Celebrity

3. října 2023 12:45

Žaneta Dernerová

Dětští akrobaté létali vzduchem bez jištění. Předvedli mistrovské číslo

Dětští akrobaté Duo Elmaks – Česko Slovensko má talent XI (5)

Čtrnáctiletý Maxim a desetiletá Liza dokážou věci, na něž většina publika jen zírá s otevřenou pusou. Nejinak tomu bylo v talentové soutěži, kde dokonale sladěné duo vystřihlo grandiózní výkon. Zpěvačku Martu Jandovou (49) navíc procítěnou choreografií a výběrem hudby natolik dostali, že je poslala rovnou do velkého finále. Podívejte se na extra ukázky.

Lizu přihlásila v pěti letech do cirkusového studia maminka. Dívence se to zalíbilo a za dva roky už z ní byla vzdušná akrobatka. To Maxim se zpočátku věnoval i tanci. „Brzy jsem ale pochopil, že se chci věnovat cirkusu. Teď dokážu věci, které na Ukrajině žádné jiné dítě nedělá,“ svěřil se chlapec, jenž stejně jako jeho artistická partnerka pochází z válkou zmítaného Záporoží.

Válečný konflikt v jejich domovině se odrazil i na vystoupení. Od výběru hudby přes název čísla „Obejmi mě“, který odkazuje na samotu lidí, již zůstali bez domova a rodiny, až po věnování. „Patří všem dětem, které se během války na Ukrajině musely rozloučit se svými rodiči,“ prozradil Maxim o fantastickém vystoupení v show Česko Slovensko má talent, na které se můžete podívat zpětně online na prima+. Z jejich vzdušné akrobacie na zavěšených řetězech běhal mráz po zádech. Navíc ani jeden z nich nebyl jištěný.

Právě tento fakt dodával ještě větší fascinaci i obavy. „Nemají na zemi ani žádnou matraci,“ konstatoval se strachem v očích moderátor David Gránský. V bratislavském sále Incheba Expo Arény rozhodně nebyl jediný, kterému se při nebezpečných prvcích tajil dech. Duo Elmaks však zvládlo své číslo mistrovsky a Martu Jandovou dojalo natolik, že ho stisknutím Zlatého buzzeru poslala přímo do velkého finále. „Bylo to absolutně dokonalé a bezchybné. Jedno z nejkrásnějších vystoupení, které jsme tu letos měli,“ okomentovala výkon dětských akrobatů, jejichž snem je stát se profesionály v Cirque du Soleil. Našlápnuto mají bezvadně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.