Celebrity

15. ledna 2024 09:10

David Laštovka

Jiří Ovčáček s boží pomocí pracuje na miminku. S ukrajinskou manželkou chce rozšířit rodinu

Dlouholetý mluvčí bývalého prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček oslavil už 45. narozeniny. Při této příležitosti pro web Prima Ženy uvedl, že je spokojený v manželství s Ukrajinkou Annou. Manželé plánují rozšíření rodiny.

Ukrajince Anně, která před válkou uprchla do ČR i se svým synem, Jiří Ovčáček nejdříve pomáhal se zařizováním nezbytných věcí. Pro web Prima Ženy prozradil, jak se zrodila jejich láska.

„Pán Bůh nás přivedl k sobě v té divoké době hrozné války, která přináší mnoho smutku. Je to zázrak. Naše láska nevybuchla mohutně jako vulkán, aby pak rychle uhasla, jak to v takových případech bývá. Naše láska je jako bílá svíce, která hoří stálým plamínkem. A tak jsme předstoupili před Pána Boha v kostele a spojili svoje životy ve svátosti manželství. Nejkrásnější je vědět, že se každý den na sebe vzájemně těšíme, až se po dni práce zase sejdeme doma,“ popsal s dojetím v hlase Ovčáček.

Svatba za peníze? Dostal jsem lásku, říká Jiří

Svatbu měli pár měsíců po seznámení. Obřad v kostele proběhl v úzkém kruhu nejbližších přátel. Že by se jednalo o fingovanou svatbu, díky které by Anna mohla získat české občanství, Ovčáček rázně vyloučil. Také odmítl, že by za sňatek dostal nějaké finance, jak někteří lidé spekulovali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodinu bude chránit jako lev, vzkázal Jiří Ovčáček

„Dostal jsem mnohem víc než peníze! Lásku,“ prohlásil Jiří Ovčáček. V manželství jim to prý klape báječně. „Je nám spolu moc hezky, Pánu Bohu za to díky. Láska je dar nejvzácnější. Jsme si vzájemně oporou, jdeme společně životem, společně se radujeme, společně řešíme problémy. Jsme jako jeden člověk,“ přiblížil Jiří.

Co radí vyženěnému synovi?

S Annou vyženil i jejího syna, kterému se snaží věnovat a formovat ho pro život. Dospívajícímu chlapci je oporou, ale dává si pozor, aby mladý muž jeho rady bral.

„Nenazval bych to otcovské rady, nejsem tatínek. Samozřejmě ale vysvětluji, radím, poučuji váhou svého půlkulatého věku, ale hlavně pomáhám, snažím se dělat radost a uvádět do tohoto moc a moc složitého světa. Hlavní rada zní mít rád lidi a v každém se snažit nalézt to dobré. To platí ve všech situacích i v každém věku,“ popsal vztah k nevlastnímu synovi bývalý hradní mluvčí.

Vyženěnému synovi, pokud o to sám bude stát, rád bude pomáhat i v době, až bude dospívat a přijde řeč na holky a kluky. „Určitě jsem připraven být nápomocen jako takový starý rádce. Už teď dostávám řadu praktických životních otázek, tak se snažím poctivě odpovídat. Děti jsou opravdu moc zvídavé. Ale těmi hlavními rádci jsou vždy maminka s tatínkem,“ řekl Jiří, který by s Annou rád měl i společné miminko. „Dá-li Bůh,“ uvedl upřímně. Sám Ovčáček už dobře ví, že s boží pomocí jde v životě lidském vše lépe.

Zamiloval se do ukrajinské kuchyně

Díky manželství s ukrajinskou ženou se mu trochu změnil jídelníček. Doma se vyvařují také ukrajinská jídla, do kterých se zamiloval. „Ukrajinská kuchyně je opravdu vynikající. Není tak mastná jako česká, je zdravější, což v mém půlkulatém věku oceňuji. To víte, už musím trochu té životosprávy dodržovat,“ poznamenal s úsměvem.

Vaření nechává na ženě. „Ukrajinské pokrmy vařit neumím, stejně jako ty české. Hosty mohu přivítat jedinou specialitou, ovšem nutričně zcela nevhodnou, ale velmi chutnou. Koupíte veku, česnek, sýr eidam, onu děsivou pohromu milovníků kvalitní kuchyně, a majonézu. Sýr jemně nastrouháte, vsypete do mísy. Trochu soli, promáčknete česnek v množství dle chuti a smícháte s majonézou. Nepřehnat, ať pomazánka není příliš mastná. Nu, namažeme na nakrájenou veku, usadíme se k televizi nebo dobré hudbě, inteligentně konverzujeme a pojídáme chlebíčky. Ovšem pozor, druhý den je tu mocný dech,“ prozradil dlouholetý mluvčí Miloše Zemana.

Jsem člověk hříšný, přiznává Ovčáček

Jiří Ovčáček je hluboce věřící člověk. Jak to má ale s hříchem? Desatero umí dodržovat, nebo některé přikázání už porušil?

„O svých hříchách se pravidelně svěřuji Pánu Bohu ve svaté zpovědi a prosím za jejich odpuštění. Jsem člověk hříšný, nedokonalý a chybující, jako ostatně každý z nás. Pán Bůh samozřejmě není automat na odpuštění, ve stylu vhoď korunu a máš splněno, ale důležité je stále a nejlépe pravidelně i během dne zkoumat svůj život, co by se dalo učinit lépe, jak se vlídněji chovat k druhým, jak nepodléhat majetnictví, strachu a rozčilení. A víte co? Pán Bůh je moc hodný a na tu správnou cestu rád hříšníka zavede, stačí mít srdce otevřené. A je trpělivý. Znovu a znovu dává šanci,“ uvedl ke svému vztahu s vyšší silou.

Své půlkulatiny oslavil v úzkém kruhu rodiny a přátel. „Nejsem příznivcem velkých oslav, mám rád poklidné připomínky narození. Tedy s nejbližší rodinou, dám si rád domácí dort, dobré kafíčko, rád popovídám v klidu a bez spěchu,“ doplnil Ovčáček.

Podívejte se, jak Ovčáček vstoupil do svazku manželského:

Sdílejte článek
Štítky válka kuchyně láska rodina vaření syn manželství prezident narozeniny Ukrajina vztah svatba manželé Miloš Zeman Jiří Ovčáček děti Česko

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.