Čtyři nejplodnější znamení zvěrokruhu: Kdy počnete holčičku a kdy chlapečka?

Podle hvězdného nebe jsou některá znamení zvěrokruhu předurčená k větší plodnosti. Některým z nás je souzeno mít vícero dětí, jiným je větší rodina osudem odepřena. Navíc podle astrologie existují teorie, které vysvětlují, kdy žena může počít chlapečka a kdy holčičku.

Nejplodnějším znameními jsou Rak, Štír, Ryby a Býk

Tradičně jsou považována za nejplodnější vodní znamení – Rak, Štír a Ryby. Není života na zemi bez vody, a tak i zrozenci těchto tří znamení mají větší šanci než ostatní založit velkou rodinu nebo být zasloužilými rodiči. Znamení Raka navíc vládne Luna, která je symbolem ženskosti, mateřství, domova a rodiny. Lze tedy předpokládat, že Raci by mohli být nejplodnějším znamením zvěrokruhu. Ale nic není tak jednoduché ani v astrologii. Velmi záleží na postavení Luny v osobním horoskopu, v jakém znamení je umístěna (plodné a neplodné znamení) a není-li poškozena neblahým aspektem – například planetou Saturn, která symbolizuje překážky. Luna je povýšena (rozumějte velmi silná) ve znamení Býka. Přihlédneme-li k tradiční smyslnosti, požitkářství a sexuálnímu apetitu znamení Býka, máme před sebou dalšího adepta na vítězství v žebříčku plodnosti.

Kdy počít holčičku a kdy chlapečka?

Všechny teorie o početí dítěte nějakým způsobem souvisí s Lunou, která představuje plodnost a souvisí s vyživovacími schopnostmi. Teorie lunární plodnosti například tvrdí, že žena ovuluje ve stejné fázi Měsíce, ve které se narodila. Tzn., že pokud se narodila za úplňku, příhodnou fází Měsíce k početí je pro ni právě úplněk. Jestliže se snažíte otěhotnět, měla byste věnovat pozornost lunárnímu kalendáři a zkusit svůj sexuální život sladit s cyklem Luny. Tato teorie navíc tvrdí, že pokud je během početí Luna v kladném, pozitivním znamení zvěrokruhu, dá se předpokládat, že počnete chlapečka, v negativním holčičku.

Které znamení je které

Tradiční astrologie člení znamení na:

  • Pozitivní neboli mužská znamení – Beran, Blíženci, Lev, Váhy, Střelec, Vodnář
  • Negativní neboli ženská znamení – Býk, Rak, Panna, Štír, Kozoroh, Ryby

Pokud tedy žena otěhotní v určité pro ni příhodné fázi Luny nacházející se ve znamení Lva nebo Vodnáře, bude mít spíše chlapečka, bude-li Luna v Panně či Štíru, může se těšit na holčičku.

Které znamení je plodné a které neplodné

  • Plodná neboli úrodná znamení – Rak, Štír a Ryby
  • Poloplodná znamení – Býk, Kozoroh, Lev
  • Neplodná znamení – Beran, Blíženci, Váhy, Panna, Střelec a Vodnář

Vodnáři a Váhy mají také děti

Rozhodně neznamená, že zrozenci neplodných znameních nemají děti. Tajemství plodnosti každého z nás, ať už jsme se narodili v jakémkoliv znamení, je ukryté v tzv. 5. domě osobního horoskopu, který je tradičně v astrologii považován za dům dětí. Jaké znamení je na hrotu tohoto domu, jaké planety mu budou vládnout, taková bude i naše osobní plodnost.

Zdroj: autorský článek a www.babymed.com

Mohlo by vás také zajímat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.