Desítka symbolizuje kolo osudu: Vzestup a pád, lásku i zášť podle vlastního přání

Desítka je číslo vzestupu i pádu. Lidem a událostem, které vibrují pod jeho energií, je souzeno dotknout se hvězd, ale také se propadnout až na samotné dno. Desítky v životě mohou všechno, záleží jen na nich, jakým směrem se bude jejich život vyvíjet.

Číslo deset numerologie považuje za kolo osudu – jednou dole, jednou nahoře. To, ve které fázi se člověk desítka zrovna nachází, se zcela řídí jeho přáními a skutky. Osud má ve svých vlastních rukou. Beze zbytku pro něj platí pravidlo: „Poruč a stane se, představ si a bude.“ Tvořivost a schopnost dosahovat svých cílů má vrozenou, ale tyto vlastnosti musejí být použity moudře a ve prospěch druhých. Sobecké jednání vyvolává propady a pády. Pokud se desítky cítí nenaplněny, zakrývají svůj pocit nedostatečnosti arogancí a pýchou.

Vzestup a pád podle vlastního přání

Cesta na vrchol bývá pro desítky obtížná, protože mohou počítat jen s vlastními silami, a navíc za své omyly a chyby draze zaplatí. Je to často i osamělá cesta, která vyžaduje nezávislost, odvahu a statečnost. Mnoho lidí, kteří se narodili s číslem deset, v dětství zápolilo s pocitem osamění, někdy nejen s pocitem – mohli být po delší dobu odloučení od své rodiny nebo měli nějakým způsobem komplikované dětství. Museli se prát o své místo na slunci. Pocit izolovanosti, osamělosti či odloučení je může provázet po celý život, a to dokonce i v případě, kdy bylo jejich dětství zcela bezproblémové.

  • Další zajímavá data podle numerologie najdete zde:

Kázeň musí mít přednost před dominancí

Desítky mohou všechno a také všechno v životě zakusí. Lásku i nenávist, respekt i odmítání, čest i podlost. Magneticky k sobě přitahují události, které si podvědomě přejí, neodolatelně vábí i druhé lidi. Koho chtějí, toho v životě mají. Nejen za svůj osud, ale i za výběr svých partnerů si mohou samy.

Tito lidé by si měli uvědomit, že desítka je v podstatě jednička (1 + 0 = 1), měli by si přiznat, že chtějí být první a měli by mít také odvahu žít život na vrcholu. Měli by ale také mít na paměti, že kázeň musí mít přednost před dominancí.

Slavní lidé narození pod vibrací čísla deset

Co spojuje slavné osobnosti, které se narodily desátého dne v měsíci? Sledujte jejich příběhy a výsledky jejich snažení. Obvykle patří k lidem, kteří to díky svému talentu, píli i tvořivosti ve své oboru dotáhli až na samotný vrchol, ale také často prožili strmý pád, a to někdy i opakovaně. Jejich životy jsou příběhy, které řídí pomyslné kolo osudu.

Podívejte se na 10 výjimečných umělců, osobností, politiků, kteří měli odvahu se vydat na osamělou a nevyšlapanou cestu. Měli vrozenou schopnost uskutečnění svých tvořivých záměrů, ale ze své cesty opakovaně sešli, aby ji mohli znovu nalézt. Pochopíte tajemství čísla deset.

Judy Garland, Vladimír Dlouhý, Princ Philip, Ivana Christová, Richard Burton, Gustáv Husák, Boris Pasternak, Sharon Stone, Usáma bin Ládin, Fred Astaire.

Příběhy vzestupu i pádu

I události, které se staly pod vibrací čísla deset, mají v sobě namíchaný proměnlivý osud. Jsou to příběhy vzestupu a náhlého pádu, jsou to příběhy velkých nehod či katastrof, příběhy slavných bitev a nečekaných zázračných návratů dávno ztracených nebo pohřešovaných.

  • 10. ledna 1308 byli všichni templáři v Anglii uvrženi do vězení.
  • 10. února 1945 byla sovětskou ponorkou S-13 potopena německá transportní loď General von Stauben. Zahynulo 3 608 lidí.
  • 10. března 1951 byl zatčen pražský arcibiskup Josef Beran.
  • 10. dubna 1912 vyplul na svou první a poslední plavbu zaoceánský parník Titanic, který byl považován za nepotopitelnou loď snů.
  • 10. dubna 1970 oznámil Paul McCartney, že opouští Beatles.
  • 10. června 1942 byly vypáleny Lidice.

  • Hrůzný čin  Olgy Hepnarové se odehrál 10. července 1974, krátce po jejích 22. narozeninách. V Praze najela nákladním automobilem do skupiny lidí na chodníku, při tragédii zemřelo 8 lidí. Olga Hepnarová byla poslední popravenou ženou v Československu.
  • Po velké morové epidemii 10. července 1212 udeřil na Londýn velký a silný požár, který srovnal velkou část města se zemí a zničil i stovky životů.
  • 10. července 1940 začala bitva o Británii – po průzkumných letech se německá Luftwaffe konečně odvážila přeletět kanál La Manche a zaútočit na Velkou Británii.
  • 10. listopadu 1871 se odehrálo senzační objevení šest let ztraceného misionáře Davida Livingstona poblíže jezera Tanganika. Jeho příběh se stal mediálním hitem 19. století.
  • 10. listopadu 1938 v nacistickém Německu proběhl protižidovský pogrom Křišťálová noc.
  • 10. prosince, v den výročí Nobelovy smrti, se udělují Nobelovy ceny. V roce 1959 ji pro Československo za chemii získal Jaroslav Heyrovský a v roce 1984 Jaroslav Seifert za literaturu.

Mohlo by vás ještě zajímat:

Zdroj: Autorský článek a numerology.com; zoommagazin.iprima.cz

Sdílejte článek
Štítky numerologie Usáma bin Ládin Olga Hepnarová Princ Philip, vévoda z Edinburghu číslo deset Boris Leonidovič Pasternak Fred Astaire

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.