Celebrity

11. listopadu 2022 14:15

Zuzana Schneidewind

Filip Blažek přežil svoji smrt. Natáčení slavné scény seriálu ho ale zklamalo

Černé vdovy (1) - upoutávka

Podívejte se s námi do zákulisí natáčení jedné z nejpopulárnějších černých komedií, kterého se zúčastnily takové hvězdy, jako jsou Jitka Čvančarová, Lucía Siposová, Jana Plodková, Bolek Polívka nebo Filip Blažek. Tenhle seriál je prostě bomba! A právě na jeden velký třesk nemůže zapomenout ani herec Filip Blažek.

Johana (Jitka Čvančarová), Renata (Jana Plodková) a Veronika (Lucia Siposová) si jednoho dne řekly dost věčnému domácímu ponižování i bití a rozhodly se zbavit svých manželů. Upekly jim dort a vyslaly je na loď rybařit. Pánská jízda však netrvá dlouho...

Tři milé dámy s pomocí výbušniny poslaly své muže na onen svět. Že zemřeli opravdu všichni, si ale myslí jenom ony. Jak uvidíte v pondělí večer na Primě, Dan, choť Johany v podání Filipa Blažka, má totiž štěstí a smrtonosnou zkázu přežije. Stane se z něho skrývaný zločinec, toužící odhalit, kdo ho chtěl zabít.

„Když jsem dostal scénář do ruky, moc se mi líbil a byl jsem rád, že jsem se toho natáčení mohl zúčastnit. Jen mě pak trochu mrzelo, že se ten výbuch moc netočil. Myslel jsem, že třeba vyletí do vzduchu nějaký starý člun nebo něco podobného. Tím, že to moje postava přežije, tak jsem doufal v nějaký kaskadérský kousek,“ prozrazuje Filip Blažek s lehkým zklamáním v hlase a dodává, že scéna je ale natočená moc dobře.

Velká očekávání vystřídal okamžik

Honosný výbuch lodi v původních plánech byl, režisér Radek Bajgar se ale nakonec rozhodl jinak. „Kdyby to byla nějaká pramice, tak tu bychom rozstřelili, ale na takovou velkou loď si nikdo netroufl. Na Slapech, kde se to celé natáčelo dva dny, jsme museli každý den natočit šestnáct minut filmu, a ten výbuch už prostě nešel zvládnout,“ objasňuje režisér. Na takovou nebezpečnou scénu by potřeboval nejen vyšší finanční obnos, ale i další půlden natáčení.

„Ten jsem neměl. Kluky jsem tam měl jen na jeden den, celé se to natáčelo v zapadajícím slunci a na všechno jsem měl půl hodiny, kdy je to slunce dostatečně nízko.“ Výbuch, který v pondělí ve 20:15 na Primě odstartuje celou sérii Černých vdov, se tak nakonec odehrál v postprodukci – a rozhodně to seriálu neublížilo.

Filip Blažek dostal v seriálu druhou šanci

Jakmile loď s muži na palubě vyletí do povětří, rozjede se pátrací akce, bohužel ale bez úspěchu. Ani jedno tělo se policistům nepodaří přes noc najít. Teprve až ráno voda vydá svoje tajemství. Filip Blažek coby Mirek dostal druhou šanci. Zakrvácený, potrhaný a dost otřesený se náhle probudí na břehu. „Samozřejmě, že mi byla zima, o tom žádná. Když ale natáčím takové akčnější scény, moc mě to baví a vůbec si nestěžuji,“ přiznává herec a neskrývá, že se vůbec nediví, že se takových partnerů seriálové ženy chtěly zbavit. „Jestli mají ženy vedle sebe skutečně takové násilníky, tak se jim ani nedivím.“ On sám ale seriálové vdovy viděl moc rád. „S Luckou jsme se potkali na natáčení filmu Na vlastní nebezpečí, takže to bylo milé shledání. S Janou to byla premiéra a s Jitkou jsme hráli v divadle v představení Cyrano a sem tam jsme se viděli na natáčení, ale byly to nějaké drobnosti, nic velkého,“ vzpomíná na natáčení před šesti lety Filip Blažek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.