Celebrity

9. února 2023 17:30

Marie Makovská

Vladimír Kořen je jako magnet na nehody. Občas jsem na hraně života a smrti, přiznal

Show Jana Krause - moderátor Vladimír Kořen

Málokdo ví, že známý televizní moderátor a popularizátor vědy Vladimír Kořen (49) byl donedávna navíc i starostou Říčan. V oblíbené talkshow s Janem Krausem probrali jeho práci, manželku či nebezpečné situace, které provázejí Kořenův pracovní i soukromý život.

Z období svého starostování, které skončilo v roce 2020, přinesl Vladimír Kořen Janu Krausovi několik dárků. „Jeden z velkých úspěchů jsou říčanské známky. Ty jsou strašně drahé, protože jich jsou jen dva tisíce. Je to takový říčanský Mauricius,“ vysvětlil.

Přečtěte si také: Lukáš Pavlásek musel bojovat o svou lásku se svalnatým fešákem. Jak to dopadlo?

„Pak je tady knížka o říčanských starostech, začíná tak kolem roku 1605. A já jsem na stránce 88, kdybyste hledal. A potom jsem přinesl lístky, ty jsou na vaše podpisy. Potřebuju jich šestadvacet pro 8.C,“ dodal bývalý starosta a nyní učitel fyziky, přírodopisu a mediální gramotnosti říčanské základní školy.

Během talkshow Jan Kraus na Vladimíra Kořena prozradil další zajímavou věc, a sice že je jeho manželka šachová velmistryně. „Ona vidí na devět tahů dopředu,“ potvrdil Vladimír Kořen, „ona to všechno propočítá.“ Přesto s ní šachy dokonce sám hrál. „Vyhrál jsem zatím jednu jedinou partii, a to tu první. Pak jsme jich sehráli asi tři tisíce a skončilo to tím, že mi řekla: ‚Víš, ty ale vůbec nejsi inspirativní. Jakože nevymyslím nic,“ dodal moderátor dotčeně.

Od roku 2008 Vladimír Kořen připravuje televizní zábavně naučnou show o přírodě. „Je to zápřah, ale my natočíme tak dvanáct třináct dílů do roka, takže je to taková kvartální práce. Je to ale hezké, protože si tam vyzkouším spoustu věcí, takových dobrodružných, na hraně života a smrti,“ svěřil se – a to bez přehánění, neboť například v jednom z dílů potápěli Vladimíra v autě do vody. „Zkoušeli jsme fyzikální principy, které tam fungují. To znamená, že když v autě máte vzduch, ve vodě neotevřete dveře,“ připomněl a popsal, že zrovna v tomto experimentu mu o krk opravdu šlo.

Nebezpečné situace doprovází jeho život soukromý i pracovní. A jeho žena, se kterou má čtyři děti, už si na to musela zvyknout. „Ona je chytrá, takže se neptá dopředu, co se bude točit. Tím si vyloučí stres a obavu. Dospěla prostě k tomu, že tyhle tahy počítat nebude. A pak se na mě vždycky ráda usměje, že se vrátím,“ vysvětlil.

Auta jsou prý v jeho případě kapitolou sama o sobě. Vladimír má totiž za sebou už celkem 46 nehod – a jedné zatáčce v Říčanech, kde havaroval třikrát, se dokonce přezdívá jeho jménem.

Vedle Vladimíra Kořena se v dalším dílu Show Jana Krause 8. února představil také herec Václav Vydra a socioložka Hana Malinová. Show Jana Krause můžete sledovat každou středu ve 21:35 na Primě.

Vstupte s námi do prima+ a užívejte si kvalitní české i zahraniční filmy a seriály!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.