Matka stále kojí pětiletého syna a nehodlá přestat. Perverzní to není, brání se

Australanka Lauren McLeod (29) pracuje jako porodní dula a sama má dvě děti. Možná i díky svému povolání věří, že kojení má velké benefity, a dokud žena může kojit, tak by kojit měla. Svého pětiletého syna proto stále kojí a touto skutečností se také chlubí na sociálních sítích. Tam ale čelí obrovské kritice.

Ještě v 18. století měli lékaři k mateřskému mléku podezřívavý postoj a radili matkám, aby se mu pokud možno vyhýbaly. První mléko, takzvané kolostrum, se považovalo za škodlivé a mělo se za to, že ke krmení by vůbec nemělo docházet, dokud neskončí poporodní krvácení. Postupem času ale lékařská věda dokázala, že kojení má naopak velkou řadu benefitů.

Přestože se postoj ke kojení změnil, jakmile je dítě kojené i ve věku, kdy dokáže bez problému pozřít pevnou stravu a mateřským mlékem by klidně mohlo pouze zapít obloženou housku, kritice se jeho matka nevyhne. Své o tom ví Lauren McLeod, která stále kojí svého pětiletého syna. Jako dula také sdílí fotografie této činnosti a čelí bohužel i vulgární kritice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 zajímavých faktů o kojení

Jak vnímáte kojení na veřejnosti? Podívejte se na video:

Nenávist a rázná odpověď

Komentující lidé kojící matku často odsuzují. Tvrdí, že kojení pětiletého dítěte rozhodně není normální a už vůbec není normální se tím veřejně chlubit. Dítě předškolního věku mateřské mléko už nepotřebuje a na veřejnosti může místo prsa dostat do ruky například kukuřičnou křupku. Lauren McLeod si ale stojí za svým.

„Nikdy jsem si nemyslela, že budu kojit své pětileté dítě, ale jako každá jiná máma dělám pro své děti to nejlepší. Není to nic perverzního a já budu pokračovat, dokud to moje děti budou chtít. Někdo mě osočil, že synovi nedávám normální jídlo, ale tak to rozhodně není. Hodně lidí má zlé připomínky, ale nikdo mi zatím neřekl nic do očí,“ cituje její slova deník Daily Mail.

Dvojnásobná matka si z poznámek internetových komentujících nic nedělá a dokáže je dokonce i elegantním způsobem usadit. Myslí si, že za většinou komentářů stojí pouze nevzdělanost ve směru mateřství. Takzvané trolly navíc Lauren i krmí, v minulosti zveřejnila například i snímek, na kterém kojí dítě, které hlídala kamarádce.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.