Astročlánky

11. července 2023 06:30

Petra Martišková

Lunární kalendář na 28. týden: Dopřejte si dostatek spánku a vyhněte se těžkým jídlům

Měsíc v tomto týdnu prochází znamením Býka, Blíženců a Raka a ovlivňovat bude hodně naši psychiku a zažívání. Dopřejte si proto dostatek odpočinku a vyhněte se všem jídlům, která zbytečně zatěžují trávení. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

12. - 13. července – Býk

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Býka a ovlivňuje krk, mandle, čich a ramena. Vše, co pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát tak příznivěji, ale vše, co je zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech. Dny jsou chladné, i když zrovna svítí sluníčko, pokud trpíte na angíny, pak se snažte chránit před prochladnutím. Jestliže už vás bolest v krku přepadne, zkuste kloktat slanou vodu nebo odvar ze šalvěje.

Potrápit vás mohou také bolesti zubů nebo záněty dásní. Na jejich zmírnění vyzkoušejte hřebíček. Můžete jej rozkousnout a v ústech přiložit na místo, které vás bolí, nebo si vyrobte domácí tinkturu, dvě balení hřebíčku zalijte 50% alkoholem a nechejte pár dní odstát. Potom používejte na kloktání. Bolesti v krku mohou mít také psychickou příčinu, zamyslete se, jestli se nebojíte říct, co vás trápí. Pokud svá slova polykáte, může se to později projevit právě bolestí v krku. Ve dnech Býka komunikujte s láskou, snažte se, ať neubližujete slovem.

Čtěte také: Zahánění stresu podle horoskopu: Berany uklidní pohyb, Panny kreativní činnost

14. – 15. července - Blíženci

V těchto dvou dnech putuje měsíc znamením Blíženců a ovlivňuje plíce, průdušky, dech, paže a ruce. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárněji, a naopak vše, co je nadměrně zatěžuje, škodí více než jindy. Zkuste se zamyslet, jak jste na tom s dechem. Umíte opravdu dobře dýchat? Nedělá vám problém svižnější chůze nebo běh? A věděli jste, že správné dýchání se dá naučit? Začněte tím, že se budete vědomě soustředit na dýchání do břicha. Jakmile si tuhle techniku osvojíte, zkuste prodlužovat nádechy a výdechy a soustředit se čistě na váš dech. Jde totiž o jedinečnou meditační techniku, která vás dokáže zklidnit a zbavit napětí třeba před důležitou schůzkou nebo jednáním.

Mohlo by vás zajímat: 7 vědecky ověřených zdravotních přínosů meditace

Ve dnech Blíženců si dejte za úkol někoho obejmout. Objetí s blízkou osobou v nás totiž vyvolává pocity štěstí a vzájemnosti. Dny přejí randění a seznamování, jen dobře sledujte řeč těla vašeho protějšku, prozradí o něm mnohé. Doma se pusťte do úklidu skříní a nekompromisně vyházejte všechny věci, které jste neměli víc jak dva roky na sobě. Od ruky vám půjde také přestavování a budování.

16. – 18. července - Rak

Měsíc procházející znamením Raka působí na žaludek, trávení, játra a hruď. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro tyto oblasti těla, působí příznivěji. Cokoliv nadměrně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech. Pokud máte problémy se zažíváním, pak v těchto dnech dejte pozor na to, co jíte. Vyhněte se tučným jídlům, sladkostem i kofeinu. Pokud už vás postihly bolesti, uvařte si čaj z heřmánku nebo řepíku.

Dny jsou lenivější, nejspíš se vám nebude chtít pouštět do nových projektů ani začít s velkolepými plány. To vůbec nevadí, dopřejte si dostatek spánku, skvělou službu vám udělá pobyt v přírodě, zvláště u vody. Věnujte se také své rodině, jistě ocení společný výlet nebo návštěvu kina.

Čtěte také: Spánek podle horoskopu. Která znamení by nevylezla z postele a která raději bdí?

17. července je novoluní, jehož vliv však můžete pociťovat tři dny před a tři dny po něm. Nezapomínejte, že s novem vždy můžete začít nově. Něco starého končí a něco nového začíná. Nebojte se snít a jít si za svými sny. Měsíc vaše plány podpoří.

Co předpovídají na tento týden karty Helen Stanku?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.