Astročlánky

25. července 2023 06:30

Petra Martišková

Lunární kalendář na 30. týden: Pozor na velký příjem soli, těhotné ženy by se měly šetřit

Měsíc v tomto týdnu putuje znamením Vah, Štíra a Střelce a měli byste se zaměřit na dostatečný pitný režim a omezení slaných pochutin a soli obecně. Ve dnech Štíra by si měly dávat pozor především těhotné ženy. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

25. července - Váhy

Měsíc putuje znamením Váhy a působí na ledviny, čištění krve, oblast kyčlí a močového měchýře. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárně. Vše, co je zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vhodné nejsou ani operace a chirurgické zákroky.

Ve dnech Vah se soustřeďte na dodržování pitného režimu, omezte příjem soli, zbytečně byste zatěžovali ledviny. Dny jsou chladné, i když venku svítí sluníčko, snažte se proto držet v teple především oblast ledvin a močového měchýře. Pokud vás už přepadnou problémy, pijte čaj z řebříčku nebo pomůže kontryhel a zahřívejte postiženou oblast suchým teplem. Doplňte draslík, najdete ho v banánech, rajčatech i v čokoládě.

Pokud je to jen trošku možné, vyhýbejte se všem stresovým situacím. Vyhledávejte společnost dobře naladěných a pozitivních lidí a od škarohlídů se držte raději dál. Pokud máte v práci honičku a cítíte, jak na vás ten tlak dopadá, vydejte se po práci do přírody, má kouzelnou moc a umí zbavit tělo stresu. Navíc pohyb v podobě procházky také velmi pomůže.

Mohlo by vás zajímat: Kdy jsou lidé nejvystresovanější? Výzkum odhalil hodinu i minutu

26. – 28. července - Štír

Měsíc v následujících třech dnech putuje ve znamení Štíra a působí na pohlavní orgány, močovody i sexualitu. Všechno, co pro tuto oblast uděláte pozitivního, působí mnohem intenzivněji než v jiné dny. Vše, co ji však zatěžuje, působí škodlivěji, včetně operací a lékařských zákroků. Dny jsou stále ještě chladné a vlhké, trápí-li vás revma, můžete pociťovat zhoršení obtíží. Snažte se držet v teple a v suchu a nevětrejte peřiny, zbytečně by se do nich natáhla vlhkost a vám by se přitížilo.

Těhotné ženy by se ve dnech Štíra měly zvláště opatrovat a šetřit. Nezvedejte nic těžkého, vyhněte se náročnému úklidu nebo mytí oken. Dnes prostě hoďte nožky nahoru a odpočívejte, uděláte to nejlepší pro sebe i pro své miminko. Trápí-li vás zácpa, zkuste si zacvičit ještě ráno v posteli jednoduchý cvik – vleže na zádech přitáhněte nejprve jedno koleno k hrudi a potom druhé. Opakujte na každou stranu několikrát. Pomohou také sušené švestky nebo teplý jablečný kompot.

29. - 30. července - Střelec

Měsíc v následujících dvou dnech putuje ve znamení Střelce a působí na stehna, boky, křížovou kost a pohyblivost. Cokoliv v těchto dnech uděláte pro tyto části těla pozitivního, působí blahodárněji než v jiné dny. Všechno, co však nadměrně zatěžuje, škodí mnohem více. Není vhodné ani podstupovat operace a lékařské zákroky těchto oblastí.

Čtěte také: Čínský horoskop na rok 2023: Co nás čeká v roce vodního Zajíce? Láska a větší porozumění

Dnes se určitě vydejte na procházku, alespoň krátké protažení velmi prospěje vašemu tělu. Myslete také na správné držení těla při chůzi, zkontrolujte, jestli se příliš nehrbíte a máte uvolněná ramena. Doma vám rozhodně nepůjde od ruky úklid, takže raději vyrazte s rodinou nebo přáteli k vodě a užijte si pohodový den. Na práci bude ještě času dost. Mezi podobně naladěnými lidmi se budete cítit skvěle.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Jaký  bude tento týden podle výkladu karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.