Fantasy pohádka s Lamborou porazila marvelovku. Přitom ji málem zabil covid

UP-Spot Prima+ Princezna zakletá v čase 2

Ač byla původní česká fantasy pohádka o princezně zakleté v čase oficiálně označena za nejpostiženější film pandemie covidu-19, sklidila ohromný úspěch. Její tvůrci se hned pustili do pokračování a udělali dobře. Dvojka u diváků bodovala možná ještě více. Čím?

Pokud jste si v prvním díle fantasy pohádky režiséra a scenáristy Petra Kubíka libovali ve fantasy prvcích, pak vás pokračování uspokojí dvojnásobně. Triky v něm převažují nad těmi pohádkovými. K vidění je na devět stovek digitálních iluzí!

Ohodnoťte film Princezna zakletá v čase 2 na Kinoboxu.

Příběh i nadále staví na své odlišnosti od současných českých pohádek. Nepostrádá zcela výjimečné vizuální efekty (při výrobě byla použita i unikátní face mapping technologie), dále pak epickou hudbu a především originální příběh protkaný magií a tentokrát i alchymií. „Chceme opět přinést něco jedinečného a nevídaného, ale současně stavíme příběh pevně na základech českých pohádek a české kultury,“ prohlásil během natáčení režisér Petr Kubík. Jeho přání se naplnilo. Premiéra v českých kinech dopadla pro Princeznu zakletou v čase 2 vítězně. V návštěvnosti dokonce porazila marvelovku Black Panther: Wakanda nechť žije, která skončila na druhém místě zájmu tuzemského publika.

Prokletí natáčení pohádky

Koho by po takovém úspěchu napadlo, že vznik pohádkového filmu provázelo i jedno, řekněme tematicky pohádkově, prokletí. Princezna zakletá v čase se stala oficiálně nejpostiženějším filmem pandemií covidu-19. Její tvůrci i přes všechny nesnáze ale natáčení nevzdali a pustili se do pokračování.

Dvojka také dostala novou hereckou posilu, kterou je vedle Karla Dobrého nebo Petry Nesvačilové herec Vojta Kotek v další hlavní roli. Coby opora alchymistky Amélie doplnil herecké trio Lambora, Germani, Křenková. Tvůrci navíc od začátku přiznávají, že Eliška Křenková ve filmu ztvárňuje dvojroli, protože se v pohádce setkává se svým vlastním já z minulosti.

Herci museli zvládnout i kaskadérské kousky

Ani v jedna z pohádek nepostrádá akci. Není tajemstvím, že některé pasáže filmu vyžadovaly záskok dublérů. „Některé scény jsem chtěl dělat sám, ale nebylo mi to dovoleno, protože šlo o začátek natáčení a báli se, že si prostě něco udělám,“ řekl už při natáčení jedničky v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS herec Marek Lambora. Představitel prince se prostě menšího risku nebojí.

Lambora to má zřejmě podobně jako herečka Eliška Křenková, kterou televizní diváci znají třeba z komedií Rafťáci, Muži v naději nebo ze seriálu Vinaři II. „Když vím, že jsem v rámci možností v bezpečí, tak do toho raději jdu, protože zaprvé je to zážitek a zadruhé mám pocit, že to nikdo nedokáže udělat líp než já,“ uvedla představitelka princezny.

Z Janka ze Slunečné je princ Jan

A o čem pohádka vypráví? Tentokrát získává mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) zakázanou kouzelnou moc, dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Jak můžete vidět už teď online na prima+, musí ale nejdříve Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli, princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora), vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jejich boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci.

Čtěte také: Matěj Hádek a Natália Germáni se přesunou na Jadran. Zazáří v nové minisérii


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.