Celebrity

4. září 2024 14:00

Tomáš Durčák

Pohřeb Karla Heřmánka proběhl zcela soukromě. Utajilo ho i motolské krematorium

Podle předběžných závěrů soudní pitvy zemřel Karel Heřmánek na střelná zranění

Nejbližší rodina dala během zcela utajeného a soukromého smutečního obřadu poslední sbohem herci Karlu Heřmánkovi. Mělo se tak stát v pondělí v prostorách pražského Krematoria Motol. Veřejnost čeká pietní akt až o víkendu, avšak bez možnosti poklonit se ostatkům herecké legendy.

Pondělní rozpis plánovaných posledních rozloučení motolského krematoria jméno Karel Heřmánek vůbec neobsahoval. I přesto měl pohřeb legendárního herce, který se rozhodl v sobotu 24. srpna dobrovolně ukončit svůj život střelnou zbraní, v naprostém utajení proběhnout právě v pondělí 2. září. Informoval o tom deník Blesk.

Nejbližší příbuzní včetně vdovy Hany Heřmánkové se sešli v pražském Motole a dali Heřmánkovi naposledy sbohem. Následně uspořádali rovněž zcela soukromý kar v domě na pražských Vinohradech, kde bydlí hercova sestra Marie se svým manželem Josefem Mixou. Pokrmy pro smuteční hostinu pak měl rodině připravit známý kuchař Jaroslav Sapík ve své restauraci v Klokočné, kam Karel Heřmánek podle všeho velmi rád za jídlem chodil.

Byť není známo, zda Karel Heřmánek po sobě zanechal nějaká přání či instrukce k poslednímu rozloučení, je velmi pravděpodobné, že poklidný průběh bez vědomí veřejnosti by jedině uvítal. Byl totiž znám jako člověk, který příliš okázalé veřejné akce spíše nemusel. V pondělí večer poté, co řekl svému otci poslední sbohem, pak jeho syn Karel Heřmánek mladší sdílel na sociálních sítích srdceryvná slova, když mu tam nahoru ve stories na svém Instagramu vzkázal: „Leť, táto!“

Mohlo by vás zajímat: Velká bolest Karla Heřmánka. Lékaři mu měli před rokem diagnostikovat rakovinu

Příznivci Karla Heřmánka z řad veřejnosti budou mít možnost symbolicky se s ním rozloučit v sobotu 7. září, kdy se mezi 10. a 17. hodinou bude odehrávat smuteční akt v Divadle Bez zábradlí. „Na jevišti si připomeneme jeho stěžejní filmové, televizní a divadelní role. Kavárna bude sloužit jako místo pro setkávání,“ stojí v doplňkových informacích k akci na webové stránce divadla, které Heřmánek založil.

„Pojďme zavzpomínat ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína,“ zve fanoušky do divadla pozůstalá rodina, která v pozvánce dodala: „Milý táto, milovaný Karle, nechť ti na tvé poslední cestě andělé vyhrávají. Spi sladce. P.S.: Bude VYPRODÁNO!“ Fanoušci z řad veřejnosti, kteří by se legendárnímu herci chtěli poklonit, položit květiny či zapálit svíčku, si tak budou muset počkat, až rodina zveřejní, kde bude urna s Heřmánkovými ostatky uložena.

Mezitím stále probíhá policejní vyšetřování incidentu, při němž se měl Karel Heřmánek na střelnici smrtelně postřelit. A také spekulace nad tím, co ho k zoufalému činu vedlo. Po informacích o tom, že Heřmánka měl čekat lékařský zákrok a ulevit mu od bolestí spojených s trojklanným nervem, přinesl Blesk informaci, že Karel Heřmánek měl mimo další zdravotní potíže už téměř rok tajně bojovat s rakovinou.

Podívejte se, jak na Karla Heřmánka vzpomínají slavné osobnosti:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 9. 2024

Tento den je vhodný pro lehké společenské aktivity a zábavu s přáteli. Nedělejte si starosti, pokud se vám věci nebudou zdát racionální, Berani. Někdy ta nejnepravděpodobnější cesta je nakonec nejlepší. Nepodceňujte fantazii a bizarnosti. Vydejte se na procházku po divoké straně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.