Diváci chválí Rybovou i Majera. Jejich kritickému oku neunikne žádný detail

Zákony vlka (2) - upoutávka

Úspěch televizní premiéry detektivního seriálu přinesl i řadu komentářů na sociálních sítích. Co všechno neuniklo pozornému oku některých diváků?

Diváci na detektivní novinku, která na televizních obrazovkách odstartovala s takřka milionem diváků, reagují převážně s nadšením a nešetří poklonami: „Krásný seriál, super seriál. Už se těším na druhý díl,“ komentovali nejčastěji své první dojmy. Pak začala být jejich hodnocení konkrétnější.

Strhující příběh autorů Roberta Geislera a Gabriely Erleové zrežíroval Marek Najbrt. Někdejšího kriminálníka Roberta (Stanislav Majer) v něm shoda okolností po propuštění z vězení přivede na druhou stranu zákona. Ocitá se v zapadlé vesnici v pohraniční, s níž jej spojuje nejen osudový vztah se Sárou (Linda Rybová), ale i nedořešené záležitosti z minulosti. První díl osmidílného seriálu Zákony vlka zhlédlo 1 028 000 diváků (share 27,55 %) starších patnácti let.

Ostřejší rysy Majera a nestárnoucí Rybová

Pořad se stal vítězem sobotního večera mezi nezpravodajskými pořady. A jak se ukázalo, hlavní hrdiny a jejich představitele lidé sledovali skutečně ostřížím zrakem. Jedné z divaček například neuniklo, že „Majer asi drží dietu“, zaspekulovala na sociální síti s doplněním, jak herci ostřejší rysy velice sluší. Další se k ní přidaly. „Nějaký pohublý… Ale sexy,“ shodly se dál zejména ženy nad vizáží herce Stanislava Majera, který je v sobotu večer okouzlil v nové roli lupiče předstírajícího policejního šéfa. „Jemu to sluší vždycky,“ přidávají se další. Zdá se, že Majer coby bývalý profesionální zloděj Robert, kterého právě propustili z vězení a shodou okolností získal identitu policisty, jednoduše okouzlil.

Největší porci chvály ovšem sklízí herečka Linda Rybová, která v seriálu ztvárnila jeho osudovou ženu Sáru. „Ta ženská nestárne,“ pochválila mladistvý vzhled Rybové pisatelka a nešetřila srdíčky. Další komentáře pozitivně kvitovaly samotné ztvárnění role, která je pro herečku v jejím bohatém výčtu odehraných postav nová.

Většímu diváckému zájmu se těšil i čtyřnohý hrdina – vlk samotář, na něhož byl hned v úvodu Zákonů vlka pořádán hon. Sice se v seriálu spíše jen míhá, než že by exceloval v hlavní roli, ale už nyní diváci bouřlivě spekulují, jestli jde skutečně o pravého vlka. Na tuto otázku jasně odpovídá režisér Marek Najbrt. „Náš vlk není skutečný vlk, je to pes, který vlka hraje. Je sympatický, ale dost neovladatelný,“ říká Najbrt k chlupáčovi, kterým je československý vlčák. Na další díl detektivní love story s Lindou Rybovou a Stanislavem Majerem v hlavní roli se těšte opět v sobotu ve 20:15 na Primě nebo v předpremiéře na streamovací službě prima+.

Seriál zaujal i samotné herce

Zákony vlka jsou z pohledu herce zajímavě napsané, je co hrát. Robert není typický hrdina, je to lupič – a já jsem loupežníka ještě nikdy nedělal. Přesvědčil mě nejen příběh, ale i lokace. Brdy jsou nádherné, plné říček, rybníků a panenských lesů, které jsou tak hluboké, že se v nich nechcete ztratit,“ říká Stanislav Majer. Důvody, pro které do unikátního projektu vstoupila, prozradila i Linda Rybová. „Pro mě byl zásadní scénář, bavila mě postava Sáry a věděla jsem, že hlavního hrdinu bude hrát Standa. Režisér Marek Najbrt a kameraman Martin Štěpánek je skvělá kombinace. Nebylo nad čím váhat. Je to uzavřená osmidílná série natáčená v přírodě na filmové kamery. Je to všechno hrozně dobrý,“ říká herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.