Celebrity

14. července 2022 12:35

David Laštovka

Michal David přišel o panictví se starší zpěvačkou. V jakých situacích si vykládá karty?

Zpěvák Michal David slaví 62. narozeniny. Věděli jste, s kým se poprvé pomiloval, jaké je jeho pravé jméno, že skončil v dětském domově, má nemanželského syna nebo že si sám vykládá karty? Připravili jsme pro vás pět největších zajímavostí ze života slavného hitmakera.

O panictví přišel s o šestnáct let starší zpěvačkou

Přestože po Michalu Davidovi vždycky toužila spousta fanynek, na jeho manželství to nikdy nemělo vliv. Když mu bylo sedmadvacet let, oženil se s tenistkou Marcelou Skuherskou, se kterou letos oslaví už 35. výročí svatby. „Važte si každé chvíle, kterou můžete strávit po boku milovaných a nejbližších osob ve vašem životě. Ať už je to partnerka, rodina, nebo blízcí přátelé. Strašně ten čas letí. A já děkuji za to, že mám tak skvělou manželku, na kterou se můžu ve všem spolehnout,“ napsal na svoji sociální síť v den, kdy spolu v manželství slavili třicet let.

Co Michal David prozradil v talkshow 7 pádů Honzy Dědka?

Přestože měli několik krizí, vždycky je dokázali vyřešit. „Říká se, že se objevují jednou za sedm let, a opravdu to tak vychází. My měli dvě nebo tři období, kdy všechno úplně neklapalo, jak mělo, ale tím si člověk musí projít a pak se dokázat domluvit a vztah zase nastartovat,“ prozradil zpěvák. Veřejným tajemstvím je, že o panictví přišel s o šestnáct let starší zpěvačkou Vlastou Kahovcovou, která se v 60. letech prosadila v legendárním divadle Semafor a poté jako sboristka Karla Gotta, kterého doprovázela ještě s Jarmilou Gerlovou a Jitkou Zelenkovou.

Dětství jako z hororu

Když mu bylo osm let, skončil v dětském domově. Rodiče se rozvedli a nedokázali se shodnout ani na tom, u koho jejich děti zůstanou. Soudní tahanice vyvrcholily tím, že Davidovu sestru dostal do péče otec, který s ní emigroval do Švýcarska, a zpěvák zůstal s matkou, která však péči o něj příliš nezvládala. Psal se rok 1968, kdy naši zemi začala okupovat sovětská armáda. „Pamatuju se, jak jsem z okna toho děcáku kdesi na Smíchově koukal na tanky a mával jim. Tátu i sestru jsem viděl až v dospělosti,“ vzpomínal Michal David ve své knize Žít nonstop.

Jaké je jeho skutečné jméno?

Narodil se jako Vladimír Štancl. Když nastoupil do kapely Kroky Františka Janečka a začal se hudbě věnovat profesionálně, jeho jméno bylo pro moderátory a fanoušky dost krkolomné, a tak přemýšlel nad pseudonymem. „Nakonec jsem zvolil jako jméno Michal, podle sestry Michaely, a příjmení David, protože byl David a Goliáš a já jsem ten menší,“ svěřil se webu Prima Ženy s úsměvem zpěvák. Slyší na obě jména, ale v občance už má napsáno Michal David. Příbuzní z jeho strany ho stále oslovují Vláďo, pro rodinu manželky Marcely už je Michal.

Nemanželský syn Petr

S manželkou Marcelou zplodil dvě dcery, Kláru a Michaelu, která v pouhých devíti letech podlehla akutní leukémii. Ještě před nimi, v dobách bouřlivého mládí, se mu narodil syn Petr, o němž dlouho nikdo neměl ponětí. „Bylo to přání jeho maminky Martiny, se kterou mimochodem skvěle vycházím. Tenkrát to byla taková letmá známost a stalo se to na diskotéce. Po čase pak za mnou přišla, že je ve čtvrtém měsíci, ale že si nepřeje, aby někdo věděl, že je to moje dítě,“ vysvětlil v deníku Aha! hitmaker.

Veřejnost se o jeho tajemství dozvěděla náhodou. „Když měl Petr maturitní ples, poprosil mě, zda bych mu na něm nezahrál. Samozřejmě jsem mu rád vyhověl. Ten den se pak rozkřiklo, že mám syna, a byla to aféra, přitom úplně zbytečná,“ dodal Michal David. Syn podobu nezapře, jen je o něco vyšší a mohutnější. „S Petrem jsme v naprosté pohodě. Máme bezproblémový vztah,“ uvedl zpěvák.

Vykládá si karty

Zpěvákova teta je slavná česká kartářka Dagmar Kludská. Podobné vlohy má i on sám. Jakmile připravuje nový projekt, na kterém mu záleží, vykládá si karty, aby věděl, zda bude úspěšný, či nikoliv. „Docela mi to vychází. Když třeba dělám muzikály, vždycky si vyložím sedm karet a zjistím, jak to všechno dopadne. Karty nelžou,“ prozradil nám Michal David. Jeho velkou zálibou je také četba knih o UFO. Míní, že nemůžeme být jediní ve vesmíru, a věří v existenci dalších mimozemských civilizací.

Sdílejte článek
Štítky rodina manželka manželství narozeniny Michal David zpěvák zajímavosti děti dětský domov ženy civilizace Marcela Skuherská Vlasta Kahovcová Vladimír Štancl

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.