Celebrity

5. září 2024 06:00

David Laštovka

Dana Vlková o milostné scéně s Heřmánkem coby Leo Popperem: Karla nerozhodila, mě ano

Nekrolog Karla Heřmánka

Zpěvačka Dana Vlková, známá z dámského hudebního dua Kamelie, se před kamerou jako herečka proslavila ve filmu Smrt krásných srnců. Stačila jedna milostná scéna v maringotce s Karlem Heřmánkem a stala se nezapomenutelnou. Jak na natáčení a zesnulého herce vzpomíná?

Do role paní ředitelové Irmy Korálkové ve filmu Smrt krásných srnců režiséra Karla Kachyni se zpěvačka Dana Vlková dostala náhodou. V té době jí bylo šestatřicet let. „Po pravdě řečeno, přišla jsem k tomu jako slepý k houslím. Jeden telefonát od produkce... Byly jsme v té době už dost známé jako duo Kamelie, a tak si myslím, že mě pan režisér Kachyňa nejspíš někde viděl a k mému velikému potěšení do této role obsadil právě mě. Hrát v jeho filmu byl můj splněný sen. Jeho filmy jsem milovala a miluji,“ prozradila redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Karel Heřmánek před smrtí napsal SMS své ženě. Neodeslal ji a zastřelil se, řekl svědek

S Karlem Heřmánkem si po celou dobu vykali

Během natáčení ji čekala nezapomenutelná milostná scéna s Karlem Heřmánkem, který ve filmu ztvárnil hlavní roli Leo Poppera. „Předtím jsme se spolu neznali. Po celou dobu filmu jsme si vykali. Zatímco Karla nějaká scéna nebo legrace v posteli nemohla rozházet, mě ano. Scéna v maringotce mi byla dlouho utajovaná. Pan režisér Kachyňa, při procházení scénáře, vždycky jen tak něco nejasného prohodil a přešel dál, že prý si to povíme, až přijde čas,“ přiblížila Dana Vlková, která letos v dubnu oslavila 74. narozeniny.

Milostná scéna se natáčela jako poslední

Jak známo, filmové scény se točí na přeskáčku a milostná scéna v maringotce přišla na řadu až jako úplně poslední. „Možná proto, abych už nemohla couvnout. (smích) Natočili jsme to za jedno odpoledne. Ani pan režisér tuto scénu nebral na lehkou váhu. Říkal, že celou noc přemýšlel, jak ji natočit. Chtěl, aby byla sice legrační, ale rozhodně ne nevkusná. Karel Heřmánek to správně pochopil a výsledek znáte. Kdo ne, ať se podívá,“ zavzpomínala Dana Vlková.

Karel Kachyňa roli paní Irmy Korálkové oproti knižní předloze Oty Pavla poněkud rozšířil a obohatil. „Vzpomínaná legendární scéna v maringotce nebyla náhodná. Ve filmu je to zlom a moment, kdy se diváci naposledy zasmějí. O to působivější je pak střih a přechod do závažné části děje - nástupu fašismu,“ uzavřela.

Podívejte se, jak vypadá obec Jevany, kde Karel Heřmánek bydlel:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.