Celebrity

2. listopadu 2022 14:07

redakce Prima Ženy

Cesta na Hrad se zavřela. Veronika Žilková si přeje, aby Stropnický vídal Kordulu

Žilková a Stropnický si dělí majetek

Manželský spor mezi herečkou Veronikou Žilkovou (61) a diplomatem Martinem Stropnickým (65) stále není u konce. Už v srpnu se dvojice měla dohodnout, jak bude vypadat péče o společnou dceru Kordulu. Jenže Stropnický herečku zaskočil, když vyrukoval s žádostí o rozvod. O tom, kdo se bude o sedmnáctiletého potomka starat, se bude před soudem jednat 10. listopadu.

V rozvodové hře Martina Stropnického a Veroniky Žilkové je stále řada variant, jedna ale padla. Nevypadá to, že by se Stropnický vrátil z diplomatické mise v Izraeli zpět do České republiky. V politických kuolárech se spekulovalo, že by jako kandidát ANO mohl jít do boje o Hrad, nakonec se ale do prezidentských voleb přihlásil Andrej Babiš a Stropnický zůstává v Izraeli.

Veronika Žilková byla přesvědčená, že se už během srpna rozhodne ohledně střídavé péče o sedmnáctiletou dceru. To by znamenalo, že otec by jí musel buď zajistit cesty do Izraele, nebo by za dcerou jezdil do české kotliny.

„Byla bych ráda, aby se tatínek, který bude v září už čtyři roky na ambasádě, což bývá obyčejně konec pobytu, vrátil a měli jsme střídavou péči o dceru Kordulu,“ uvedla na začátku léta Žilková pro magazín Showtime s tím, že nejlepší by bylo, kdyby se Stropnický vrátil do Česka.

V polovině srpna šla herečka před soud s představou, že situace kolem Kordulky se vyjasní. Jenže k žádnému rozhodnutí ohledně péče nedošlo. Stropnický totiž podal žádost o rozvod.

„Před zahájením soudu, už přímo v soudní místnosti, jsem se dozvěděla zcela šokující informaci, která byla, že Martin Stropnický dnes ráno podal žádost o rozvod. A protože se to jmenovalo soud o střídavou péči do rozvodu, tak vlastně nebylo o čem jednat a ten soud byl odročen na listopad. Dřívější termín pan Stropnický nenašel,“ vztekala se herečka v rozhovoru pro Showtime.

Stihne soud případ Kordula Stropnická vůbec rozlousknout?

Soud ohledně střídavé péče je stanoven na 10. listopadu. Veronika Žilková bude argumentovat tím, že Kordula má právo vídat oba rodiče. Stropnický se ale z Izraele vracet nechce. Příští rok v září navíc Kordulka oslaví osmnácté narozeniny a stane se dospělou. V tu chvíli jakékoliv dohody ohledně péče o nezletilou osobu pozbydou platnosti.

Sdílejte článek
Štítky rozvod Veronika Žilková Izrael Andrej Babiš herec ANO 2011 Martin Stropnický Česko Showtime Kordula Stropnická Střídavá péče

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.