, aby mi bylo špatně,“ poznamenala. U dezertu oznámí, že nejí ovoce, čehož si za celý týden nikdo nevšiml. Jelikož je pátek, v Prostřeno! hraje chvíli na pravdu. Štefan začne zjišťovat, kdo taktizoval. Moc se toho ale nedozví. Tomáš mlčí, Jarda je rád, že poznal nové lidi, a Aneta považuje za taktika Tomáše. Dívejte se v pátek, kdo se u pokliček zaraduje z výhry.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.