Celebrity

17. května 2024 09:42

David Laštovka

Jiří Korn má o 25 let mladší ženu. Sestra Yvetta ho nenáviděla, naschvál mu dělala ostudu

Rozhovor s Kornem

Soukromý život zpěváka Jiřího Korna, který slaví 75. narozeniny, by vydal na román. Proč se rozešel se svou druhou manželkou Kateřinou Kornovou, se kterou má dvě děti, a která v osmdesátých letech patřila k nejkrásnějším českým modelkám? Co mu jeho sestra Yvetta, která je herečkou, vyčítala a jak to má s láskou nyní?

Jiří Korn má tři sourozence. Všichni se pokoušeli prosadit v showbyznysu. Bratr Miloslav byl tanečník a baletní mistr, sestra Tamara tanečnice, Yvetta herečka, která se stala hvězdou už ve svých deseti letech. Na základě konkurzu získala roli ve filmu Šest medvědů s Cibulkou a rok nato ve snímku Přijela k nám pouť.

Mnohými byla označována jako protekční dítě od slavnějšího bratra Jiřího Korna, což velmi těžce nesla, neboť to nebyla pravda. Práci před kamerou získala díky svému talentu. „Já jsem bráchu začala vlastně i nenávidět. Najednou jsem měla pocit, jako by mi ubližoval. Ale on za to nemohl. Dělala jsem věci, které byly na škodu. Chodila jsem špinavá, nosila jsem roztrhané kalhoty, abych mu dělala ostudu,“ zavzpomínala Yvetta v pořadu 13. komnata.

Láska započala o Vánocích

Poprvé se Jiří Korn ženil ve svých třiadvaceti letech. Bezdětné manželství s Hanou, která už nežije, se rozpadlo po dvou letech. V roce 1987 se seznámil s Kateřinou, která v té době patřila k nejvyhledávanějším českým modelkám a působila v dívčím uměleckém triu KLM. V něm mimochodem účinkovala i Martina, tehdy Zbořilová, pozdější manželka oscarového režiséra Miloše Formana.

„Dostaly jsme od Jirky nabídku na vystoupení v jeho silvestrovské show. Mělo to docela úspěch, takže ta spolupráce pokračovala dál. Pak jsem ale dostala lano od modelingové agentury v Rakousku, tak jsem odjela do zahraničí. S Jirkou jsme tehdy byli jen kamarádi a přerušili spolupráci. Vrátila jsem se v listopadu 1989, na Vánoce jsme se setkali a už spolu zůstali,“ prozradila Kateřina Kornová redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Kornová popsala boj s démony. Kvůli drogám jí sebrali děti, bratra Jirku nenáviděla

Díky dceři se stal dědečkem

Brali se v roce 1992 a v manželství se jim narodila dcera Kristina, která v sobě umělecké geny nezapře. Dotáhla to až do Národního divadla. Je stálou členkou souboru, kde působí jako demisólistka. Před rokem se stala maminkou, když přivedla na svět dceru Izabelu a z Kateřiny a Jiřího tak udělala babičku a dědečka.

Čtěte také: Jiří Korn je dědečkem. Velkou radost do rodiny přinesla Kristina Kornová

Synovi byl diagnostikován autismus

Kromě dcery Kristiny mají ještě syna Filipa, kterému byl v dětství diagnostikován autismus. Kateřina se o něj s láskou a obětavostí stará. „Všechno, co dělám, je přirozená věc, z lásky matky k synovi. Za tu dobu jsme spolu hodně prožili, prošli různými obdobími, kdy to po zdravotní stránce bylo nahoru a dolů. Ale musím říct, že mi dělá radost, jaký je. Je to hodně citlivá duše,“ uvedla Kateřina.

Po rozvodu zůstala na děti sama. Čas mezi ní a Kornem všechny rány nakonec zahojil. „S Jirkou máme dnes opravdu pěkný vztah, který jsme udrželi kvůli dětem. Za ta léta se to jen potvrdilo,“ prozradila Kornová.

Čtěte také: Bočanová, Kornová a další. Jak zvládly slavné ženy výchovu dítěte s autismem?

Jak mu to klape v manželství s o 25 let mladší ženou?

Před sedmi lety se Jiří Korn oženil potřetí. Po osmileté známosti si za manželku vzal o pětadvacet let mladší Renatu, s níž se seznámil při golfu. Zdá se, že u něj platí do třetice všeho dobrého. V manželství jim to i přes věkový rozdíl klape. Jiří je ve vztahu maximálně spokojený a šťastný, a díky mladé ženě se udržuje ve formě.

Jiří Korn se svou mladou manželkou (Top Star magazín, 2018):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.