Celebrity

16. května 2023 13:00

David Laštovka

Ženy Oldřicha Kaisera: Nejdéle žil s Naďou Konvalinkovou, zkrotila ho až Dáša Vokatá

Herec Oldřich Kaiser, který slaví 68. narozeniny, býval v mládí idolem žen a dívek. Jaké prošly jeho životem? A čím si jeho srdce získala o dva roky starší písničkářka Dáša Vokatá?

Se svojí první ženou, herečkou Naďou Konvalinkovou, se Oldřich Kaiser seznámil už na studiích, a to během divadelní premiéry hry Mladý muž a bílá velryba. Byla z toho velká láska. Naďa patřila k nejkrásnějším českým herečkám a Oldřich byl pyšný, že právě on si získal její sympatie. Měli oči jeden pro druhého. Na veřejnosti se pořád drželi za ruce, dávali si polibky a bylo jim jedno, že se na ně někdo dívá. Byli tak zamilovaní, že jim kolegové říkávali Romeo a Julie.

Po pětileté známosti se vzali a tři roky po svatbě se jim narodila dcera Karolína. Kaiser se svým nerozlučným parťákem Jiřím Lábusem Konvalinkové tehdy do porodnice zaslali blahopřejný telegram, který vlastnoručně podepsali tehdejšími vrcholnými politiky Leonidem Iljičem Brežněvem, Gustávem Husákem nebo velmi angažovanou herečkou Jiřinou Švorcovou, což mezi zdravotnickým personálem vzbudilo velký poprask.

Přečtěte si také: Květa Fialová nesnášela muže. Od manžela se odstěhovala do márnice. Smrti se nebála

S Dagmar Havlovou se často potkával

Rodinná idylka ovšem netrvala dlouho. U Kaisera se začala naplno projevovat jeho bohémská povaha. Začal holdovat alkoholu a tropil jeden skandál za druhým. Opilý třeba skočil policistovi na záda a vykřikoval, že je klíště. Malou dceru zapomněl u benzinové pumpy. Kromě toho vyváděl průšvihy i v divadle. Někdy na představení bez omluvy nedorazil, některá odehrál opilý.

V osmdesátých letech se šuškalo o tom, že měl prožít románek s hereckou kolegyní Dagmar Veškrnovou, dnes Havlovou, s níž se často potkával před filmovou kamerou. Manželský pár si spolu zahráli například ve snímku Můj hříšný muž. Ani jeden z nich ovšem tuto informaci nikdy nepotvrdil.

Dobré vztahy má herec Oldřich Kaiser také s kolegyní Jiřinou Bohdalovou. Podívejte se, jak jí přál k narozeninám on i další celebrity:

Utajovaná svatba v Rakousku

Naďa Konvalinková s Oldřichem měla svatou trpělivost a všechny úlety mu dlouho trpěla. O rozvod požádala až po pětadvaceti letech manželství. Vše probíhalo v klidu a bez emocí. Na všem se spolu bez problémů dokázali dohodnout a dodnes je pojí přátelský vztah.

Osudovou ženu, o dva roky starší písničkářku Dášu Vokatou, bývalou přítelkyni básníka Ivana Martina Jirouse, zvaného Magor, Kaiser poznal sedm let po rozvodu. Zaujalo ho, že Dáša, která většinu života prožila v disentu, neměla tušení, kdo vlastně je. „Vůbec jsem nevěděla, že je filmový herec. Já vůbec nevěděla, že je tak slavný. Kdybych to věděla, asi bych se neodvážila ho oslovit,“ prozradila Vokatá v rozhovoru pro časopis Téma.

„To, že mě neznala, mě ohromilo. Každý po vás chce na ulici ještěrku – a najednou někdo, kdo nezná ani vozembouch. Že jsme ani jeden o druhém nic nevěděli, byl možná ten moment. Probudilo to v nás zvědavost,“ přitakal Kaiser. Od té doby je jako vyměněný. Zklidnil se, přestal holdovat alkoholu a začal se naplno věnovat práci. V roce 2020 svoji lásku stvrdili oficiálně. Přísně utajovaná svatba se uskutečnila v Rakousku ve Vídni, kde má Dáša byt. Jednalo se o civilní obřad bez hostů.

Oldřich Kaiser, rodák z Liberce, rád bavil ostatní už jako dítě. Na škole navštěvoval dramatický kroužek. Za svou dlouhou kariéru se jako herec objevil v mnoha filmech a seriálech. V roce 1988 byl dokonce považován za nejpopulárnějšího československého herce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.