Blíží se novoluní ve znamení Lva: Máte šanci objevit to, co opravdu chcete

Osmé novoluní v tomto roce se bude odehrávat pod taktovkou ohnivého, vášnivého a energického znamení Lva. Co můžeme čekat a na co bychom se měli zaměřit?

Každé novoluní je stejně jako úplněk ovlivněno astrologickým znamením, ve kterém se Měsíc právě v tu dobu nachází. To srpnové se bude odehrávat ve znamení Lva a nastane ve středu 16. srpna 2023 krátce před polednem, přesně v 11 hodin a 37 minut. Zatímco úplněk nabízí příležitosti uzavřít určité kapitoly v našich životech, novoluní je vždy spojeno s počátkem nového cyklu, dobou, kdy bychom měli využít příležitost a začít něco nového, zkusit věci, které jsme ještě nikdy nezkusili, otevřít svá srdce i mysl novým možnostem, uskutečnit své plány.

Energie hravého a vášnivého Lva

Řada astrologů považuje období Lva za nejzábavnější období roku. Není divu, Lev je znamením plodného léta, vládne mu Slunce, středobod naší sluneční soustavy, zdroj energie a tepla. Lev je silné, odvážné, sebejisté, hrdé a také velmi velkorysé znamení. Představte si lva v přírodě – často je hravý, často také podřimuje, ale dokáže být i hodně divoký a rychlý, když je to potřeba. Lvi neradi plýtvají svůj drahocenný čas na věci, které je nebaví. Jejich kreativní duše potřebuje dělat velké věci a pak umějí být velkými pracanty. Soustředit se na únavnou a nudnou práci jim dělá potíže. Jejich touhou je bavit se, užívat si všech radovánek, které život nabízí. Lvi také neradi jdou s davem, potřebují vyčnívat, vyniknout, být středem pozornosti.

A co z toho všeho pro vás v době novoluní ve znamení Lva plyne?

Objevte to, co opravdu chcete

Pod nadvládou tohoto znamení se možná budete chtít více zajímat sami o sebe, objevit své vášně, které dosud dřímaly pod povrchem. Srpnové novoluní by mohlo přinést hlubší pochopení sebe sama a toho, co od života chcete, je to vhodný čas přehodnotit své touhy a cíle. Opravdu žijete svůj život naplno a tak, jak chcete? Přestaňte se schovávat sami před sebou a před tím, po čem opravdu toužíte. Je-li něco, co v životě chcete dělat, máte-li nějaké své touhy nebo cíle, nebojte se do toho pustit právě teď. Novoluní přeje novým začátkům.

Probuďte své vnitřní dítě

Lvi jsou hraví. Probuďte v sobě své vnitřní dítě a dělejte to, co vás baví. Užívejte si přítomný okamžik. Zapomeňte alespoň na chvíli na své pracovní povinnosti, na to, že musíte odeslat e-maily, umýt nádobí, které se kupí ve dřezu, a vyluxovat celý byt. Teď je čas trochu si hrát a radovat se ze života.

Tvořte!

Lev je velmi vášnivé znamení a s velkou vášní se věnuje tomu, co má rád. Nenechte se tedy překvapit, pokud se ve vás právě v tomto období probudí vlna kreativity. Využijte toho, teď je čas plodit a tvořit, dovolte si to. Máte šanci vytvořit něco krásného, po čem jste dlouho toužili, a třeba se díky tomu prosadit, někam se v životě posunout.

Chvalte a milujte

Lvi mají velké srdce a můžete očekávat, že se tato energie během novoluní projeví. Budete cítit ke svým blízkým velkou náklonnost a také potřebu je chránit. Budete chtít svou lásku otevřeně sdílet. Lvi totiž bývají nejšťastnější, když jsou zamilovaní a mohou svou lásku dávat tomu, kdo si ji v jejich očích zaslouží. Jen pozor na to, aby vaše láska pod vlivem ohnivého Lva nebyla příliš spalující.

Věřte si a buďte sami sebou

Lvi rozhodně nejsou plaší a chtějí ukázat světu, kým skutečně jsou. Buďte sami sebou, nestyďte se za to, že jste takoví nebo makoví, mějte sami sebe rádi, i se všemi chybami, které se nemusíte bát si přiznat. Nedělejte si starosti s tím, jak vypadáte nebo zda vaše okolí přijme to, co říkáte. Věřte si. Buďte sami sebou, bez jakýchkoli výhrad. Pamatujte, že sebedůvěra je základem úspěchu. Jen si dejte pozor na povýšenost, nadřazenost a egocentrismus. Je potřeba najít rovnováhu mezi sebevědomím a arogancí. Lvi jsou hrdí na to, kdo jsou, ale rozhodně nejsou sobečtí. Využijte v srpnu pozitivitu tohoto znamení, nezajímejte se jen o sebe, ale i o druhé. Pro navazování nových vztahů bude období kolem tohoto novoluní ideální.

Nestresujte se a skočte si ke kadeřníkovi

Lev ovlivňuje srdce, krevní oběh, krevní tlak, ale i záda a bránici. Tyto orgány jsou v době kolem novoluní citlivé, proto se snažte o ně pečovat, příliš je nezatěžujte. Uděláte-li pro tyto části těla něco prospěšného, bude to působit dvojnásob dobře. Je vhodné vyhýbat se stresu, dělat si radost, odpočívat, doplnit tělu hořčík, dělat cviky na záda, objednat se na masáž zad, také pečovat o své vlasy. Lev je hrdý na svou hřívu. Pokud si zajdete ke kadeřníkovi nebo dopřejete svým vlasům nějakou kosmetickou péči, uvidíte, jak se to pozitivně odrazí na jejich kvalitě a kráse. Během novoluní je také vhodný jednodenní půst. Pozor, nepleťte si ho s hladovkou. Vhodné je pít ovocné a zeleninové šťávy, případně si udělat rýžový den. Ale stačí i odlehčit jídelníček, aby se tělo nemuselo zatěžovat trávením těžkých jídel a využilo energii k regeneraci.

Zdroj: Najdise.cznakridlechandelu.cz

Co přinese srpen pro všechna znamení podle výkladu karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.