Celebrity

3. října 2023 12:45

Žaneta Dernerová

Dětští akrobaté létali vzduchem bez jištění. Předvedli mistrovské číslo

Dětští akrobaté Duo Elmaks – Česko Slovensko má talent XI (5)

Čtrnáctiletý Maxim a desetiletá Liza dokážou věci, na něž většina publika jen zírá s otevřenou pusou. Nejinak tomu bylo v talentové soutěži, kde dokonale sladěné duo vystřihlo grandiózní výkon. Zpěvačku Martu Jandovou (49) navíc procítěnou choreografií a výběrem hudby natolik dostali, že je poslala rovnou do velkého finále. Podívejte se na extra ukázky.

Lizu přihlásila v pěti letech do cirkusového studia maminka. Dívence se to zalíbilo a za dva roky už z ní byla vzdušná akrobatka. To Maxim se zpočátku věnoval i tanci. „Brzy jsem ale pochopil, že se chci věnovat cirkusu. Teď dokážu věci, které na Ukrajině žádné jiné dítě nedělá,“ svěřil se chlapec, jenž stejně jako jeho artistická partnerka pochází z válkou zmítaného Záporoží.

Válečný konflikt v jejich domovině se odrazil i na vystoupení. Od výběru hudby přes název čísla „Obejmi mě“, který odkazuje na samotu lidí, již zůstali bez domova a rodiny, až po věnování. „Patří všem dětem, které se během války na Ukrajině musely rozloučit se svými rodiči,“ prozradil Maxim o fantastickém vystoupení v show Česko Slovensko má talent, na které se můžete podívat zpětně online na prima+. Z jejich vzdušné akrobacie na zavěšených řetězech běhal mráz po zádech. Navíc ani jeden z nich nebyl jištěný.

Právě tento fakt dodával ještě větší fascinaci i obavy. „Nemají na zemi ani žádnou matraci,“ konstatoval se strachem v očích moderátor David Gránský. V bratislavském sále Incheba Expo Arény rozhodně nebyl jediný, kterému se při nebezpečných prvcích tajil dech. Duo Elmaks však zvládlo své číslo mistrovsky a Martu Jandovou dojalo natolik, že ho stisknutím Zlatého buzzeru poslala přímo do velkého finále. „Bylo to absolutně dokonalé a bezchybné. Jedno z nejkrásnějších vystoupení, které jsme tu letos měli,“ okomentovala výkon dětských akrobatů, jejichž snem je stát se profesionály v Cirque du Soleil. Našlápnuto mají bezvadně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.