Celebrity

25. září 2023 13:20

Tomáš Durčák

Pomeje zvažuje alternativní školství: Chceme něco, co nenarušuje dětskou psychiku

Jak o sobě sama pětatřicetiletá Andrea Pomeje tvrdí, nezvládá příliš odpočívat a má raději, když se pořád něco děje. A když zrovna neřeší svou moderátorskou či dýdžejskou kariéru, zabývá se například alternativními variantami vzdělávání pro svou desetiletou dceru Aničku, kterou má se zesnulým Jiřím Pomejem.

Andrea si ve druhé polovině srpna nadělila rodinnou dovolenou na řecký Kypr, kam odletěla se svým snoubencem Petrem Plačkem i malou Aničkou. Na Instagramu se pochlubila nejen svou perfektní postavou v plavkách, ale také skutečností, že odpočinek je pro ni často velká výzva: „Neumím vypnout, odpočinek u mě vždy doprovází myšlenka, že bych měla něco dělat, a tady po čtyřech dnech to vnímám neustále.“

Čtěte také: Eva Perkausová vyrazila na Krétu se synem. Fanoušky pozdravila fotkou s kočárkem

Desetiletá Anička Pomeje v září opět zamířila do školy a při té příležitosti se její maminka pro web VipStar.cz rozpovídala i o svém pohledu na školství. „Je to už velká holka, před týdnem jsme oslavili 10 let. Jsem šťastná, že školu zatím zvládá s lehkostí, protože ve mně pořád tento systém vyvolává nehezké pocity a jako každý rok mi jí bylo líto, že musí být jeho součástí,“ naznačila Andrea svůj lehce odtažitý přístup k českému školství.

Nejenže se jí nelíbí styl výuky, ale i celkový přístup k žákům. „Od 5. třídy přemýšlíme i o alternativních variantách, které tolik nenarušují dětskou psychiku,“ přiznala Pomeje, s níž souhlasí i pedagog Robert Čapek alias Líný učitel. „České školství je zastaralé z hlediska využití idejí moderního vzdělávání a zastaralé je zejména myšlení učitelů. Už skoro dvacet let u nás nemáme osnovy, ale většina učitelů je stále učí,“ řekl Čapek v rozhovoru pro Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Výběr školní aktovky. Kolik by měla vážit a na co dalšího si dát pozor?

„Poslední roky se učitelům stále prezentuje nutnost formativního hodnocení, ale drtivá většina z nich hodnotí výkonově. Ve třídách se téměř nediferencuje obtížnost, stále padají špatné známky a mizerná výuka je obhajována přijímačkami. Naše školství není zastaralé v některých oblastech, ale ve všech. Nevím, jakou lobotomii by bylo nutné tisícům ředitelů a učitelů udělat, aby se české školství zbavilo všech svých neduhů,“ dodal dále pedagog, kterému mimo jiné vadí domácí úkoly či neschopnost učitelů mít ve třídě pořádek a respekt bez předpotopních trestů.

Že Andrea Pomeje výchovu své dcery bere opravdu velmi vážně, ukazuje i její snaha držet Aničku co nejdále od internetu a moderní elektroniky. „Má zakázané sociální sítě, zatím. A hlídáme, kolik času tráví na telefonu… je to nekonečný boj! Tahle doba je v tomto směru opravdu náročná. Děti se bohužel cítí lépe ve virtuálním světě, který jim dodává spousty endorfinu, a neumí se pak v realitě přirozeně radovat z maličkostí,“ povzdechla si úspěšná dýdžejka.

Přečtěte si:

Ta byla rovněž dotázána na názor na aktuální trend týkající se platformy OnlyFans, který se pomalu a jistě začíná šířit i mezi půvabné celebrity. Její fanoušci by však její odvážné snímky za peníze rozhodně online čekat neměli. „To jde zcela mimo mě! Ani to ve mně nevzbuzuje žádné emoce… nabídka vs. poptávka… není co řešit. Ale já určitě OnlyFans neplánuju, jsem ráda za své lidi na Instagramu a popravdě i Facebook je mi momentálně spíš jen přítěží,“ dodala na závěr Andrea Pomeje.

Andrea Pomeje se musela vyrovnat nejen se smrtí manžela, ale i s tím, že ji veřejnost za jeho odchod přímo vinila:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.