Celebrity

20. ledna 2023 19:30

Anna Fedorov

Jitka Asterová vzpomíná na svůj pořad o sexu: Bylo to pro mě tabu

Jitka Asterová v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Herečka Jitka Asterová (63) se do paměti mnohých zapsala coby oblíbená moderátorka pořadu Sexy život ve známém českém rádiu. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS přiznala, že ačkoliv jí tato „role“ neskutečně bavila, zprvu si vůbec nedokázala představit, že by měla veřejně mluvit o vztazích či intimních záležitostech.

Asterová se jako dítě intenzivně věnovala gymnastice a hlavně krasobruslení, ve kterém to dotáhla až na mistrovství republiky. Jelikož se ale umístila na posledním místě, velmi brzy pochopila, že tudy cesta nevede. „Paralelně jsem jezdila dětské revue, kde jsem se proslavila rolí jednoho hospodářského zvířete – kravičky. Jezdila jsem její zadní část s vemínkem na krku. Přední část mi jezdila Dana Morávková. Takhle jsme spolu objely celou západní Evropu. Bylo to nádherné a zažila jsem spoustu legrace,“ zavzpomínala Asterová.

Později choreograf revue jejímu otci doporučil, aby se přihlásila na herectví. Po gymnáziu šla studovat Lidovou konzervatoř, odkud přestoupila na DAMU. Po jejím absolvování v roce 1984 zůstala na volné noze. Dvanáct let hostovala v Činoherním klubu, hrála i v Rokoku nebo Ungeltu. Zazářila také v mnoha filmech a v několika televizních seriálech a inscenacích. Před kamerou zaujala mimo jiné ve snímcích Čas sluhů, Corpus delicti, Krvavý román, Šakalí léta nebo Vratné lahve.

O Asterové se traduje, že má komediální polohu. „Je pravda, že když se mi na divadle v něčem dařilo, bylo to v komediálních rolích. Možná to bylo tím, že jsem vážné příležitosti moc nedostávala,“ svěřila se známá herečka.

„Když jsem se rozhodla, že ze mě bude herečka, bylo to hlavně kvůli tomu, že se mnou byla hrozná legrace. V těch ,nácti‘ letech je ale s člověkem větší legrace. Víc se předvádí a exhibicionismus v něm je daleko vyšší. S věkem ale ubývá. Teď mi dá větší práci dostat se do stavu, abych někoho bavila. Naopak méně práce mi dá hrát něco navážno. Čím jsem starší, tím víc bych chtěla hrát vážnější role,“ přiznala. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém díle pořadu Povídej v sobotu 21. ledna ve 21:25 na CNN Prima NEWS.

Asterová je známá i jako moderátorka pořadu Sexy život na rádiu Frekvence 1, kde působila devět let. „V životě by mě nenapadlo dělat pořad o vztazích a sexu. Ačkoliv vypadám jako extrovert, o těchto věcech moc nemluvím. Ani s rodiči jsem o tom nemluvila. Mluvit o sexu pro mě bylo tabu,“ přiznala.

„Nicméně jsem byla pozvaná na konkurz. Uspěla jsem a už druhý den jsem vysílala. Líbilo se mi, že je to celé moje, a za velice krátkou dobu se pořad stal velice populární,“ popsala. Ačkoliv měl její pořad úspěch, domnívá se, že nejspíše právě kvůli němu jí ubyly nabídky na role ve filmech či v televizi. „Byla jsem ta Asterka, ta moderátorka toho pořadu,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.