7 základních typů znamení Blíženců: Najdete mezi nimi anděly, elitáře i suverénky

Blíženci jsou nejkontroverznějším znamením zvěrokruhu. Výjimečné znamení mnoha tváří a mnoha kvalitativně odlišných vlastností. Tradiční astrologie rozlišuje dva základní typy Blíženců, ta zábavná sedm – od andělských až po skoro ďábelská. Seznamte se se všemi.

Blížencům hvězdné nebe nadělilo obrovský potenciál. Jsou mistři ve všem, do čeho se pustí, uspějí v čemkoliv, co chtějí. Jsou to ale také lháři, podvodníci, nevěrníci a mistrní manipulátoři a mystifikátoři. Obvykle mívají na druhé lidi velký vliv. Oni sami však málokdy někoho následují, jsou spíše iniciátory. Vytvářejí si vlastní pravidla, vlastní ideje a myšlenky, ke kterým druzí vzhlížejí.

Astrologie je řadí mezi vzdušná a proměnlivá znamení a proměnlivý je i jejich charakter. Existuje několik variant jejich povahy, ve kterých jsou různě nakombinovány jejich dobré i špatné vlastnosti.

Důvody, proč Blížence milovat:

  • Nikdy nejsou nudní
  • Jsou zábavní, vitální a věčně vzrušující
  • Jsou chytří, bystří a rychlí
  • Umějí si užívat života
  • Jsou skvělí komunikátoři
  • Mají jiskřivé oči
  • Jsou oblíbení, vtipní a okouzlující
  • Jsou štědří
  • Jsou pohostinní
  • Umějí se oblékat. Většinou si na sebe vezmou takový outfit, aby zapůsobili
  • Nejsou závistiví
  • Jsou přátelští
  • Umějí ocenit krásu, mají vkus

Co je pro Blížence nejdůležitější?

Obvykle se zajímají o všechno, ale k ničemu se nepoutají. Čím širší je pole jejich zájmu, tím povrchnější je jejich schopnost soustředění. Měli by tedy přijít na to, co od života vlastně očekávají. Najít svou hlavní cestu, jinak zabloudí na mnoha křižovatkách a uvíznou ve slepých uličkách přemíry svých talentů. Jsou natolik sociálně zdatní a milující společnost, že hrozí, že v ní budou „zabíjet“ více času, než je zdrávo. Měli by docílit rovnováhy mezi radostmi a povinnostmi, pak teprve budou šťastní a úspěšní.

Sedmero typů Blíženců – od Drahokamu po Narcise

Drahokam: Aristokrat, dobrý, andělský člověk. Laskavý, stará se o ostatní. Je upřímný, čestný a dobromyslný. Dokonce i věrný. I když ho ostatní opustí, zůstane k nim po celý život loajální. Trochu světácký typ.

Elitář: To je typ Blížence, který se s vámi nebude bavit, pokud si bude myslet, že nedosahujete jeho úrovně. Své přátele a partnery si pečlivě vybírá a prověřuje. Tento typ k vám nebude vždy upřímný. Je v něm něco ze Štíra, dokáže být záludný, nikdy nebudete tak úplně vědět, co má za lubem.

Hráč: Bude těžké uvěřit jeho slovu. Umí klamat tělem a s pravdou mistrně manipuluje tak, že sám nebude vědět, co je pravda a co lež. Dá se předpokládat, že povede dvojí život nebo bude skrývat velké tajemství, o kterém jeho rodina nic neví. Navenek bude sympatický, příjemný. Jeho motivace jsou však sobecké.

Donchuán: Tohoto Blížence nikdy neuvidíte samotného, vždy ho bude obklopovat společnost, přátelé nebo vícero obdivujících partnerů. Lidi miluje a oni milují jeho. Čerpá z nich svoji energii a potřebuje je také jako svoje zrcadlo. Společenský a dobrodružný. Impulzivní.

Pruďas: Úzkostlivý typ Blížence. Neustále potřebuje nějaké podněty, stimuly a vzrušení, které mu obvykle poskytují druzí lidé. Není se co divit, že stále visí na svém telefonu nebo na sociálních sítích. Neumí dobře vyjadřovat své vnitřní emoce a nerozumí ani emocím druhých lidí.

Zločinec: Už v dětství velký potížista. Tento typ Blížence získává pozornost za jakoukoliv cenu a jakýmikoliv prostředky. Neštítí se úskoků, lží i podvodů, aby vynikl nebo zvítězil nad druhými. Často král společnosti, hlasitý, hlučný a sebestředný.

Krasavec: Blíženci bývají často velmi pěkní lidé a své pohlednosti umějí využít. Tenhle typ nepotřebuje „čekat na něco ve frontě“ – ani na práci, ani na lásku. Svou výjimečnost, v jeho podání „nadřazenost“, dává rád najevo. Obchází pravidla. Snaží se, aby bez velkého úsilí vše dostal zadarmo. Narcisistické prvky osobnosti.

Astrologická tečka:

Astrologie dělí Blížence na dva základní typy temperamentů. V prvním případě je to emocionální všetečka, rozmarný, fantaskní, s výraznou oblibou ve všem neobvyklém a nepřirozeném. Jeho upřímnost je pravdivá, ale každou chvíli se týká něčeho jiného. Tento Blíženec se cítí nepochopený. Pod maskou přetvářky skrývá úzkost a tíseň. Druhý typ Blíženců je studenější, intelektuálnější. Je obratný, skeptický, mistr v umění dvojí hry, schopný neobyčejné obojakosti.

V praxi se však nepotkáváme s čistými základními typy, většinou jde o rozmanitý mix vlastností, odvíjející se od planetárních dominant v osobních horoskopech Blíženců. Tak například Sluneční Blíženec je aristokrat, světák, stoupenec dandysmu a dochuánství. Měsíční zase rozmarný fantasta, zbožňující všechny druhy her a toulek, Venušin Blíženec je emocionální a smyslný motýlek, svůdný a přelétavý.

Zdroj: autorský článek a Aubierová, C.: Encyklopedie astrologie

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.