Diváci chválí Rybovou i Majera. Jejich kritickému oku neunikne žádný detail

Zákony vlka (2) - upoutávka

Úspěch televizní premiéry detektivního seriálu přinesl i řadu komentářů na sociálních sítích. Co všechno neuniklo pozornému oku některých diváků?

Diváci na detektivní novinku, která na televizních obrazovkách odstartovala s takřka milionem diváků, reagují převážně s nadšením a nešetří poklonami: „Krásný seriál, super seriál. Už se těším na druhý díl,“ komentovali nejčastěji své první dojmy. Pak začala být jejich hodnocení konkrétnější.

Strhující příběh autorů Roberta Geislera a Gabriely Erleové zrežíroval Marek Najbrt. Někdejšího kriminálníka Roberta (Stanislav Majer) v něm shoda okolností po propuštění z vězení přivede na druhou stranu zákona. Ocitá se v zapadlé vesnici v pohraniční, s níž jej spojuje nejen osudový vztah se Sárou (Linda Rybová), ale i nedořešené záležitosti z minulosti. První díl osmidílného seriálu Zákony vlka zhlédlo 1 028 000 diváků (share 27,55 %) starších patnácti let.

Ostřejší rysy Majera a nestárnoucí Rybová

Pořad se stal vítězem sobotního večera mezi nezpravodajskými pořady. A jak se ukázalo, hlavní hrdiny a jejich představitele lidé sledovali skutečně ostřížím zrakem. Jedné z divaček například neuniklo, že „Majer asi drží dietu“, zaspekulovala na sociální síti s doplněním, jak herci ostřejší rysy velice sluší. Další se k ní přidaly. „Nějaký pohublý… Ale sexy,“ shodly se dál zejména ženy nad vizáží herce Stanislava Majera, který je v sobotu večer okouzlil v nové roli lupiče předstírajícího policejního šéfa. „Jemu to sluší vždycky,“ přidávají se další. Zdá se, že Majer coby bývalý profesionální zloděj Robert, kterého právě propustili z vězení a shodou okolností získal identitu policisty, jednoduše okouzlil.

Největší porci chvály ovšem sklízí herečka Linda Rybová, která v seriálu ztvárnila jeho osudovou ženu Sáru. „Ta ženská nestárne,“ pochválila mladistvý vzhled Rybové pisatelka a nešetřila srdíčky. Další komentáře pozitivně kvitovaly samotné ztvárnění role, která je pro herečku v jejím bohatém výčtu odehraných postav nová.

Většímu diváckému zájmu se těšil i čtyřnohý hrdina – vlk samotář, na něhož byl hned v úvodu Zákonů vlka pořádán hon. Sice se v seriálu spíše jen míhá, než že by exceloval v hlavní roli, ale už nyní diváci bouřlivě spekulují, jestli jde skutečně o pravého vlka. Na tuto otázku jasně odpovídá režisér Marek Najbrt. „Náš vlk není skutečný vlk, je to pes, který vlka hraje. Je sympatický, ale dost neovladatelný,“ říká Najbrt k chlupáčovi, kterým je československý vlčák. Na další díl detektivní love story s Lindou Rybovou a Stanislavem Majerem v hlavní roli se těšte opět v sobotu ve 20:15 na Primě nebo v předpremiéře na streamovací službě prima+.

Seriál zaujal i samotné herce

Zákony vlka jsou z pohledu herce zajímavě napsané, je co hrát. Robert není typický hrdina, je to lupič – a já jsem loupežníka ještě nikdy nedělal. Přesvědčil mě nejen příběh, ale i lokace. Brdy jsou nádherné, plné říček, rybníků a panenských lesů, které jsou tak hluboké, že se v nich nechcete ztratit,“ říká Stanislav Majer. Důvody, pro které do unikátního projektu vstoupila, prozradila i Linda Rybová. „Pro mě byl zásadní scénář, bavila mě postava Sáry a věděla jsem, že hlavního hrdinu bude hrát Standa. Režisér Marek Najbrt a kameraman Martin Štěpánek je skvělá kombinace. Nebylo nad čím váhat. Je to uzavřená osmidílná série natáčená v přírodě na filmové kamery. Je to všechno hrozně dobrý,“ říká herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.