Ideální vánoční dovolená podle horoskopu: Lvi chtějí luxus v exotice, Panny adrenalin

Vánoce jsou pro většinu z nás vysedávání u televize, mlsání a hlavně zasloužené volno. Těšíme se, jak si o svátcích odpočineme. Co takhle udělat ale jednou změnu a vyrazit na dovolenou někam do světa? Zkuste to třeba podle vašeho znamení horoskopu.

Ať už je jakékoliv roční období, většina pracujících lidí myslí jen na to, že by nejraději odjeli na dovolenou a dali si pohov od práce, každodenního života a běžných starostí. Málokdo ale ví, jak si opravdu odpočinout a načerpat novou energii.

Beran

Pro Berany není dovolená nutně o polehávání a opalování. Naopak klidně i náročnější aktivity jsou pro ně osvobozující, potřebují se takzvaně vyřádit, aby se domů vrátili svěžejší. Zároveň se ale nechtějí o nic moc starat, proto se k nim perfektně hodí all-inclusive zájezd do resortu nabízejícího spoustu sportovních aktivit, a to ideálně někde v teple. U moře se mohou věnovat wakeboardingu nebo lezení po skalách.

Býk

Požitkářští Býci si ideální dovolenou představují tak, že o ně bude postaráno jako o šlechtu, a to ideálně v prostředí, s nímž se rychle seznámí a budou v něm moci zůstat několik dní v kuse. Proto by měli odjet do resortu, kde bude vše na jednom místě a kde budou moci upustit páru prostřednictvím wellness, masáží a dalších druhů péče. Ať už to bude poblíž jejich bydliště, nebo kdekoliv po Evropě.

Blíženci

Nejkrásnější dovolená pro Blížence je taková, při které dají odpočinout mysli, tělu i duši. Rádi cestují z místa na místo, takže není pravděpodobné, že by si na mapě zakroužkovali konkrétní destinaci. Jsou to průzkumníci, i ve volném čase chtějí být po intelektuální stránce zaměstnaní, lenošení je unavuje. Proto by měli jet na dovolenou, na kterou si naplánují prohlídky nejrůznějších míst, ideálně s průvodcem.

Rak

Z pohodlných domovů se Rakům většinou příliš nechce, ale i oni potřebují trochu vzrušení. Pokud si vyčerpají dva týdny dovolené, jeden mohou strávit doma, druhý pryč. Radost jim udělají výlety, kvůli kterým nebudou muset daleko, nejvíc takové, které podniknou s rodinou. S příbuznými mohou například na víkend vyrazit do zábavního parku, i v sousedních státech jsou obrovské.

Lev

Komfort pro Lvy není jen slovo, nechtějí být jen uspokojení, chtějí být ohromení. Cestují rádi, ale pouze stylově – v letadle si s chutí zamluví první třídu a zarezervují si hotel, v němž budou přivítáni šampaňským a na polštáři na ně bude po každém úklidu čekat kostička čokolády. Dovolená pro ně znamená luxus, chtějí jen to nejlepší. Potěší je pobyt v exotické destinaci, kde se takového zacházení dočkají.

Panna

Pro Panny je těžké mít opravdovou dovolenou, jejich mysl je neustále v zápřahu, často až moc. Mohou být na nejkrásnějším místě světa, ale výhled nebudou vnímat, protože hlavou budou stále v práci. Aby byli duchem přítomné, musí vyjít ze své komfortní zóny. Na každodenní starosti zapomenou například při parasailingu u moře, při náročných túrách v horách nebo i při procházkách po vinicích. Musí se zkrátka, tak trochu jako děti, zabavit. Z polehávání na pláži by se zbláznily.

Váhy

Poznávat nové kultury, lidi a vzdělávat se tím, to Váhy skutečně baví. Dovolenou mohou trávit poznáváním hlavních měst nejen evropských států. Zájezdy do tropů by je zdaleka nebavily tolik jako například exkurze ve švýcarských čokoládovnách. Rády zkoumají, jak vypadá každodenní život mimo jejich bydliště. V Barceloně si mohou dát pouliční tapas a na Santorini je potěší pohled na turisty, jak tančí v rytmech tamní hudby. Naučí se také nejrůznějším způsobům a ledacos mohou aplikovat do vlastního života.

Štír

Slovo cestování mají Štíři spojené s tím, co se o něm dočetli v dobrodružných knihách. Ze všech znamení je u nich nejpravděpodobnější, že se na vlastní pěst vydají do divočiny nebo že prozkoumají i ty nejhlubší jeskyně. Dovolené, z nichž by si leckdo takzvaně nadělal do gatí, je naprosto nadchnou. Volno chtějí strávit tak, aby zapojili tělo i mysl, aby po návratu domů měli co vyprávět. Existují destinace přímo pro milovníky adrenalinu, které by rozhodně měli prozkoumat.

Střelec

Kdo hledá parťáka na cestování, měl by zabrousit směrem ke Střelcům, v tomto směru jsou totiž nenahraditelní. Pro dobrodružství jako by byli stvořeni a novým zkušenostem jdou vždy vstříc. Nejtěžší na dovolených s nimi je dostat je domů, nikdy se jim nechce. S radostí pojedou prozkoumávat džungli, procházet se po horách nebo odpočívat na pláž, ničemu se nebrání a všechno si umí užít.

Kozoroh

Kozorozi jsou dokonalí plánovači, žádná minuta z jejich dovolené nebude promarněná, chtějí, aby je obohatila. Vzdělávací dovolená je pro ně proto dokonalá – mohou navštívit muzea a různé pamětihodnosti. Do volna investují čas a chtějí, aby byl dobře využitý. Když na svých cestách potkají lidi, s nimiž mohou v budoucnu navázat pracovní vztahy, bude to pro ně bonus.

Vodnář

Pravděpodobně nikdo nemá tak dlouhý seznam míst k navštívení jako Vodnáři. Ti totiž dokážou všude a na všem najít něco zajímavého, budou šťastní v kavárně ve vedlejším městě nebo na surfu u moře. Rádi poznávají nová místa a nové lidi, a protože nesnášejí samotu, nejlepší je pro ně dovolená ve větším počtu lidí. Mají jasno v tom, co chtějí do konce života stihnout vidět.

Ryby

Jako vodní znamení budou Ryby nejšťastnější na tropické dovolené. Ve volném čase rády jen relaxují a nad ničím nepřemýšlí, takže nejlepší možností je pláž, ale spokojené budou i na chatě u vody. Aktivitám se většinou věnovat nechtějí, ale pokud si to rozmyslí, na vodě či v jejím okolí se možností vždy najde spousta. Dovolenou chtějí čerpat k odpočinku v tom nejhlubším slova smyslu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.