Jaký horor si pustit na Halloween podle horoskopu: Ryby se budou bát u Kytice, Blíženci u Chlapce

Halloween je období nesoucí se ve znamení všeho strašidelného. Připadá na 31. října. Kostýmové party už proběhly během uplynulého víkendu a tak přichází čas si v pohodlí domova odpočinout u dobrého filmu – jak jinak než hororu. Který byste si měli pustit podle horoskopu?

Beran

Jako první znamení zvěrokruhu, považované trochu za dětinské, by si Berani na Halloween mohli dopřát trochu tematický masakr, nicméně v novém pojetí. V hororu Dětská hra z roku 2019 dostane chlapec jménem Andy k narozeninám panenku, která překračuje všechny představy a fantazie. Chlapci a jeho mamince ale přinese nová hračka hrůzu, děs a strach o vlastní život. Její jméno je totiž Chucky.

Býk

Díky své tvrdohlavosti jsou Býci někým, kdo by se rozhodně dokázal dostat ze špatné, život ohrožující situace. Proto mohou Halloween oslavit sledováním hororu Texaský masakr motorovou pilou a užívat si, že Kožené tváři by s největší pravděpodobností dokázali uniknout lépe než filmové postavy. Jejich postel jim navíc při sledování takového filmu bude připadat ještě komfortnější než obvykle.

Blíženci

Každá mince má dvě strany a stejně tak je tomu u Blíženců. Proč si tedy nepustit horor se zajímavým zvratem? Ve filmu Chlapec se mladá Američanka Greta vydá pracovat na anglický venkov coby chůva, po nástupu ale zjišťuje, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je ve skutečnosti porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako tomu předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel. Po sérii podivných událostí se přesvědčí, že něco není v pořádku.

Rak

Citliví Raci spíše než pořádný horor ocení pozměněnou pohádku. Film Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vypráví příběh sourozenců, kterým se v dětství podařilo uniknout ze spárů čarodějnice a strčit ji do pece. O mnoho let později jsou nejobávanějšími lovci čarodějnic, starosta z venkova si je proto najme, aby vypátrali jednu obzvláště nebezpečnou, která unáší děti z vesnice.

Lev

Lvi jsou zajímavé osobnosti a o takové se také sami zajímají. V hororu Mlčení jehňátek si proto přijdou na své, když budou rozkrývat možnosti děje a postav. Mladá agentka FBI je zapojena do týmu, který vyšetřuje sérii brutálních zločinů. Na stopu ji může přivést jiný masový vrah - mimořádně inteligentní psychiatr dr. Hannibal Lecter, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření.

Panna

Pořádkumilovné Panny jsou největšími milovníky klasik z celého zvěrokruhu. Halloween je pro ně proto ideální příležitostí k připomenutí legendárního českého hororu Spalovač mrtvol. V něm navenek nenápadný Karel Kopfrking v podání Rudolfa Hrušínského vede spořádaný pracovní i rodinný život. Když vstoupí do nacistické strany, začne se postupně a naplno projevovat jeho zvrácená povaha.

Váhy

Svou touhu po klidu a harmonii mohou Váhy trochu polechtat filmem, který by leckdo za horor nepovažoval. Ničivé tornádo totiž ukazuje hrůzy, které se skutečně mohou odehrát a jak moc rozhodí balanc dobrého. Ve snímku pro nadšenou vědkyni přestane být jedna z bouří všedním pracovním jevem, když se přímo v jejím středu ocitne její dcera.

Štír

Po rozkrývání všelijakých tajemství Štíři velmi prahnou. Halloween proto mohou strávit sledováním kritiky oslavovaného hororu Děsivé dědictví. Když zemře Ellen, matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků.

Střelec

Jen máločeho si Střelci váží víc než své svobody. Vystrašit je proto už jen svým motivem může horor Delirium, v němž je pan Walker propuštěn z psychiatrické léčebny do rodinného domu, ve kterém již nikdo nezůstal. Byl propuštěn s podmínkou, a tak 30 dní nesmí dům opustit. V domě se ale začnou dít podivné věci a pan Walker tak neví, čemu věřit.

Kozoroh

Pro mnoho Kozorohů jsou kvůli jejich ambicím milostné pletky až na posledním místě. Ovoce jim přináší tvrdá práce, ne flirt a vztahy. Že to je nejspíš dobře, si mohou potvrdit sledováním filmu Neutečeš. V něm se hlavní hrdinka Jay zamilovala do muže svých snů. Ten na ni však v intimní chvilce přenesl kletbu, a pokud ji Jay nepředá dál, zemře.

Vodnář

Vodnáři jsou excentričtí a společenským normám se nepřizpůsobují. Ocení to, co není běžné. Proto mohou na Halloween zabrousit do světa hororových bizárů a pustit si naprostou klasiku mezi nimi. Snímek Žraločí tornádo zachycuje krvežíznivé žraloky, kteří se díky silné bouři objevují i v vzduchu a na souši. Hurikán tak přináší i jiné nebezpečí než ničivou sílu.

Ryby

Přiznejme si, že Ryby se rády vydávají do světa snů především proto, že se jim reálný svět moc nelíbí. Spíše než nefalšovaný horor plný děsu proto ocení český film Kytice natočený podle balad básníka Karla Jaromíra Erbena. Sedm příběhů není prvoplánově hororových, ale vytvoří atmosféru, která člověka pohltí.

Všechny filmy si můžete pustit na prima+.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.