Celebrity

28. září 2023 13:30

David Laštovka

Jan Libíček vážil 150 kilo, přesto z fleku dělal stojky. Nevlastní dcery považoval za své

Herec Jan Libíček zemřel v pouhých 42 letech při natáčení komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Jak to měl se ženami a proč se nedočkal vlastních potomků?

Jan Libíček, rodák ze Zlína, měl odjakživa komplexy ze své korpulentní postavy. Přestože se mu ženy velmi líbily, měl problém s nimi navazovat vztahy. Osudovou lásku poznal až těsně před svými 30. narozeninami, když se oženil s paní Zdenou, která z předchozího manželství měla dvě dcery. Žádný problém to pro něj ale nebyl. Vzhledem k tomu, že po rodině toužil celý život, choval se k nim, jako by byly jeho vlastní. Přestože se s manželkou pokoušeli o společné miminko, osud jim ho nedopřál. „Byl fantastický manžel i otec. Velmi si vážil toho, že má konečně zázemí,“ prozradil webu Prima Ženy herec Jiří Krampol.

Čtěte také: Jiří Růžička doplatil na obezitu. Sestřička ho chtěla zabít, s dcerami se nevídal

Když se Libíček dostal na DAMU, kde byl v ročníku například s Luďkem Munzarem nebo Jiřinou Bohdalovou, neměl peníze a životem se protloukal, jak se dalo. V největší krizi jedl starý chléb, který si ochucoval zubní pastou. DAMU ale nakonec nedokončil, neboť ho učení nebavilo a navíc patřil mezi průšviháře. I tak se stal filmovou hvězdou a šel z role do role.

Doplatil na přejídání, vypil dvě piva na ex

Mezi jeho největší záliby patřilo houbaření, jídlo a pivo. „K obědu si dal klidně tři porce, ke kterým si objednával tři piva najednou a první dvě vypil na jeden zátah. Nejvíce toho ale spořádal v noci, což bylo pro jeho zdraví nejhorší. Doma vyjedl celou ledničku. Když jsme spolu spali na zájezdě, vozil si s sebou štangle salámu, které snědl na posezení. Přitom trpěl cukrovkou, zlobily ho ledviny a nakonec i játra. Bohužel se neléčil, měl panický strach z doktorů, odmítal k nim chodit,“ poznamenal Krampol.

Jiří Krampol měl stejně jako Jan Libíček problémy s ledvinami:

Libíček byl paradoxně i přes svou tloušťku nesmírně mrštný, čímž rád na estrádách překvapoval obecenstvo. „Vždycky vyprávěl, jak ve škole miloval tělocvik, a lidé se už začali smát, protože si mysleli, že to myslí ironicky. Pak najednou vyskočil, udělal hvězdu, pak stojku a diváci nevěřili svým očím. Málokdo věděl, že v mládí hrával závodně házenou a věnoval se akrobacii,“ zavzpomínal herec.

Zemřel Hanzlíkovi v náručí

Libíček zemřel při natáčení komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, v níž hrál vodníka Aloise. K tragické události došlo ve scéně, kterou na Vltavě točil s Jaromírem Hanzlíkem. Tomu zemřel takřka v náručí.

Mohlo by vás zajímat: Jaromír Hanzlík střídal ženy po 12 letech. Jak vypadá jeho osudová láska, s níž žije?

Na pramici upadl do bezvědomí a spadl do řeky. Když jeho téměř 150 kilogramů vážící tělo vytáhli na břeh, probral se. Jakmile ale uviděl lékaře, dal se na útěk, při kterém znovu zkolaboval a už se neprobudil. Příčinou byl infarkt a diabetický šok. Bylo mu pouhých 42 let. Do jeho role byl následně obsazen Zdeněk Řehoř.

Sdílejte článek
Štítky obezita výročí smrt rodina manželství Jiřina Bohdalová herec Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách Jan Libíček

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.