Celebrity

6. března 2024 06:00

Tomáš Durčák

Je to holka mých snů! Eva Mendes a Ryan Gosling i po 13 letech cukrují jako hrdličky

Vztah, který i po více než dekádě připomíná randění čerstvě zamilovaných puberťáků, je vždy něčím zcela výjimečným. Herecký pár Eva Mendes a Ryan Gosling letos oslaví již 13.leté výročí. A přesto se stále oba nad svou drahou polovičkou veřejně rozplývají a nemohou se jeden toho druhého nabažit. Z jejich slov je přitom patrné, že si navzájem zcela změnili životy.

Asi nikoho nemůže překvapit, že Eva Mendes a Ryan Gosling se potkali při natáčení. V srpnu 2011 si společně zahráli v kriminálním thrilleru Za borovicovým hájem a tento film jim měl oběma přihrát osudovou životní lásku. Eva byla zrovna nedlouho po rozchodu s dlouholetým partnerem, hudebním producentem Georgem Augustem, Ryan měl za sebou románky s Rachel McAdams a Olivií Wilde.

Už měsíc poté, co se oba potkali na place, se v Kalifornii procházeli ruku v ruce jako zamilované hrdličky. S nadsázkou lze říci, že od té chvíle už se jeden od druhého nehnul. O rok později se spolu poprvé ukázali ve společnosti na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. A byť se zde snažili působit profesionálně, jejich vzájemné chemie si nešlo nevšimnout.

Po dětech zatoužili, až když poznali jeden druhého

V roce 2014 zamilovaný pár přivítal na svět dceru Esmeraldu Amandu Gosling. Eva Mendes se později přiznala, že nikdy po dětech netoužila – až do momentu, kdy se zamilovala do Ryana. „Měla jsem velké štěstí, že jsem mohla dvacet let pracovat naplno. Děti jsem nikdy nechtěla, dokud jsem se nezamilovala do Ryana. Tak nějak to navíc vyšlo dohromady s mými čtyřicátinami, kdy přišlo první těhotenství,“ popsala v rozhovoru z roku 2020.

Mohlo by vás zajímat: Dítě po čtyřicítce? Slavné ženy, které přetočily biologické hodiny

Tento názor s ní překvapivě sdílí i Ryan. „Než jsem potkal Evu, o dětech jsem popravdě vůbec nepřemýšlel. Když jsem ji ale potkal, došlo mi, že zkrátka nechci mít děti bez ní,“ svěřil se romanticky Gosling webu GQ v roce 2023 a dodal: „Při natáčení Za borovicovým hájem jsme předstírali, že jsme rodina, a já si během těch momentů říkal, že už s ní naši vlastní rodinu nechci jen předstírat.“ Naznačil tím zároveň, že to mezi nimi skutečně byla láska na první pohled. Že by s tím měl co do činění fakt, že Eva je ve znamení ryb a Ryan je štír?

Ryan složil poctu Evě jako obětavé matce i sestře

I když Eva a Ryan ze svého láskyplného vztahu léta vynechávali svatbu, na jejich vzájemné náklonnosti to rozhodně nic nezměnilo. „Moc dobře vím, že jsem s osobou, se kterou je mi souzeno být,“ rozplynul se Gosling v roce 2015 pro magazín Hello! O rok později se páru narodila druhá holčička Amanda Lee Gosling. Není přitom žádným tajemstvím, že Eva Mendes se kvůli výchově prakticky vzdala své herecké kariéry. Poslední film natočila v roce 2014 před mateřskou.

Avšak jako by těch sladkých řečí nebylo dost, Gosling se svou děkovnou řeč z roku 2017, kdy získal Zlatý glóbus za filmový muzikál La La Land, rozhodl věnovat právě jí: „Ona je teď doma s našimi holčičkami. A zatímco já jsem zpíval, tančil a hrál na piano… moje žena vychovávala naši dcerku a byla těhotná s naší druhou dcerou a k tomu se snažila pomáhat bratrovi v boji s rakovinou.“ Gosling prestižní cenu následně věnoval právě Juanu Carlosovi Mendesovi, který v dubnu 2016 svůj boj prohrál.

Eva Mendes manžela plně podporuje i jako Kena

Zatím poslední vlnu vzájemné náklonnosti oba stále až po uši zamilovaní herci předvedli okolo filmu Barbie, v němž Ryan Gosling ztvárnil po boku Margot Robbie jako Barbie postavu Kena. Vysloužil si za ni totiž svou v pořadí už třetí nominaci na Oscara. „Jsem na něj tak hrdá. Musel vystát tolik nenávistných komentářů, když tu roli přijal,“ napsala v lednu 2024 Eva na sociální sítě a dodala: „I přes všechny posměšky vytvořil originální, vtipnou, překrásnou a nyní ikonickou postavu. Jsem hrdá na to, že můžu být Barbie tohoto Kena.“

Čtěte také: Gabriel Jiráčková k filmu Barbie. Ryan Gosling se podle ní do role Kena nehodí

Ryan jí její lásku oplatil na Santa Barbara Film Festivalu v lednu 2024, kde obdržel ocenění Kirka Douglase za excelentní filmové výkony. V děkovné řeči poznamenal, že mu profese herce umožnila ztvárnit řadu různorodých rolí, a dodal: „A co je nejdůležitější, mohl jsem potkat holku mých snů Evu Mendes a mít s ní dvě snové děti. Kdysi jsem snil o točení filmů a nyní se filmům podařilo udělat z mého života sen.“

Byť ani jeden z dvojice nikdy veřejně nic o svatbě nepřiznal, Eva v roce 2022 poskytla jistý náznak, že si Ryana dost možná tajně vzala za muže. A to skrz fotografii, kde ukázala tetování „de Gosling“ na svém zápěstí. To o pár dní později ještě umocnila, když Goslinga v rozhovoru označila za „svého manžela Ryana“.

Film Barbie rozpoutal v roce 2023 celosvětovou mánii:

Sdílejte článek
Štítky láska rodina film vztah kariéra Zlatý glóbus Ryan Gosling děti Barbie Ceny Oscar city Eva Mendes Ken

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.