Jak se obléct v horku? Vsaďte na prodyšné materiály, tmavé kousky vynechte

S letními měsíci přichází období sluníčka a teplot, které se pro někoho mohou stát neúnosnými. Obzvláště v extrémních vedrech je proto vhodné volit správné oblečení, které vás ochladí a díky němuž se budete cítit stále příjemně a navíc ochladí. Vyzrajte na letošní žhavé léto s přírodními materiály ideálními pro nošení v horkých letních dnech, a to jak při práci, tak ve volném čase.

Při výběru oblečení do horkých dnů je důležité volit materiály, které jsou lehké, prodyšné a absorbují pot:

  • Bavlna – tento přírodní materiál je skvělou volbou nejen pro letní oblékání. Je prodyšný, příjemný a kůži umožňuje volně dýchat.
  • Len – další skvělou volbou je len. Je lehký, chladivý a velmi dobře odvádí teplo.
  • Viskóza  v tomto případě se sice nejedná o přírodní materiál, ale má velmi podobné vlastnosti jako bavlna. Materiál vyrobený z celulózy je lehký, pohodlný a především prodyšný.

Mohlo by vás zajímat: Jak správně pečovat o plavky? Střídejte alespoň dvoje a vynechte igelitové sáčky

Délka a střih

V horkých letních dnech je vhodné volit oblečení volného střihu, které umožní proudění vzduchu. Místo upnutého a krátkého oblečení vsaďte na delší sukně, prodyšné šaty, rozšířené kalhoty, široké topy, halenky nebo trika. Když už se rozhodnete pro upnuté oblečení, raději kupte tílko či tričko z bavlny nebo jiného přírodního materiálu, který lépe saje pot a je prodyšný a chladivý.

Nezapomínejte ani na to, že některé firmy vyžadují dress code, na který byste měli myslet i v létě. Dámy by se měly rozloučit s vyzývavým oblečením, mezi které patří především kousky s hlubokými výstřihy a průhledné materiály, jež odhalují více, než byste chtěly ukázat.

Tropické teploty se blíží. Jak se správně chránit před nebezpečným UV zářením?

Barvy a vzory

Také barva a vzor na oblečení mohou ovlivnit vaše pohodlí v horkém počasí. Ve velkých vedrech nejlépe fungují světlé odstíny. Bílá, béžová, světle modrá, pastelové tóny a jemné barevné kombinace mají schopnost odrazit sluneční záření a udržet vaše tělo v chladu. Vyvarovat byste se poté měli všech tmavých odstínů.

Čtěte také: Parné léto v kanceláři. Jak se obléct a dodržet dress code?

I vzorované oblečení může být skvělou volbou, rozptyluje totiž přímé sluneční záření. Jemné květinové vzory a tenké i širší pruhy navíc dodají vašemu outfitu živost a styl.

Nezapomeňte na doplňky

Pomoci zvládnout vysoké teploty mohou kromě samotného oblečení také vhodné doplňky. Například kvalitní klobouk nebo kšiltovka poskytují stín a chrání hlavu a obličej před přímým slunečním zářením. Nezapomeňte ani na sluneční brýle s dostatečným UV filtrem, které ochrání zase vaše oči.

V neposlední řadě zvolte pohodlnou a prodyšnou obuv. Sandály, elegantní pantofle či letní tenisky umožní nohám dýchat a zabrání přehřátí.

Sdílejte článek
Štítky léto oblečení móda bavlna sukně šaty vysoké teploty tipy materiál letní den len oděv

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.