Celebrity

14. listopadu 2023 18:30

Karolína Oehmová

Ján Burda radši jezdí na motorce a běhá za ženami, než vládne. Je mi to bližší, říká

Jan Burda má radši role proutníků než šlechticů - Eliška a Damián

Z role motorkáře proutníka přesedlal Ján Burda na šlechtice, který má drahé šaty a žije na zámku. V rozhovoru pro web Prima Ženy herec prozradil, jaká role mu byla bližší a čím rozesmál kolegy i štáb při natáčení pohádkového seriálu.

Jána Burdu diváci v poslední době mohli vidět na televizních obrazovkách v seriálu Eliška a Damián v roli šlechtice, který bydlí na zámku a je oblečen v historickém kostýmu. V civilu byste ho ale možná ani nepoznali.

Komár je Burdovi bližší

Zesvětlené vlasy stažené do culíku, strniště, roztrhané kalhoty a tetování. Takto jsme Honzu potkali na akci seriálu Eliška a Damián televize Prima, který nyní můžete celý sledovat online na prima+. „Nemám s tím problém. Už jsem hrál takové role v divadle a hlavně je to něco jiného než takový motorkář,“ říká herec.

Čtěte také: Marek Němec k fotbalu nikdy netíhnul. Holky balil na motorku

Právě v roli motorkáře jste ho mohli vidět také v seriálu Agrometal, kde ukázal na kameru své pozadí. „Je to určitě změna. Upřímně, bylo mi přirozenější hrát toho Komára, který bzučí, píchá, jezdí na své mašině a běhá za vdanými ženami,“ konstatuje Burda a hned si uvědomí, co vlastně prohlásil. „Spíš jsem chtěl dodat, že bližší mi bylo ježdění na motorce,“ zachraňuje rozpačitě situaci.

Učení textů dělalo herci problém

Role motorkáře mu byla určitě bližší, i co se učení textu týče. Běžný scénář si totiž herec dokáže bez problému zapamatovat za jeden den. Role panovníka v Elišce a Damiánovi má ale trochu jiný slovník, o něco šroubovanější. „Tady jsem se jednu repliku, někdy slovo za slovem, protože si to člověk nemůže upravit do svých úst, učil klidně i půl dne. Je to taková výzva,“ přiznal sympatický herec, který si vzpomněl na jednu vtipnou situaci spojenou právě s tímto stylem mluvy.

„Zrovna nedávno se mi podařila vtipná věc. Místo abych řekl ‚Chválím vás za to, že jste tak šanovali životy našich poddaných‘, jsem řekl ‚Chválím vás za to, že jste tak šikanovali naše poddaný‘,“ směje se Ján Burda.

Sdílejte článek
Štítky motorka herec natáčení ženy šlechtic zákulisí vtipná historka FTV Prima prima+ Ján Burda Eliška a Damián Agrometal Komár

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.