Zoufalá majitelka hospody. Kuchařka jí před Zdeňkem Pohlreichem utekla na Ukrajinu

Ochutnávka - Ano, šéfe! (2025)
Ano, i v Praze se najdou podniky, které volají po gastronomickém záchranáři. Tentokrát zamířil Zdeněk Pohlreich do Starosuchdolské restaurace, kde vládne Olena, která přišla do Česka z Ukrajiny před pětadvaceti lety a před pěti měsíci převzala „klasickou hospodu“. „Jídlo máme dobré, není ani drahé, chválí nás,“ tvrdí. Problém? Nikdo tam moc nechodí.
„Tady je klid,“ konstatuje šéf a dodává s typickou ironií: „Tady je klid… Pokud si chcete otevřít hospodu, aby vám tam nikdo nechodil, bude toto ideální místo. Navíc vstup do hospody po schodech do prvního patra? To je ta nejhorší věc.“
Přečtěte si také: Návrat na Čertovku s Ano, šéfe!. Ze 120 položek na menu zbylo osmnáct, reakce jsou smíšené
Jenže drama začíná ještě dřív, než Zdeněk stihne usednout ke stolu. Kuchařka Oksana, která měla být oporou kuchyně, totiž prý den před jeho příjezdem odjela rovnou zpátky na Ukrajinu. Důvod? Natáčení se šéfem. Když zjistila, že bude muset vařit pod jeho dohledem, vzala nohy na ramena.
Degustace v podání zbytku týmu? Zelňačka, co má být chlebová polévka, sýrový posyp jako univerzální hasič průšvihů, jalapeños bez jiskry a svíčková, kterou šéf pojmenuje „svíčkový bahno“. A aby toho nebylo málo, Olena se mu při každém soustu lepí na záda tak úporně, že by to nevydržel ani svatý. „To jídlo chutná jak obnošená pošťácká brašna... Tady vaří kuchařka jak po covidu,“ shrne Pohlreich, když se snaží ubránit osobní prostor i žaludek.
A pak přijdou výpečky, které plavou v takovém množství tuku, že v něm šla usmažit celá další porce. „Z toho budeš mít stolici jak hedvábíčko,“ neodpustí si respektovaný šéfkuchař a restauratér.
Atmosféra houstne. Olena si se šéfem nerozumí. Vysvětluje, mluví, přehlušuje i vlastní kuchařku. Když Zdeněk slyší její oblíbenou mantru „Lidem tu chutná, ale raději sem nechodí,“ vybuchne: „To je ta největší pí*ovina, co ti hospodskej může říct.“
Mohlo by vás také zajímat: Šlo se až na dřeň. Kuchař Jakub z Plání otevřeně o natáčení se Zdeňkem Pohlreichem
Nakonec dojde i na slzy. „Já vás upozorňuju, že jestli se nebudete ovládat a poslouchat, co vám říkám, zblázníte se z toho. Naučte se víc poslouchat než mluvit, Oleno,“ radí šéf, zatímco ona rezignovaně uzavírá den: „Všechny se snažíme, a je to k ničemu.“ Co se stane při zátěžovém testu, kde se rozhodne, jestli má restaurace vůbec šanci přežít? A jestli se holky v kuchyni naučí od šéfa víc než jen to, že sůl a pepř nejsou luxusní zboží? Sledujte premiérový 101. díl pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek ve 21:35 na Primě nebo už teď na prima+.
Podívejte se v další ukázce ze Starosuchdolské restaurace na zásobování: