Krvavý úplněk odhalí naše skrytá rodinná tajemství a nadělí mimořádnou sílu

Před námi je silný úplněk v intenzivním a tajemném znamení Štíra, který bude doprovázet i úplné zatmění Měsíce. Zajímavý astronomický úkaz proběhne v pondělí 16. května v brzkých ranních hodinách a některým z nás může silně zamávat s emocemi a rodinnými vztahy.

Síla tohoto úplňku bude větší než obvykle. Bude ho totiž doprovázet výjimečný jev – úplné zatmění Měsíce. Úkaz, kterému se také říká „krvavý Měsíc". U nás bude viditelný jen v částečné fázi, a to během svítání nízko nad jihozápadním obzorem. Plné zatmění bude pozorovatelné v západní Evropě, Atlantiku, ze severní a jižní Ameriky a části Pacifiku. Vědci předpokládají, že vzhled úkazu bude výrazně ovlivněn prachem ze sopky Tonga, jejíž mohutná erupce nastala letos 15. ledna v jižním Pacifiku a svou intenzitou překonala stonásobně bombu z Hirošimy.

Mocná síla znamení Štíra

Úplněk proběhne na 25° znamení Štíra a svým účinkem nejvíce ovlivní lidi, kteří se narodili v posledních deseti dnech znamení Štíra, Býka, Lva a Vodnáře. Planetární vliv úplňku zahrnuje i sílu Pluta jako vládce znamení Štíra. Umí vytahovat hluboké emoce a pocity, odhalovat tajemství. Může nás postavit do situace, kdy budeme muset čelit obtížným pocitům a emocím našich blízkých. Donutí nás porozumět sobě i druhým. Prověří stabilitu našich vztahů.

  • Podle Sabiánských symbolů tento úplněk charakterizuje nevyčerpatelné síly člověka se prosadit a najít vnitřní sílu k řešení i nejzapeklitějších situací.
  • Podle numerologie je tento úplněk pod vibrací čísla 9, čísla soucitu a moudrosti. Nabádá nás, abychom se dostali přes „temnou noc“ pomocí duchovních poradců a moudrých lidí.

Která znamení krvavý úplněk ovlivní nejvíce?

Úplněk nejvíce zasáhne znamení Štíra a jeho opoziční znamení Býka. Ta budou hledat rovnováhu ve svých partnerských a rodinných vztazích. Znamení Vodnáře a Lva budou vystavena nějaké konfrontaci s bolestivou pravdou nebo rodinným tajemstvím. Ryby a Raci naopak najdou u svých blízkých velkou podporu, právě oni je mohou převést přes temnou noc jejich duše. Účinkem tohoto úplňku mohou být ovlivněni lidé, kteří mají ve svém osobním horoskopu zdůrazněný 25° znamení Štíra a Býka anebo se narodili za úplňku.

Částečné zatmění Měsíce

Přináší stejně jako zatmění Slunce osudové změny. Znamená konec jednoho životního cyklu a začátek druhého, posouvá nás na životní cestě nebo, pokud jsme z naší cesty odbočili, koriguje její směr. Změny, které ho obvykle provázejí, vypadají nečekaně, ale obvykle přinášejí věci, po kterých jsme toužili, ale nevěřili, že se mohou stát. Většinou nedohlédneme jejich plného významu pro náš život, teprve naše budoucnost je ukáže jako klíčové.

Zdroj: Autorský článek a Astrofyzikální progresy z Opavy askastrology.com

Mohlo by vás také zajímat:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.