10 nejdůležitějších dnů v červenci: Slunce vstoupí do Lva a Jupiter zjeví pravdu

Letošní červenec je z astrologického hlediska pohodový měsíc. Více dramatický bude jeho začátek, pak se ale situace na hvězdném nebi uklidní a nabídne nám příjemné i aktivní letní dny. Čeká nás druhý a zároveň největší letošní superúplněk, vstup Slunce do znamení Lva a v samém konci měsíce planeta Jupiter změní směr svého pohybu na retrográdní a změní náš pohled na pravdu, spravedlnost, morálku a víru.

Pátek 1. července

Je tu začátek prázdnin, je tu pátek a je tu také obtížná energie, kdy budeme mít tendenci druhým vnucovat své názory, přístupy a můžeme to dělat i dost bezohledně. Ve vzduchu visí agrese, násilí a bohužel i nebezpečí, které by na nás mohlo číhat na silnicích. Pro dnešek určitě platí – vše v klidu a s rozvahou. Přebytečnou energii si raději vybijte v sexu.

Sobota 2. července

Nejobtížnější energie včerejška jsou sice za námi, ale opatrnosti není nikdy dost. Rozhodně stále platí neriskovat a v kritických situacích nepodléhat emocím. Na pomoc nám přispěchá výtečná schopnost se s druhými konstruktivně domluvit na řešení sporných situací.

Úterý 5. července

Hned dvě planety dnes mění svá znamení. Merkur vstupuje do znamení Raka a planeta Mars do Býka. Navíc tyto dvě planety mezi sebou zaujmou pozitivní aspekt, a přispějí tak k akčnímu řešení všech rodinných problémů. Pokud si potřebujete se svými blízkými něco vyříkat, vyjasnit nějaká nedorozumění, tak dnešek je ten pravý den.

Neděle 10. července

Skvělá a organizačně zdatná neděle. Pokud se vracíte z dovolené, na cestách vás nečekají žádné komplikace i díky vaší předvídavosti a organizačním schopnostem. V energiích dne jsou přítomná netradiční a originální řešení komplikovaných situací. Výborně se bude dařit znamení Býka a Raka.

Středa 13. července

Výrazný den – večer ve 20 hodin a 37 minut nastane úplněk ve znamení Kozoroha, kterému se někdy říká bouřkový podle bouřek, o které není v tomto období nouze, a někdy také jelení, protože právě v tuto dobu začínají jelenům růst nové parohy. Bude to druhý superúplněk tohoto roku a zároveň ze všech úplňků největší. Pod jeho vlivem budete mít šanci dokončit úkoly a resty z minulosti. Mohou se ale objevit myšlenky, zda dáte přednost rodině nebo práci, svým pocitům nebo povinnostem. Pokud uvažujete v tuto dobu o velkých finančních transakcích nebo chcete uzavřít výhodný obchod, raději si dopřejte ještě trochu času na důkladnou analýzu svých finančních možností. Do ničeho se nevrhejte po hlavě.

  • Zdraví: Chraňte si páteř, klouby a kolena. Pečujte o svou pleť, dopřejte jí péči v podobě kvalitního krému.
  • Co je to superúplněk? Podle webu Prima ZOOM superúplněk nastává ve chvíli, kdy se Měsíc během svého pravidelného oběhu kolem Země ocitne přímo nebo v blízkosti perigea, tedy nejbližšího bodu své oběžné dráhy. V perigeu je povrch Měsíce vzdálen od Země v průměru 362 600 km, zatímco v apogeu se vzdálí až na v průměru 405 400 km. I proto se superúplněk podle NASA na obloze jeví až o 30 % jasnější a až o 17 % větší než běžný úplněk.

V tento den v sobě navíc objevíte touhu po nějakém solidním řešení ve vašich partnerských vztazích. Je možné, že se rozhodnete vstoupit do svazku manželského nebo budete chtít založit rodinu. Každopádně je to den zodpovědné lásky a zodpovědné volby.

Čtvrtek 14. července

Pružnou komunikací, flexibilností, s rozumem a inteligencí vyřešíte vše, co potřebujete. Příznivý den pro cestování a urovnávání sporů se sousedy nebo sourozenci.

Pondělí 18. července

Planeta lásky Venuše vstupuje do znamení Raka a probouzí v nás vysokou citlivost, touhu po něze a jemnosti. Navíc ve znamení Ryb proběhne i konjunkce Luny a planety Neptun, která nám přivolá velkou dávku inspirace a fantazie. Ti nejcitlivější z vás mohou mít i různá tušení či předtuchy. Věnujte jim svoji pozornost.

Vyhýbejte se však umanutosti a zarputilosti. Nemusíte všechny kolem sebe přesvědčovat, že pouze váš názor je ten správný. Zejména znamení Raka a Kozoroha by se měla dnes na urputné spory vykašlat.

Pátek 22. července

Pozdě večer ve 22 hodin a 7 minut vstupuje Slunce do královského znamení Lva. Pod jeho vládou prochází příroda a život největším rozkvětem a rozvojem. U lidí narozených ve Lvu se projevuje výrazným sebevědomím a nakažlivou radostí ze života. V jeho znamení jsou doma opravdoví králové, pro které země vydává zlato, diamanty, purpur a hedvábí. Pro ně byl vytvořen luxus a oni si jej také dovedou správně vychutnat. Kousek své záře přenesou pod dobu své vlády i na všechny kolem sebe.

Úterý 26. července

Den nekompromisnosti, nepřizpůsobivosti a potenciálních hádek. Ve vzduchu visí četná nedorozumění s partnerem, unáhlená slova, která později hodně mrzí. Dnes i velký pozor na silnicích. Neriskujte za žádných okolností.

Čtvrtek 28. července

V 19 hodin a 54 minut nastane novoluní ve znamení Lva, nastane i vhodný čas na přehodnocení našich tužeb a cílů. Nebojte se pustit do toho, co opravdu chcete. Bavte se a radujte se ze života, tvořte a užívejte lásky. Snažte se být s těmi, s nimiž je vám dobře.

  • Zdraví: Lev ovlivňuje srdce, krevní oběh, krevní tlak, ale i záda a bránici. Pečujte o tyto části těla a příliš je nezatěžujte. Je vhodné věnovat péči i svým vlasům.

Nejdůležitější aspekt měsíce července

Jupiter mění svůj pohyb na retrográdní 28. července, a postupně bude měnit náš pohled na pravdu, morálku, spravedlnost světa. Změní i náš vlastní pohled na sebe sama. Měli bychom být k sobě co nejvíce upřímní. Je důležité vidět celou svou životní situaci bez příkras, bez dětské trucovitosti a naivity. Spatřit celý obraz. Pochopit, že i když s něčím bytostně nesouhlasíme, pořád to může být pravda, kterou si možná jen nechceme připustit. Pokud to zvládneme, otevře se před námi šťastný prostor seberealizace a spokojenosti. Na celý proces pochopení pravdy, který začíná právě 28. července, budeme mít čas až do 24. listopadu 2022.

Auru tohoto měsíce podle slavné kartářky Helen Stanku si můžete poslechnout zde:

Zdroj: autorský článek a astrologie.najdise.cz/pohyb-planet-mesic-cervenec-2022

Sdílejte článek
Štítky NASA láska Země silnice energie Venuše úplněk Jupiter Měsíc Slunce novoluní letní horoskop Lev astrologický kalendář červenec 2022

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.