Lukáš Příkazký míval kapelu. Stejně jako jeho seriálová ale moc úspěšná nebyla

Herec Lukáš Příkazký o roli a seriálu Agrometal

Herec Lukáš Příkazký (38) se kdysi podobně jako jeho seriálový hrdina snažil zaujmout publikum coby člen hudební skupiny. Díru do světa ale neudělal. I to ho s Lukynem spojuje. Ani narychlo vzniklou metalovou bandu totiž žádná zářivá budoucnost nečeká. Jejich první živé vystoupení bude jedna velká katastrofa. Podívejte se na exkluzivní ukázku.

Kromě propůjčené tváře a věku Lukáše Příkazkého a jeho postavu Lukyna na první pohled nic jiného nespojuje. Herec se však svěřil, že i on míval s kamarády kapelu. „Před mnoha lety, ještě ve Strážnici, jsem působil v revivalové skupině. Jmenovali jsme se Kolíci a hráli jsme nejrůznější písně od Kabátů až po slovenskou populární hudbu,“ vypráví Příkazký.

I oni absolvovali pár veřejných vystoupení. „Měli jsme asi tři koncerty, většinou na plesech,“ upřesňuje Lukáš, který na toto období moc rád vzpomíná. Zároveň ale připouští, že na tom byli podobně jako členové seriálového uskupení Agrometal, na jejichž první živé vystoupení na poloprázdném náměstí se můžete těšit v sobotu večer na Primě. „Šlo spíš o to, že jsme měli tu zkušebnu omlácenou prázdnými platy od vajíček a každý si pořídil hudební nástroj,“ usmívá se Příkazký, jehož hrdinu dohnaly k založení kapely okolnosti.

„Lukyn je takový obyčejný týpek z Čertic. Ženatý, má dvě děti, ale přesto je pořád takový rozevlátější a má rád kalení s kamarády,“ říká o hlavní postavě seriálu z prostředí venkova jeho představitel. To se samozřejmě nelíbí manželce v podání Kristýny Leichtové, již hned v úvodu děje nebetyčně naštval. „Prošvihl výročí svatby, ale ne vlastní vinou,“ podotýká seriálový Lukyn, jemuž to ale není nic platné. Snahou usmířit si drahou polovičku a získat vytouženou motorku se tak díky lžím dostane s kamarády až na pódium. Talentem ale rozhodně neoslní.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.