Celebrity

18. prosince 2022 11:28

Josef Šťastna

Zemřel Ladislav Trojan. Smutnou zprávu oznámili jeho synové Ivan a Ondřej

Ve věku 90 let odešel do hereckého nebe Ladislav Trojan. Smutnou zprávu potvrdili jeho synové Ondřej a Ivan. Mezi jeho nejslavnější role patřila postava vnuka Potůčka ze seriálu Tři chlapi v chalupě.

„Dnes nad ránem zemřel náš milý táta, herec Ladislav Trojan. Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle,“ uvedli v neděli ráno na sociálních sítích jeho synové Ivan a Ondřej.

Hlava hereckého klanu se dožila úctyhodného věku. Podle webu Blesk.cz měl štěstí, že se mu v seniorském věku vyhýbaly velké zdravotní problémy. Měl ale občas trápení s bolavou nohou, se kterou si lékaři nevěděli rady.

Ladislav Trojan si zahrál i princeznu

Ladislav Trojan začínal s divadlem už jako dítě. V rozhovoru pro deník Právo zavzpomínal na to, že si zahrál také princeznu. Tehdy byl malým chlapcem a role na něj zbyla.

„Já si rozhodně pamatuji, že to byla moje první i poslední holčičí role. Ještě někdy holku? Nikdy! Tehdy na mě princezna prostě zbyla. Chodil jsem do katolické základní školy se samými kluky. Někdo ji dělat musel. Zmíněné představení se zahrálo naštěstí jen jednou, pro rodiče,“ vzpomínal s úsměvem.

Profesionální kariéru Trojan začínal v pražském Realistickém divadle, dnes známém jako Švandovo divadlo na Smíchově. Následně přešel do Městských divadel pražských.

Největší oblibu si u diváků získal díky televizním seriálu Tři chlapi v chalupě, v němž si zahrál nejmladšího člena rodiny Potůčkových. V humorném seriálu zářil společně s Lubomírem Lipským a Janem Skopečkem.

Trojan byl vždy hrdý na svou rodinu

Ladislav Trojan s manželkou Olgou vychovali syny Ondřeje a Ivana. První jmenovaný je producentem, druhý uznávaným hercem. Ve spokojeném manželství s milovanou Olinkou prožili více než 60 let. Rodina pro Trojana představovala středobod života. Přesto se snažil své blízké nekontrolovat a spíše s vrozenou moudrostí zpovzdálí dohlížel na jejich konání.

Podobné články

„Láďa není děda. Je duchem svěží třicátník, co ho znám,“ uvedl nedávno pro deník Právo jeho vnuk Josef Trojan, který se také dal na hereckou dráhu.

Byl to kamarádský člověk, zavzpomínal Troška

Na Trojana zavzpomínal uznávaný režisér oblíbených českých pohádek a filmů Zdeněk Troška. „Byl nesmírně lidský, vstřícný a kamarádský. Byl bezvadný. Chováním patřil k hercům, kteří byli vyloženě nóbl, elegantní a připraveni. Uvědomil jsem si, že jsme se sešli i na filmovém place, a to u snímku Muž přes palubu, kde hrál jednoho z tatínků,“ svěřil se Zdeněk Troška CNN Prima NEWS.

Předpokládá se, že na začátku týdne rodina veřejnosti oznámí, jak bude vypadat poslední rozloučení s velkou postavou českého divadla a televize.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.