Celebrity

28. května 2022 12:31

Tomáš Durčák

Karel Gott by byl pyšný. Jeho dcera Nelly Sofie oslavila své 14. narozeniny

Už své 14. narozeniny dnes slaví Nelly Sofie Gottová, mladší sestra Charlotty Elly (16), které jsou dcerami Karla Gotta a Ivany Gottové. Byť v sobě Nelly nezapře podobu po mamince, legendární Zlatý hlas z Prahy by byl nepochybně na dospívající dceru hrdý.

Zatímco Charlotta Ella má ve své tváři jasné rysy Karla Gotta, a navíc jde v jeho pěveckých šlépějích, v obličeji Nelly Sofie, nejmladší z Gottových dcer, která se narodila 28. května 2008, se zrcadlí spíš Ivana Gottová.

I ona však začíná projevovat umělecký talent, jen se místo zpěvu aktivně věnuje tanci. Mimo to si už zahrála ve dvou filmech, pohádkách Anděl Páně 2 a Když draka bolí hlava. A nezahálí ani na poli divadla, kde se již po boku sestry objevila v muzikálu Antoinetta. Předmětem zájmu jsou často i zdvojená křestní jména obou Gottových potomků.

„Líbila se nám zdvojená tt a II. Charlotte jako Karla po mně a Ella po mé jazzové bohyni Elle Fitzgerald,“ vysvětlil Gott ve své autobiografii Má kniha za štěstím. Cestu ke jménu Charlottiny mladší sestry a dnešní oslavenkyně pak popsal pro eXtra.cz takto: „Nakonec jsme se shodli na Nelly, zdvojené ll, a Sofie podle úchvatné Sophie Loren, což je náš společný herecký idol s Ivanou.“

Nadějná taneční kariéra Gottovy nejmladší dcery

Při pohledu na dospívající Nelly, z které čiší umělecké vlohy, by byl tatínek Karel nepochybně více než pyšný. „Neměl jsem tak dlouho čekat. Přál bych si je obě vidět vyrůstat, přivést je k oltáři,“ svěřil se Gott pro kafe.cz.

Dnes je sice pravda, že Charlotte Ella je trochu víc na očích – nejen proto, že s tatínkem nazpívala jeho poslední duet Srdce nehasnou, jež se dočkal obrovského úspěchu a popularity, nebo proto, že je již aktivní na Instagramu, kde má 136 tisíc sledujících – ale to rozhodně neznamená, že o Nelle Sofii ještě v budoucnu neuslyšíme.

Celý život i případnou taneční kariéru má ostatně stále před sebou a Karel Gott na ni, stejně jako na zbytek své milované rodiny, bude nepochybně někde shora dohlížet.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.