Kurková, Ratajkowski i Pink. Slavné maminky podporují kojení odvážnými fotografiemi

Začátek světového týdne kojení připadá na 1. srpna. Slaví ho více než 170 zemí světa, konkrétně Česká republika od roku 1996. I díky sociálním sítím je kojení hojně probíraným tématem a mnoho celebrit se snaží o jeho normalizování na veřejnosti.

Kojení je nejlepší způsob, jak dodat dětem živiny, které potřebují ke správnému vývoji. V mléce se navíc nacházejí protilátky, jež v prvních šesti měsících života chrání novorozeně před běžným dětským onemocněním. Benefity kojení tak proto logicky v mysli většiny matek převažují nad negativem, jakým je nelibost některých lidí vůči krmení z prsu na veřejnosti.

Čtěte také: Tereza Ramba zveřejnila intimní momentku, na které kojí dceru. Rozněžnila i fanoušky

S rozmachem sociálních sítí, na nichž lidé sdělují své názory mnohdy otevřeněji než z očí do očí, se kojení na veřejnosti stalo velkým tématem. Mnoho matek se nebojí sdílet fotografie s dětmi u prsu. Zároveň se ale najdou celé zástupy lidí, podle kterých jde o intimní činnost, která by se měla na veřejnosti provozovat buď nenápadně, nebo vůbec. A právě proti těmto postojům bojují celebrity.

Slavné české maminky

Z českých hvězd kojení na veřejnosti výrazně podporuje například herečka Eva Burešová, která na sociálních sítích před lety sdílela snímek z kojení syna Nathana a v loňském roce to zopakovala s malým Tristanem. „Miluju tyhle chvíle. Kouká na mě jako na bohyni, kterou pro něj momentálně bez pochyby jsem,“ napsala na Instagram.

Mohlo by vás zajímat: Matka stále kojí pětiletého syna a nehodlá přestat. Perverzní to není, brání se

Kristýna Leichtová sdílela celou řadu kojících fotek a otevřeně k tomu vyzývala také ostatní maminky. Nebála se na sociálních sítích pochlubit i nedokonalým okamžikem, kdy se pro ni tato činnost stala utrpením, neb ji dcerka kousla do bradavky. Podobné snímky sdílely například i Zorka Hejdová, Aneta Krejčíková, Tereza Ramba či Míša Tomešová.

Zahraniční hvězdy

Jednou z největších propagátorek kojení mezi zahraničními celebritami je herečka Alyssa Milano, kterou si televizní diváci mohou pamatovat jako Phoebe ze seriálu Čarodějky. Na sociálních sítích několikrát zveřejnila fotografii, na níž kojí už odrostlejší dítě, a kritikům s hlavou vztyčenou směle čelila s tím, že pro své ratolesti dělá to nejlepší.

Přečtěte si také: Alžběta II. jako matka, babička a prababička. Zpopularizovala kojení

Kojení na veřejnosti není cizí ani hvězdě reality show The Kardashians, která přivedla na svět děti celkem tři. Porody Kourtney Kardashian byly zachyceny na kameru a fanoušci show mohli vidět, jak si jednoho potomků sama vytahuje. Odhalit proto na veřejnosti prso a nakrmit miminko pro ni stoprocentně není nic pohoršujícího a věří, že by nemělo být ani pro nikoho v okolí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.