Zuzana Bydžovská přijímá věk s pokorou. Když vás opustí chtíč, najdete svobodu, říká

Oblíbená herečka Zuzana Bydžovská, která slaví 62. narozeniny, nasbírala řadu ocenění, v soukromém životě si ale prošla velkým zklamáním. Dvojnásobná maminka o svém soukromí příliš nemluví a ke stárnutí přistupuje s pokorou.

Zuzana Bydžovská se narodila v Mostu do rodiny lékařů. Ve šlépějích svých rodičů však pokračovat nechtěla a nakonec se vrhla na dráhu herečky. I když ne úplně plánovaně. Její maminka odjela po rozvodu do Ameriky a ona se s otcem přestěhovala do Prahy. V mladí projevila zájem o akvaristiku. „Chtěla jsem se spíš zabývat rybama. Kvůli nim jsem chodila i za školu, když mi doma rybičky rodily,“ prozradila herečka vtipnou historku v rozhovoru pro Český rozhlas. Nakonec se ale našla ve světe divadla a filmu. Za svou práci už sklidila řadu ocenění, je držitelkou tří Českých lvů. Poznávacím znamením je její nezaměnitelný chraplavý hlas.

Za šediny se nestydí

V posledních letech se herečka na veřejnosti objevuje prakticky bez make-upu. Přirozenost razí i na místech, kde by jiní čekali výrazné líčení či večerní róby. Na filmovém festivalu v Karlových Varech byla v roce 2022 oblečená do rybářské vesty a na hlavě měla viditelně odrostlé šediny. Herečka, kterou mohou diváci znát například ze seriálu Modrý kód, má pánskou módu v oblibě a v oblékání dává přednost především pohodlí.

Mohlo by vás zajímat: Stárnutí pro ně není strašák: Tyto slavné a krásné ženy dokazují, že věk je jen číslo

Zuzana Bydžovská není jednou z těch, které se za každou cenu snaží splynout s davem. Nevadí jí jít proti proudu a společenským konvencím. Věk podle ní osvobozuje. „Tvrdil to moudrý pán, který mě učil latinu. Že když zestárnete a opustí vás chtíč, najdete svobodu. Přirozené stárnutí je vlastně milosrdné. Člověk už umí oddělit podstatné věci od nepodstatných. Já třeba v pubertě hrozně toužila po drahém oblečení a teď? Stačí mi pohodlné větší boty. Tělo se mírně rozpadá, je dobré, dokud se na ně člověk může spolehnout. A jinak vlastně pořád poznává, co je v životě opravdu důležité. Když třeba zažíváme pubertu vlastních dětí, nejvíce pomáhá, když si vzpomeneme sami na sebe v jejich věku. To osvobozuje,“ popsala v minulosti Bydžovská v rozhovoru pro iDNES.cz. Přiznala ale, že velkou mediální pozornost příliš nemusí. „Jsem samá vráska, proto se nerada fotím,“ nechala se slyšet známá herečka.

Smůla v lásce

Má dvě vlastní děti a dvě děti z Afriky dokonce i na dálku adoptovala. „Livingstona jsem si vybrala z fotek, u Ester jsem to už nechtěla vybírat, a tak jsem poprosila, jestli by mi někoho nevybrali oni. Jsem ráda, že jsem jim takhle mohla pomoci,“ prozradila skromně herečka v rozhovoru pro Arcidiecézní charitu Praha.

Čtěte také: Miroslav Etzler o rodině: Myslel jsem víc na sebe než na děti. S bratrem už mluvím

V lásce příliš štěstí neměla a ani jeden vztah jí nevydržel. Soukromí si ale přísně střeží a o svých vztazích na veřejnosti nemluví. Nejstarší dceru Doru má ze vztahu s reklamním art directorem Jaroslavem Pružincem, po němž dcera zdědila nadání i zájem. Nyní se úspěsně věnuje právě reklamě. Syna Kristiána má herečka ze vztahu s Miroslavem Etzlerem.

Velká láska však skončila hořce. Etzler se totiž zamiloval do herečky Vilmy Cibulkové a odešel od rodiny. Křivdu mu Bydžovská dodnes nebyla schopná odpustit, stejně jako jejich syn. Ten s otcem ostatně doteď nemluví. Ačkoliv v životě na muže neměla štěstí, radost jí dělají alespoň její děti a především hraní. O svých vráskách vtipkuje s humorem sobě vlastním a tvrdí, že její role pak alespoň vypadají více zamyšleně. Na divadelních prknech je tato dáma nepřekonatelná a je vidět, že se pro herectví zkrátka narodila.

Podívejte se na Zuzanu Bydžovskou tak, jak ji znáte i neznáte:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.