Marek Adamczyk popsal pocity pod hladinou: Je to jak v hororu

Pod hladinou - Marek Adamczyk popsal, co našel pod hladinou

Seriál o policejních potápěčích, kteří vyšetřují nejrůznější případy v okolí Slapské přehrady a převážně pod hladinou, míří na televizní obrazovky. Těšit se můžete na Marka Adamczyka, který popsal nejen svou roli, ale svěřil se i s tím, co našel na samém dně či kdo bodoval při řízení lodi.

Nejrůznější případy v okolí Slap vyšetřuje říční policie, která většinu času tráví pod hladinou. Jedním z party vyšetřovatelů a zároveň potápěčů je i Zdeněk, kterého ztvárňuje herec Marek Adamczyk (35). Kvůli roli musel absolvovat potápěčský kurz. „Pro mě to byla premiéra. Já jsem v životě tak jednou šnorchloval, ale tohle je úplně něco jiného. Potápíme se samozřejmě s flaškami s automatikou a v suchém obleku. Začínali jsme v bazénu, abychom si trochu zvykli a pak jsme se šli ponořit tady do řeky. Rozhodně je to zajímavý zážitek,“ říká Adamczyk, kterému dojem nezkazila ani kalná voda na Slapech, kvůli které toho pod hladinou moc neviděl.

Pod vodou jako v hororu

Právě kvůli špatné viditelnosti ale občas přicházely situace, které byly přímo děsivé. „Je to trochu jak ve strašidelném filmu, když člověk narazí na nějaký kořen nebo něco, co tam nečeká, tak je to děsivý,“ popisuje své pocity pod vodou při trénincích k seriálu Pod hladinou Marek, který na dně zavadil o mnohem víc. „Byli jsme jen kousek od břehu, ale našel jsem hrníček, olůvko a pak kajak. Na něj se vždy jezdíme koukat. Je to takové největší vzrůšo, které jsme absolvovali,“ vypráví představitel policejního potápěče Zdeňka.

Pokud se vám mini série Pod hladinou líbí, ohodnoťte ji na Kinoboxu

Řízení lodi je zábavnější

Aby se mohli potápěči ponořit, je potřeba se na místo ponoru nějak dostat. K tomu slouží loď a tréninkům k jejímu řízení se herci také nevyhnuli. „Toto pro mě také byla první zkušenost. Řízení lodi je ale možná trochu zábavnější než to potápění, protože to můžete pořádně rozhulit a člověk si připadá jak v nějakém seriálu,“ směje se herec. „U toho potápění musí být člověk hodně ostražitý, zatímco na lodi u vás vždy někdo stojí a případně zabrání kolizi. Je to celkově takové víc bezpečné, takže si to můžete víc užít,“ popisuje výhody řízení lodi oproti potápění představitel role Zdeňka Marek Adamczyk.

Čtěte také, co herec Matěj Hádek ze seriálu Pod hladinou prohlásil o svém zápasu se sebou

Ve zručnosti vyhrála holka

Všeobecně je známé, že muži řízení milují a je jedno, jestli je to auto nebo loď. Často se ale smějí ženám, že řídit a hlavně parkovat neumějí. Při tréninku parkování lodi ale muselo naše herecké pánské osazenstvo sklopit uši. „My jsme se tu učili parkovat loď vlastně tři – já, Matěj Hádek a Šárka Vaculíková (provdaná Krausová, pozn. red.). Naposledy z toho ale Šárka vyšla rozhodně nejlíp,“ přiznává pokorně Marek Adamczyk.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.