Violistka Hosprová porodila ve 46 letech první dítě. Syn má jméno italské hvězdy

TOP STAR magazín 2017 (07) - Jitka Hosprová

Krásná první česká sólová violistka Jitka Hosprová se dočkala vytouženého potomka. V šestačtyřiceti letech porodila své první dítě a díky mateřství jen září. S manželem, italským virtuózem Mauriziem Sciarrettou, mají syna, kterému už je ovšem půl roku. Nyní se jím pochlubila a prozradila, po kom má chlapeček jméno.

Jitka Hosprová se pouhý půl rok po porodu už vrací v plné síle a vystupuje. Na svém festivalu Procházky uměním, kde mimo jiné zastává i roli dramaturga, se objevila spolu se svým synem, kterého s manželem pojmenovali Marcello.

Na mateřskou dovolenou se však nechystá, jelikož od hraní měla kvůli pandemii dlouhou dobu pauzu a hudba už jí velice chyběla. „Rozhodla jsem se, že po té covidové pauze už jsem si nechtěla dát další, takže mateřskou dovolenou nemám. Jsem ráda, že už se zase může hrát a věřím, že to můj synek taky zvládne,“ svěřila se talentovaná hudebnice v rozhovoru pro Super.cz.

Syn dostal jméno podle slavného italského herce. Jak by se jmenovala dcera?

Po rodině toužila Hosprová už dlouho. Byla dokonce dvakrát vdaná, dítěte se však nikdy nedočkala. „Sňatek jsem uzavírala vždy proto, že jsem chtěla mít rodinu a manželství je jako ten první krok. A ten druhý se nám nikdy nepodařilo naplnit, takže jsem se rozhodla ještě se pokusit o to svoje štěstí. Tak jsem se prostě uvolnila, abych mohla naplnit svůj ženský sen,“ prohlásila před několika lety v Hosprová v rozhovoru pro Top Star. Nakonec se však přece jen dočkala a o několik let později, přesněji řečeno v pětačtyřiceti letech, se jí podařilo otěhotnět s italským virtuózem Mauriziem Sciarrettou.

Se svým třetím manželem žije střídavě v Itálii a v Česku. Jako rodina tedy často pendlují mezi Bolognou a Dolní Bělou, kde jí s miminkem pomáhá také její maminka a kamarádka. Pár se seznámil v Sofii, kde byli v porotě mladých talentů smyčce. A podle čeho vybírali jméno pro chlapečka? „Jmenuje se Marcello. A ano, je to podle Marcella Mastroianniho. Kdyby se narodila holčička, byla by to Sophia, asi uhodnete po kom,“ usmívala se spokojeně novopečená maminka, která po koncertě v Česku pojede zpět do Itálie. Tam ji očekává manžel, který už připravuje vše potřebné na křtiny.

Jitka Hosprová: Kila po porodu jsem shodila hned

Na to, že měla své první dítě v pozdějším věku však vypadá opravdu krásně. A s nabranými kily během těhotenství zatočila raz dva. „Po porodu jsem zhubla okamžitě, protože kojím, takže v podstatě můžu jíst co chci. Naopak, jím více než předtím, takže je to super,“ pochvalovala si nadšeně Hosprová. Na sobě měla krásné šaty od návrhářky Tatiany Kovaříkové, které si původně chtěla obléknout už na koncert před třemi lety. Kvůli covidu se však neuskutečnil. Hosprová prozradila, že mají na tento rok s manželem spousty pracovních povinností a společného koncertování, takže budou i nadále přejíždět mezi Českem a Itálií.

Atraktivní blondýnka má nepopiratelný talent, občas se ale stane, že hudba není to, čeho si lidé na první pohled všimnou. „Občas po koncertu, který odehrajete skvěle, za vámi přijdou a řeknou: ’Jé, vám to slušelo’. S tím se ale musíme smířit, protože ten ženský element je na pódiu silnější než vjem profesionality. Věřím, že doba se mění,“ svěřila se v minulosti se svými pocity v rozhovoru pro Super.cz.

V mládí dokonce dostala nabídku stát se modelkou nebo zúčastnit se Miss. Tento směr ji však nelákal. „Já jsem se v tom necítila. Jednak jsem si tolik nevěřila fyzicky a také mi přišlo, že můžu nabídnout víc. A musím říct, že díky té viole, že jsem se držela svého kopyta, tak jsem si ten modelkovský život naplnila možná víc, než kdybych byla modelka,“ řekla v minulosti v rozhovoru pro Top Star.

Sdílejte článek
Štítky Itálie hvězda rodina porod rozhovor manželství mateřství koncert manželé Česko violistka klasická hudba Jitka Hosprová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.