Celebrity

3. února 2024 13:40

David Laštovka

Otec ji znásilnil, Abrhám jí zlomil srdce. Naďa Urbánková přesto brala život s humorem

Pohřeb Nadi Urbánkové

Zatímco profesně se herečce, zpěvačce a moderátorce Nadi Urbánkové velmi dařilo, v soukromí prožila řadu bolestí. Když byla malá, znásilnil ji otec. Byla třikrát vdaná a každé manželství skončilo rozvodem. Všechny nástrahy, které jí život nachystal, ale vždy dokázala ustát.

Když Nadi Urbánkové bylo devět let, znásilnil ji otec, který byl kvůli těžké nemoci na invalidním vozíku. „Jednou mě vzal nahoru na půdu. Sedl si tam na židli a řekl mi: ‚Pojď sem a posaď se na mě.‘ A prostě mě znásilnil. Vůbec jsem tehdy nevěděla, co se děje. Začala jsem nejdříve plakat a pak strašně moc křičet. On se vyděsil a nechal toho. Řval na mě, jestli to někomu řeknu, tak mě zabije,“ popisovala ve své knize A příště lépe.

S Abrhámem toužila mít dítě

Ani na partnery štěstí neměla. Mezi její velké lásky patřil charismatický herec Josef Abrhám. Seznámili se v roce 1968 na natáčení komedie Bahno. Oběma bylo 29 let a jejich vztah byl velmi vážný. Naďa si Josefa toužila vzít za manžela a založit s ním rodinu.

Mohlo by vás zajímat: Josef Abrhám žil před Libuší Šafránkovou se známou zpěvačkou. Zlomil jí ale srdce

„Nikdy jsme se sice nevzali, ale byl to jeden z nejdelších vztahů mého života a z mé strany určitě nejsilnější. Moc jsem si přála mít s Pepou dítě. Ve chvíli, kdy jsem cítila, že biologický budík zvoní, jsem mu to oznámila, protože jsem se chtěla zachovat čestně. On mi tehdy řekl, že se na to ještě necítí. Jen na ten konec nerada vzpomínám,“ svěřila se Naďa Urbánková za života deníku Blesk.

Po osmi letech přišel bolestný rozchod. Josef se při angažmá v Činoherním klubu zamiloval do o 14 let mladší herečky Libuše Šafránkové a Urbánkovou opustil. Rány na jejím bolavém srdci zahojil až čas. „Nakonec jsem pochopila, že ti dva k sobě prostě patří. Tvořili idylický pár,“ uznala Urbánková po letech.

Kvůli manželovi čelila exekucím

Po nevydařeném prvním manželství s hercem Karlem Urbánkem se Naďa provdala za překladatele a textaře Jana Nemejovského, se kterým měla své jediné dítě, dceru Janu. Ta pokračuje v jejích šlépějích. Je úspěšnou zpěvačkou, herečkou a textařkou. Manželství však skončilo rozvodem.

Mohlo by vás zajímat: Jana Fabiánová po obvinění Cimického čelila útokům. Lidé jí psali, že je odporná

Několik let žila Naďa sama, až přišel rok 1990, kdy se zamilovala do dětského lékaře Josefa Havlíka, který bydlel ve Švýcarsku. I s dcerou se za ním odstěhovaly a věřily, že budou konečně šťastné. Místo rodinné idylky však přišlo další zklamání. Urbánková brzy zjistila, že si ji třetí manžel nevybral z lásky. Šlo mu například o to, aby na své jméno v tehdejším Československu získávala úvěrové smlouvy, na což nakonec krutě doplatila.

Najednou ji začali kontaktovat věřitelé ze Švýcarska i z USA. Byly na ni uvaleny exekuce, přišla o téměř všechen majetek a zhroutila se. „Proplakala jsem hektolitry slz a spolykala tuny hořkosti. Měla jsem i pocit, že visím na šibenici a jsem hluboko pod vodou, kde nevidím paprsek sluníčka,“ popsala v pořadu 13. komnata.

Pětinásobná slavice Naďa Urbánková zemřela v únoru roku 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s následky po rakovině prsu a prodělaným onemocněním covid-19.

Dcera Nadi Urbánkové Jana Fabiánová promluvila o tom, že psychiatr Cimický ji sexuálně napadl:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.