Václav Kopta s manželkou Simonou: Ostrá hádka před oslavou 40 společných let

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (31) - upoutávka

Manželství Václava Kopty (57) a Simony Vrbické (56) patří mezi hereckými k nejstabilnějším. Příští rok spolu sympatický pár oslaví rovných 40 let od seznámení. Jak k němu vlastně došlo a kvůli čemu se před několika dny jindy milující manželé strašně pohádali, prozradili v rozhovoru s Honzou Dědkem.

Slavný herecký pár, Václava Koptu a Simonu Vrbickou, přivítal Honza Dědek v dalším díle své prázdninové talkshow na nádvoří brněnského Špilberku. To odpoledne byl jindy usměvavý a uvolněný herec, muzikant, moderátor nebo také obdivovatel autobusů a včel nezvykle neklidný.

Podivné rozpoložení Kopta hned objasnil. „Jeli jsme sem osobním vozem a bylo takové dusno, že to chvilku vypadalo, že buď nedojedeme, nebo budeme vystupovat každý zvlášť, a někdo dokonce na části. My jsme se, Honzo, v tom autě tak strašně pohádali…,“ posteskl si na začátku rozhovoru a jeho manželka souhlasně přikývla, že takto se snad ještě za bezmála čtyřicet let, co jsou spolu, nikdy nechytli.

Václav Kopta nechce být uvázán u boudy jako pes

Při prý strhla úplná banalita. „Mé ženě zazvonil telefon, během kterého jsem se dozvěděl, že manželka jede s dcerami do Budapešti. A já jsem si uvědomil, že se mi nikdo neobtěžoval říct, že zůstávám sám v Praze s třináctiletým psem, který pouze jí a vyměšuje. Že nebudu moct vyrazit nikam do přírody ani do té hospody,“ odhalil s pocitem psa uvázaného na řetězu u boudy před početným publikem herec, co zasáhlo jako blesk dosud harmonické manželské soužití, z něhož vzešly dvě dcery.

„Ještě teď se chvěji, když si na tu cestu vzpomenu, ale stejně ji miluju,“ končí herec nehezkou příhodu a zamilovaně při tom mrkne na svoji životní partnerku. To ona mu například během pandemie covidu, kdy usedl za volant coby skutečný řidič linky busu MHD, oddaně nosila na zastávku v Praze 6 svačiny…

Jako nesmělí sousedé se míjeli u klavíru

Václav se Simonou byli nejdříve jen sousedy, později pak spolužáky stejného ročníku konzervatoře. „Bydleli jsme kousek od sebe, ale neznali jsme se,“ upřesnila Simona Vrbická v populární talkshow Honzy Dědka, kterou uvidíte v úterý večer na Primě. „Měli jsme stejnou učitelku klavíru a ona mi říkala, že k ní chodí mladý Kopta a hlásí se na konzervatoř, jestli bych to taky nechtěla zkusit. Tak jsem to zkusila a setkali jsme se v jednom ročníku,“ vybavuje si ještě po letech první „vstup“ Václava do svého života herečka, členka souboru Divadla pod Palmovkou, jejímž hlasem v Česku promlouvá například Nicole Kidman či Gwyneth Paltrow.

Zevnějškem tedy Simonu nejspíš neokouzlil. „Byl jsem vůbec nejhůř oblíkaný mladý člověk ve střední Evropě. Liboval jsem si v módě starý–⁠mladý. Nosil jsem zelené manšestráky, hnědé manšestrové sako s nalepenými záplatami a otcův šusťák, k němuž jsem měl ze stejného materiálu i baret a ten jsem střídal s modrou leninkou,“ popsal Kopta sebe v patnácti letech s tím, že vypadal na jedenáct a kouřil dýmku. Podle Simony ale tehdy nad ostatními vynikal dobrou výchovou. „Pouštěl děvčata, podržel dveře, vzal mi aktovku a kousek ji nesl. Tím si mě získal,“ doplnila muže s úsměvem.

První vzplanutí při ping-pongu –⁠ nebo na večírku?

Václava se Simonou skutečně spojil až pingpongový turnaj, který datují do období „po Sněženkách“, tedy po premiéře dnes již legendárního filmu Sněženky a machři, kdy na konzervatoři studovali již ve třetím ročníku. „Oba dva jsme byli nesmělí a naše spolužačka Lucka Juřičková mě pozvala k Vaškovi domů na hraní ping-pongu. Dali jsme se dohromady tak, že jsme spolu hráli a báli jsme se dívat do očí. Tam ta láska přeskočila,“ vyprávěla dál o jejich opravdovém sblížení Simona.

„Já si to pamatuju úplně jinak. Zahleděl jsem se do tebe po jednom dost divokém studentském večírku. Probíral jsem se z mrákot a Simona, která nikdy moc večírkům neholdovala, už tam poklízela. A oknem svítilo ranní slunce na Žižkově. Jí zářily blond vlasy a vypadala jako anděl. Když viděla ty moje ostatky, podívala se na mě a zeptala se: ‚Ahoj Vašku, nechtěl by sis zahrát pexeso?‘ Tam jsem pochopil, že jsi světlo na konci tunelu a musím toho špatného života zanechat,“ vyznal se Václav Kopta na závěr láskyplně před zraky desítek diváků své ženě.

A tak snad příští rok tento pár oslaví v míru i těch krásných čtyřicet společných let. „Nebude to výročí svatby, brali jsme se po zralé úvaze až po dvanácti letech. Bude to čtyřicet let od toho pinčesu,“ upřesnil ještě Kopta, kterého od konce srpna uvidíte také v novém seriálu Hořký svět z prostředí rodinného pivovaru.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.