David Matásek se loučí s poldou! Kvůli poslední mrtvole musel odhodit lyže

Polda V (16) - upoutávka

Vyšetřování poslední vraždy připomíná návrat do devadesátek. Tedy alespoň v podání poldy Michala Břízy, kterému na celých pět sezón vdechl život herec David Matásek. Ono „naposledy“ celého štábu proběhlo ve vší parádě a v zajímavých exteriérech. Na natáčení nechyběl ani jeden navrátilec, Michalův exparťák a švagr Andrej, v podání Igora Orozoviče.

Elitní kriminalisté z Prahy vyrážejí s plnou zimní výbavou do hor, aby se tam společně trochu zrekreovali. Ač jsou polda Michal Bříza (David Matásek) i ostatní natěšeni, až připnou lyže a všem předvedou svůj hladký sjezd, musí radovánky odložit. Smrt aktivisty, kterého našli pod rolbou, se musí vyšetřit, jak všechny povzbuzuje šéfka oddělení kriminálky Táňa (Jana Kolesárová).

Natáčení závěrečného dílu oblíbeného krimi seriálu znamenal pro všechny herce víc než práci, spíše příjemné volno s partou přátel. Za těch několik let, co s přestávkami vzniklo celkem pět řad, se utvořilo mezi štábem i herci velmi blízké pouto. Všichni protagonisté tak celodenní šichtu v zimním Kořenově v Jizerských horách uvítali.

Jak již zaznělo, nechyběl ani Igor Ozorovič, který nedávno nazpíval píseň Ukrajině. Coby Andrej Křížek se na skok do příběhu vrátil takřka po dvou letech. „Je to zajímavý, protože jsem tu dlouho nebyl a vůbec nevím, co se s mou postavu odehrálo. Od Davida Matáska se tak dozvídám, co ta moje postava vlastně dělá. Že jsem se třeba vrátil ke svojí ženě a dcerce – jako Elizavetě Maximové, proto jsem tady,“ vysvětlil Igor Orozovič záměr scenáristů.

Lehce rozčarovaný byl i z lyžování. „Já mám v sobě tu balkánskou krev, takže mám raději spíš to teplo. Hodně tepla. Mně stačí zima tak na dva tři dny v roce,“ přiznává upřímně herec a hudebník, jehož dědeček je bosenský Srb, který do Prahy přišel po válce. „Nesnáším to oblékání, že se člověk musí dostat do lyžáků a do všeho, aby pak jenom někam sjel,“ doplňuje s úsměvem k lyžování. Zimní radovánky si ale nakonec všichni užili, jak naznačují i exkluzivní ukázky z posledního natáčení.

Podezřele otevřený konec seriálu?

Vladimír Polívka, představitel poldova novějšího parťáka Juniora, na svahu předvedl, že ještě nevypadl z profi jízdy na snowboardu. Což ostatně uvidíte v závěrečném dílu Poldy v sobotu večer na Primě. „Já na něm jezdil závodně, takže i dnes se svezu a mám kolem tohoto sportu hodě kamarádů. Nejvíc jsem jezdil v pubertě a na horách to mám moc rád,“ pochvaloval si mrazivé natáčení čerstvě zamilovaný herec.

Sjezd? Nebylo to nic dramatického, říká Matásek

Nepřehlédnutelným se na svahu stal David Matásek, tedy seriálový Michal Bříza. S ohledem na staromileckou povahu své postavy vyfasoval retro výbavu i oblečení, čímž značně bavil nejen sebe s kolegy, ale jistě pobaví i diváky. „Jak jinak. Vypadalo to, jako kdyby to bylo půjčené z muzea sportu,“ komentuje až komický outfit nezaměnitelný představitel českého poldy s tím, že lyže mu vůbec nejsou cizí. „Rozhodně se ale lépe cítím na běžkách než sjezdovkách. Naštěstí jsme nesjížděli žádnou černou sjezdovku. Nebylo to nic dramatického,“ dodává hrdě Matásek.

Vyřešenou vraždou a velkou přehlídkou sjezdařského umění poslední série Poldy končí. A nebo ne? „Myslím si, že by se to nějak mělo uzavřít. Myslím, že to neskončilo. Fišar v podání Ondry Pavelky řekne Janičce, tedy Táně – To by byl tým?! A otočí se na Juniora, Břízu i Křížka. No, tak nevím. Uvidíme,“ přemítá David Matásek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.