Jakub okouzlí soupeře magickou show. Kritickému Tommymu vadí osvěžovač vzduchu

Okouzlený Atrey - Prostřeno! S29 (108)

Středeční hostitel Jakub je chlap jako hora. Není divu, když je pořád v posilovně. Soutěžící ohromí svými kouzelnickými schopnostmi více než jídlem. Přizpůsobí se sice veganům, i tak ale bude jídlo pro někoho příliš syté. Tommy bude mít navíc specifický problém s vůní bytu.

Tento týden vaří v soutěži amatérských kuchařů speciální parta milovníků zdravé výživy. Ve středu se postaví k plotně osobní trenér, manažer a influencer Jakub Hodan. Dvaatřicetiletý svalovec tráví hodně času v práci, takže je zařízení jeho bytu hlavně účelné. Jeho koníčkem je kouzlení. Má speciální schopnosti, které ukázal například v devátém ročníku show Česko Slovensko má talent. Umí ovládat předměty a jako mentalista i lidi. O tom se přesvědčí i naši soutěžící.

Forma začíná podle Jakuba obsahem lednice. Pro hosty připraví zapečené avokádo s křepelčím vejcem, chřestové cappuccino, poctivý burger s domácím pečivem a target brownies. Vše upraví tak, aby si pochutnal i vegan Tommy. Ten se dopředu děsí, že se dnes nenají. Naštěstí umí Jakub udělat zdravé brownies bez vajec, jen z jablek, kakaa a chia semínek.

Domácí pečivo bude bez vajíčka, polévka bude trošku oříšek. Aby měla správnou chuť, Jakub bude chvíli tápat, jak ji dobře připravit. Aby nebyla bez chuti, přidá pořádnou hrst pepře, který soupeře u stolu přímo rozpláče. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, cappuccino pěnu zvládne pomocí mandlového mléka.

Bez másla, vajíčka a dalších živočišných produktů se musí Jakub obejít:

Podle Tommyho má vegan burger nečisté složení

Večer začne nealkoholickým bylinným přípitkem, který připomíná opravdového panáka něčeho ostřejšího. „Já osobně jsem nikdy nebyl opilej,“ říká Pavel. „To ti závidím. Já jsem pil první ligu. Zlata mě přivedla k nepití,“ přizná Tommy. Ten bude dnes přísný kritik. Avokádo v předkrmu je po tepelné úpravě údajně znehodnocené. Zavzpomíná také, že když jedl avokádo poprvé, myslel si, že to jsou zvratky. Veganská placka, kterou dostane místo burgeru, podle něj nemá čisté složení. Vadí mu také osvěžovače vzduchu v bytě. On se s manželkou vůbec nevoní a je odpůrcem chemických parfémů.

Zlatým hřebem večera bude Jakubova magická show. Na dlani pomocí „energií“ pohybuje kovovým klíčem. Pak si pozve Atreye jako figuranta, kterému zaváže oči a bez dotyku ho ovládá jako loutku. To ostatní přesvědčí, že má Jakub vážně určité schopnosti. Potom hostitel sráží papírové kužely rukou. Háček je v tom, že se pod jedním z nich skrývá ostrý kovový hrot. Naštěstí ke zranění nedojde. Více o Prostřeno! najdete v aplikaci Prima Zone.

1 Zajímáte se o zdravé stravování?

2 Dokážete odhadout, kolik kalorií a živin má asi jídlo, které konzumujete?

3 Kdybyste si museli vybrat, vynechali byste z potravy nejspíše:

4 Je pro vás Prostřeno! s odborníky na výživu inspirující?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.