Celebrity

7. prosince 2022 05:30

David Laštovka

Jitka Asterová se na muže a lásku ptá karet. Jejím milencem byl i slavný ženatý herec

Nestárnoucí herečka Jitka Asterová, která slaví 63. narozeniny, si díky pořadu v rádiu, který v minulosti moderovala, vysloužila pověst odbornice na sex. V soukromém životě měla přitom na partnery spíše smůlu a nikdy se nevdala. Proč se rozešla s otcem svých dvou dětí?

S podnikatelem Tomášem Linhartem má Jitka Asterová dceru Annu, dnes provdanou Kameníkovou, která je rovněž úspěšnou herečkou a navíc spisovatelkou, a syna Adama. Prvního potomka porodila skoro ve 34 letech. Dlouho děti nechtěla, když ale otěhotněla, brala to jako zázrak. V jejím životě nastala velká změna. O to větší, že s partnerem krátce nato přišel bolestný rozchod.

„Zasáhlo mě to hodně, hlavně, když je potom člověk sám s dětmi. Na druhou stranu ale nejsem zatrpklá, určitě mě to posílilo, protože jsem si ten život užívala i jinak. Samozřejmě ale, že mě to donutilo spolehnout se ještě víc jenom sama na sebe. Vycházíme výborně. Řekla bych ještě daleko líp, než když jsme byli spolu. Děti svého tátu milují – a to je pro mě úplně to nejdůležitější,“ prohlásila herečka v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Co Jitka Asterová prozradila v červeném gauči u Jana Krause?

Když její potomci vyletěli z hnízda, těžce se s tím vyrovnávala. „Na to období podle mě žádná máma není nikdy úplně připravená. Pořád si myslí, že děti budou navždycky doma, i když je štvou a i když je s nimi strašná práce. Najednou jsou pryč. Anička v osmnácti začala bydlet sama a já naštěstí měla ještě Adámka, který je o pět let mladší. Takže jsem měla takového třináctiletého puberťáka. Na jednu stranu jsem se modlila, aby nevyrostl a byl pořád tím třináctiletým, na druhou stranu jsem se ale modlila, aby zase vyrostl a byl větší, protože on byl pořád strašně malinký. Teď už je velký chlap,“ dodala Asterová.

Během života prožila spoustu románků, především s o dost mladšími muži. Vzácná výjimka se ovšem našla. Mezi její milence patřil také o osm let starší herec Boris Rösner (55), na kterého dodnes s láskou vzpomíná. V jejím životě zanechal hlubokou stopu. Mezi její největší záliby patří cvičení, hlavně jóga. S oblibou říká, že někdo chodí k psychoanalytikovi, jiný ke kartářce, což finančně vyjde prakticky nastejno.

Výklad karet je ale pro ni daleko větší zábava. „Někdy ke kartářce zajdu jen tak, aby mi třeba jen zvedla náladu. Ale je pravdou, že mi častokrát naznačila cestu a směr, kudy se ubrat, a většinou se trefila. Díky ní jsem třeba poznala jednoho muže, se kterým jsem pak prožila krásný rok. Kdyby na něj neupozornila, nikdy by k tomu nedošlo. Osudový partner to ale nebyl,“ popsala Jitka.

Na DAMU se sice dostala až napotřetí, pak to ale stálo za to. Byla v silném ročníku, mezi její spolužáky patřila například Ivana Chýlková (59), Eva Holubová (63), Karel Roden (60), Pavel Vítek (60) nebo Veronika Žilková (61), která ve své biografické knize Dělte dvěma prozradila, že se to milostnými románky mezi studenty jenom hemžilo a prožívali tehdy takzvané free hippies období.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 4. 2024

Berani, dnes se vám může přihodit nečekaná finanční událost. Možná budete stát s otevřenou obálkou v ruce a nebudete schopni slova. Ať už se jedná o nečekaný bonus, dárek nebo překvapivou dividendu z akcií, investujte peníze moudře. V poslední době jste utratili spoustu peněz a bylo by dobré, abyste začali doplňovat bankovní konto.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.