Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dezert na víkend: Jahodový dortík, po kterém se jen zapráší

Připravíte ho snadno a rychle. A ještě rychleji zmizí ze stolu.
Vydáno: 10.06.2016, Anna Kopečková
Sladce hřešit můžete i bez výčitek svědomí
Sladce hřešit můžete i bez výčitek svědomí Autor: All
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Je ideální pro všechny, kteří milují jahody, rádi mlsají a zároveň si hlídají, aby po dobrém jídle nepřibrali. Taky krásně vypadá a budete ho mít hotový během chvilky.

A má ještě jedno velké plus - je probiotický, takže pomůže všem, které trápí potíže s trávením. Jen jedna věc vám může vadit - to čekání, než konečně v lednici ztuhne a budete ho moci ochutnat!

Na nic nečekejte. Jahody právě dozrávají a jsou v té nejlepší a nejsladší formě.

 

 

Co budete potřebovat:

• 500 g vyzrálých čerstvých jahod
• 600 ml bílého jogurtu s probiotickou kulturou
• 10 plátků želatiny
• 2 lžíce medu
• 1/2 lžičky olivového oleje na vymazání misky

 

1. Jogurt vyndejte včas z ledničky, aby se ohřál na pokojovou teplotu.

2. Želatinu dejte do vhodné misky, zalijte ji studenou vodou tak, aby byla ponořená, a nechte asi 10 minut nabobtnat. Pak z ní vodu vymačkejte, misku s želatinou dejte do mikrovlnné trouby a opatrně krátce zahřejte, až se želatina rozpustí (nesmí se vařit). Pokud nepoužíváte mikrovlnku, rozpusťte želatinu v horké vodní lázni.

3. Vhodnou misku vytřete lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očisttěte, nakrájejte plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy.

4. V míse smíchejte jogurt s medem a vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Tři čtvrtiny jogurtové směsi opatrně nalijte do misky s jahodami, postupně na ni rozložte zbylé plátky jahod a zalijte je zbylým jogurtem se želatinou. Misku zakryjte fólií, dejte do ledničky a krém nechte ztuhnout nejméně 4 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.

5. Ztuhlý dortík opatrně vyklopte z misky na talíř a nakrájejte na porce, které můžete ještě ozdobit lístky čerstvé máty nebo meduňky.

-ak-

Mohlo by vám taky chutnat:  

 

Proč si neudělat jahody ještě sladší?

Sladké jahody: 3 dezerty, kterým neodoláte

Nemáte chuť?

Super dezert na víkend: Jahodové tartaletky

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

 

Recept

Lehký letní kokosovo-jahodový dort s tvarohovým krémem Foto:

Lehký letní kokosovo-jahodový dort s tvarohovým krémem

Tenhle dortík je opravdu lehký do horkých letních dní! Polovina mouky z korpusu je nahrazená kokosem a máslo zase kokosovým olejem. Pokud doma nemáte kokosový olej, klidně...

 

Článek je zařazen v: letní dort, jahodový dort, nepečený dort, jogurtový dort
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama