Pastrňák se zřejmě stane nejbohatším hokejistou světa. Kolik mu každý den přiteče na účet?

Hokejista David Pastrňák (26) má rázně nakročeno k tomu, aby se stal nejlépe placeným hokejistou světa. Jednání s týmem Boston Bruins, který se bez českého útočníka neobejde, jsou složitá. Ale vedení týmu si uvědomuje, že o šikovného střelce nesmí přijít. Pokud padne magická hranice, tak z peněz se bude točit hlava i Pastrňákově snoubence Rebecce Rohlsson (28).

Šestadvacetiletý David Pastrňák má formu jako hrom a vedení týmu si to uvědomuje. Pokud bude chtít elitního střelce v týmu udržet, bude to stát obrovské peníze.

Pastrňák by se podle sportovního webu The Athletic mohl stát dokonce nejlépe placeným hokejistou světa. Zámořská média postupně uveřejňují spekulace o výši jeho nové smlouvy a vše nasvědčuje tomu, že hokejista si sáhne na pohádkové peníze.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kdo opravdu je nová partnerka Jaromíra Jágra?

Portál The Athletic uvedl, že v případě havířovského rodáka by nový kontrakt mohl jít i přes 12 milionů dolarů ročně. To je částka, za kterou si nedávno newyorští Rangers pojistili Artěmije Panarina. Jedná se o částku bez bonusů a příjmů z reklamy. Při současném kurzu jde o cca 266 milionů korun za rok. Představte si, že vyděláváte každý den více než 700 tisíc korun. Dosud bral český hráč kolem 146 milionů ročně, to ale podle expertů neodpovídá jeho kvalitě. Vypadá to, že geniální hokejista si ale sáhne na větší peníze, než Rangers dali Panarinovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pastrňák to schytal za fotku s Ovečkinem

Sám hráč nechce vyjednává ohledně platu komentovat. Když se ho novináři ptali, tak jim sdělil, že se soustředí na práci na ledě. Když podepsal s Bostonem poslední kontrakt, tak se z nové smlouvy nijak neopájel. „Moc jsem to neslavil, jen jsem vzal mamku a své blízké na večeři,“ citoval sportovce deník Blesk. V květnu mu bude 27 let a moc dobře ví, že může podepsat ještě jeden dlouhodobý kontrakt. Vše nasvědčuje tomu, že bude padat magická hranice.

Pohádková smlouva na dosah?

Podle sportovního webu The Athletic by si Pastrňák mohl za osm let vydělat 100 milionů dolarů, což je v přepočtu hodně přes dvě miliardy korun. Takové peníze v NHL nikdo nebere. Po vzoru Jaromíra Jágra by se tak dostal na první místo žebříčku nejlépe placených hokejistů světa. Jágr ovládl první příčku mezi lety 1999 až 2007 celkem šestkrát.

„David Pastrňák samozřejmě není nejlepší hokejista na světě, ale to neznamená, že by neměl být nejlépe vydělávajícím hráčem. Na základě jeho plánovaného výkonu a současné trajektorie růstu platového stropu by měl pravděpodobně překonat nejen McDavida, ale i novou smlouvu MacKinnona,“ predikuje web The Athletic.

Čtěte také: Na obzoru je velká hokejová svatba. Přítelkyně Davida Pastrňáka ukázala obří prsten

Hokejista překonal rodinnou tragédii

Pastrňák tvoří pár s úspěšnou švédskou influencerkou a podnikatelkou Rebeccou Rohlsson. V roce 2021 na Instagramu oznámili, že čekají své první miminko. Jejich milovaný syn Viggo Rohl Pastrňák přišel na svět 17. června 2021, bohužel však obrovskou radost brzy vystřídal nekonečný smutek. Pouze šest dní po porodu děťátko svět opustilo. Obrovskou ránu ale dvojice dokázala překonat. Fanoušci před časem dokonce začali spekulovat o jejich zásnubách. Rebecca se totiž na sociálních sítích pochlubila fotkou, kde její prsteníček levé ruky zdobí prsten s masivním kamenem.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Sdílejte článek
Štítky peníze hokejista Jaromír Jágr plat David Pastrňák celebrity New York Rangers Boston Bruins The Athletic Rebecca Rohlson

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.