Blíží se silné novoluní ve znamení Ryb: Dá nám možnost začít si plnit své sny

AURA - Měsíční horoskop na únor 2023

Fáze měsíce patří k nejvíce fascinujícím astronomickým jevům a kromě úplňku si zaslouží větší pozornost i novoluní, které je spojeno s počátkem nového cyklu a je příležitostí k novým začátkům. Jak nás ovlivní to, které nastane v pondělí 20. února 2023 ráno?

Novoluní ve znamení Ryb nás letos čeká 20. února krátce po osmé hodině ráno, přesně v osm hodin a pět minut. Obecně je prvních 12 až 24 hodin novoluní ideálním časem, kdy můžete využít energii Měsíce a začít něco nového. Můžete udělat věci, které jste ještě nikdy nezkusili, něco vytvořit, napsat, ale také třeba změnit stravovací návyky, abyste měli s příchodem jara více energie. Je to i vhodná doba, kdy můžete někomu pomoci. Tomu všemu bude novoluní v Rybách přát, protože se ponese v duchu kreativity, nových příležitostí, touhy o někoho pečovat a pomáhat, a také zvýšené intuice.

Jak využít novoluní v Rybách

Ryby jsou vodní znamení ovládané planetami Jupiter a Neptun. Je to citlivé, klidné, soucitné, duchovně založené znamení s mimořádně vyvinutou intuicí, které touží po harmonii. Právě proto bude období kolem tohoto novoluní tak vhodné k meditacím, zamyšlením, ponorům do vlastního nitra a snění. Naslouchejte v tuto dobu více svému vnitřnímu hlasu.. Ale pozor, novoluní je také připomenutím, že byste neměli věci zbytečně odkládat a zbytečně se vymlouvat. Nestačí jen snít, je potřeba také konat. Odvahu vám dodá planeta Saturn, která bude v době novoluní v konjunkci s Měsícem a Sluncem. Soustřeďte se na své schopnosti a snažte se je vylepšit. Popřemýšlejte o tom, co musíte vy nebo vaše okolí udělat, abyste si splnili své sny, vize a cíle. A zkuste využít novoluní právě k tomu, abyste je začali naplňovat.

Pečujte o své nohy

Znamení Ryb ovlivňuje především chodidla, prsty na nohou a také lymfatický systém. Snažte se proto v době kolem úplňku věnovat intenzivnější péči hlavně dolním končetinám. Vhodná je masáž chodidel i celých nohou, pedikúra, akupresura, chůze naboso. Zapomeňte na podpatky a nechte nohy trochu odpočinout. Protože jsou Ryby velmi citlivé znamení, pamatujte, že vše, co necháte v tuto dobu působit na své tělo, se projeví mnohem intenzivněji, v pozitivním i negativním slova smyslu. A protože jsou Ryby vodní znamení, vhodné je také plavání, procházky kolem vody, relaxace někde u potoka nebo řeky a poslouchání zurčení vody. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Protože ale Rybám vládne planeta Neptun, která je spojována se závislostmi, alkohol (nebo cokoli jiného, u čeho hrozí konzumace ve větším množství) v tyto dny zcela vynechte.

Nedoporučuje se kupovat si v tuto dobu nové boty, mohly by vás tlačit. A není dobré ani stříhat si vlasy, protože slábnou a mohou se tvořit lupy.

Energetický rituál na splnění přání

Jak již bylo zmíněno výše, nestačí si jen přát, snít a čekat, až se vaše přání splní. Mělo by to být vědomé rozhodnutí, na kterém je potřeba zapracovat, něco pro to udělat. Pokud tedy chcete zapracovat na splnění svých přání, důkladně se připravte, protože je třeba vše provést v průběhu 8 až 24 hodin od okamžiku, kdy nastane novoluní. Připravte si poznámkový blok nebo alespoň kus papíru a napište na něj seznam přání. Nepoužívejte pro tento případ poznámkový blok v mobilu, ručně psané přání je nezbytnou součástí tohoto energetického rituálu. Je důležité i to, abyste použili kvalitní papír a pero nebo tužku. Vymyslete a napište několik přání, nejvýše ale deset. Pokud by jich bylo více, energie by se zbytečně rozptylovala a nebyla by tak silná. Každé přání by mělo být napsané jednou větou na jednom řádku a začínat slovem „Chci“.

Protože nastává novoluní v Rybách, měla by vaše přání být v souladu s tímto vodním znamením. Znamená to, že by se měla týkat například představivosti, touhy, vnitřního štěstí, psychické odolnosti, důvěry, duchovního uzdravení, soucitu či zbavení se bezmocnosti. Například:

  • Chci se naučit lépe řešit zmatek, který uvnitř sebe cítím.
  • Chci více pomáhat lidem ve svém okolí.
  • Chci se zbavit závislosti na sladkostech.

Jakmile budete mít svá přání napsaná, uložte blok nebo papír na vhodné místo, které si budete pamatovat, například do nočního stolku nebo šuplíku v psacím stole. Nezapomeňte, že všechna přání, která jste napsali, byste měli mít v úmyslu splnit – nebo se o to alespoň pokusit. Třeba tím, že se zapíšete do nějakého kurzu, zkusíte se naučit meditovat, zapojíte se do práce u nějaké charitativní organizace, zkusíte kurzy jógy... Až novoluní skončí, můžete se ke svým přáním vrátit, znovu si je přečíst a zrevidovat.

Zdroj: Kniha rituálů – Martina Boháčová, Najdise.cz