Zuzana Bydžovská přijímá věk s pokorou. Když vás opustí chtíč, najdete svobodu, říká

Oblíbená herečka Zuzana Bydžovská, která slaví 62. narozeniny, nasbírala řadu ocenění, v soukromém životě si ale prošla velkým zklamáním. Dvojnásobná maminka o svém soukromí příliš nemluví a ke stárnutí přistupuje s pokorou.

Zuzana Bydžovská se narodila v Mostu do rodiny lékařů. Ve šlépějích svých rodičů však pokračovat nechtěla a nakonec se vrhla na dráhu herečky. I když ne úplně plánovaně. Její maminka odjela po rozvodu do Ameriky a ona se s otcem přestěhovala do Prahy. V mladí projevila zájem o akvaristiku. „Chtěla jsem se spíš zabývat rybama. Kvůli nim jsem chodila i za školu, když mi doma rybičky rodily,“ prozradila herečka vtipnou historku v rozhovoru pro Český rozhlas. Nakonec se ale našla ve světe divadla a filmu. Za svou práci už sklidila řadu ocenění, je držitelkou tří Českých lvů. Poznávacím znamením je její nezaměnitelný chraplavý hlas.

Za šediny se nestydí

V posledních letech se herečka na veřejnosti objevuje prakticky bez make-upu. Přirozenost razí i na místech, kde by jiní čekali výrazné líčení či večerní róby. Na filmovém festivalu v Karlových Varech byla v roce 2022 oblečená do rybářské vesty a na hlavě měla viditelně odrostlé šediny. Herečka, kterou mohou diváci znát například ze seriálu Modrý kód, má pánskou módu v oblibě a v oblékání dává přednost především pohodlí.

Mohlo by vás zajímat: Stárnutí pro ně není strašák: Tyto slavné a krásné ženy dokazují, že věk je jen číslo

Zuzana Bydžovská není jednou z těch, které se za každou cenu snaží splynout s davem. Nevadí jí jít proti proudu a společenským konvencím. Věk podle ní osvobozuje. „Tvrdil to moudrý pán, který mě učil latinu. Že když zestárnete a opustí vás chtíč, najdete svobodu. Přirozené stárnutí je vlastně milosrdné. Člověk už umí oddělit podstatné věci od nepodstatných. Já třeba v pubertě hrozně toužila po drahém oblečení a teď? Stačí mi pohodlné větší boty. Tělo se mírně rozpadá, je dobré, dokud se na ně člověk může spolehnout. A jinak vlastně pořád poznává, co je v životě opravdu důležité. Když třeba zažíváme pubertu vlastních dětí, nejvíce pomáhá, když si vzpomeneme sami na sebe v jejich věku. To osvobozuje,“ popsala v minulosti Bydžovská v rozhovoru pro iDNES.cz. Přiznala ale, že velkou mediální pozornost příliš nemusí. „Jsem samá vráska, proto se nerada fotím,“ nechala se slyšet známá herečka.

Smůla v lásce

Má dvě vlastní děti a dvě děti z Afriky dokonce i na dálku adoptovala. „Livingstona jsem si vybrala z fotek, u Ester jsem to už nechtěla vybírat, a tak jsem poprosila, jestli by mi někoho nevybrali oni. Jsem ráda, že jsem jim takhle mohla pomoci,“ prozradila skromně herečka v rozhovoru pro Arcidiecézní charitu Praha.

Čtěte také: Miroslav Etzler o rodině: Myslel jsem víc na sebe než na děti. S bratrem už mluvím

V lásce příliš štěstí neměla a ani jeden vztah jí nevydržel. Soukromí si ale přísně střeží a o svých vztazích na veřejnosti nemluví. Nejstarší dceru Doru má ze vztahu s reklamním art directorem Jaroslavem Pružincem, po němž dcera zdědila nadání i zájem. Nyní se úspěsně věnuje právě reklamě. Syna Kristiána má herečka ze vztahu s Miroslavem Etzlerem.

Velká láska však skončila hořce. Etzler se totiž zamiloval do herečky Vilmy Cibulkové a odešel od rodiny. Křivdu mu Bydžovská dodnes nebyla schopná odpustit, stejně jako jejich syn. Ten s otcem ostatně doteď nemluví. Ačkoliv v životě na muže neměla štěstí, radost jí dělají alespoň její děti a především hraní. O svých vráskách vtipkuje s humorem sobě vlastním a tvrdí, že její role pak alespoň vypadají více zamyšleně. Na divadelních prknech je tato dáma nepřekonatelná a je vidět, že se pro herectví zkrátka narodila.

Podívejte se na Zuzanu Bydžovskou tak, jak ji znáte i neznáte:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.