Celebrity

22. července 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Fialová je barvou letošního léta. Oblékla ji Kate Middleton, Dáša Havlová i Eva Pavlová

Fialová barva je symbolem důstojnosti, hodnosti, ale také bohatství. Odjakživa patří k velmi oblíbeným, přičemž během letošního léta se stala výrazným trendem. Podívejte se, jak se známým osobnostem daří zakomponovat fialovou do svých outfitů.

Tmavé odstíny fialové barvy značí zdrženlivost, ale zároveň v sobě mají sílu a moc. Světle fialová je naopak barvou velmi lehkou až naivní a romantickou. V minulosti byla fialová barva symbolem bohatství a moci.

Čtěte také: Metalická barva jako hit letošních Varů. Oblékly ji Geislerová, Branišová i Křenková

V kombinaci s neutrálními odstíny nebo jako dominantní prvek outfitu dokáže každému looku dodat ten správný šmrnc a sofistikovanost. Právě tato barva se stala neodmyslitelnou součástí šatníku mnohých celebrit.

Kate Middleton ve fialových šatech po vzoru královny Alžběty II.

Princezna z Walesu se objevila na nedávném finále Wimbledonu a svou účastí tak všechny velmi potěšila. Po vzoru královny Alžběty II. oblékla šaty ve výrazné fialové barvě. Právě syté barvy jsou jakýmsi poznávacím znamením britské královské rodiny. Pouzdrové šaty se staly již neodmyslitelnou součástí princeznina šatníku.

Dagmar Havlová ve fialové róbě na červeném koberci

Bývalá první dáma Dagmar Havlová všechny okouzlila na zahájení 58. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Vynesla fialovou róbu se spadlým ramenem a dlouhými rukávy, kterou doplnila o luxusní diamantové šperky.

Eva Pavlová se sladila s manželem

V krásné fialkové róbě se objevila na veřejnosti také současná první dáma Eva Pavlová. S manželem Petrem Pavlem všechny okouzlili na korunovaci Karla III. Šaty v šeříkové barvě, jež Pavlová vynesla, pocházely z dílny Beaty Rajské a patřily bezpochyby k nejkrásnějším kouskům, v kterých se doposud první dáma na veřejnosti objevila.

Ewa Farna s vysokým rozparkem

Šaty ve fialové barvě vynesla také populární zpěvačka Ewa Farna. Ta se na galavečeru Český lev objevila v asymetrických fialových šatech s dlouhými rukávy. Róba měla pořádně vysoký rozparek, ale Ewě moc slušela a na pódiu doslova zářila.

Hana Vagnerová v trendy fialovém kostýmku

Kostýmek v růžovo-fialovém odstínu během slavnostního přípitku Moët & Chandon v rámci letošního filmového festivalu ve Varech vynesla také herečka Hana Vagnerová. Komplet volného střihu sestával z oversized saka a kalhot a pocházel od návrhářky Zuzany Kubíčkové.

Dominika Branišová ve fialové róbě od Zuzany Lešák Černé

Na jednu z nejluxusnějších party v Karlových Varech se do fialové barvy zahalila také přítelkyně Jaromíra Jágra, Dominika Branišová. Ta vynesla róbu od návrhářky Zuzany Lešák Černé. Šaty poměrně jednoduchého střihu zaujaly především materiálem a trendy barvou.

Právě fialová barva byla jednou z barev, kterou návrhářka doporučila obléknout na slavnostní událost. „Za mě je to aktuálně určitě černo-bílá kombinace, která momentálně rezonuje. Transparent byl loni, ale trendy je stále. Stejně tak metalické barvy ve všech možných tónech. Už to není jen černá, stříbrná nebo zlatá. Mně osobně poté přijde skvělá fialová barva,“ prozradila módní návrhářka Zuzana Lešák Černá v rozhovoru pro Showtime.

Na další slavné osobnosti, které zakomponovaly fialovou barvu do svých outfitů, se podívejte v galerii v úvodu článku.

Podívejte se na rozhovor s návrhářkou Zuzanou Lešák Černou, v kterém mluví také o oblékání první dámy:

Sdílejte článek
Štítky léto Alžběta II. oblečení móda barva Petr Pavel šaty fialová trend oděv První dáma Catherine, princezna z Walesu Eva Pavlová korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 9. 2024

Potřebujete změnu, Berani? Pokud vám věci začínají připadat nudné a jste apatičtí, je pravděpodobné, že ano. Jediné, co musíte udělat, je zjistit, co změnit. Pokud jste většinu času doma, vyměňte nábytek. Díky tomu může dům působit nově. Zvažte vyvěšení nových obrazů nebo přinesení čerstvých květin. Změňte svůj rozvrh. To vám dodá energii.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.